Supermacht - een Europese utopie


Let aub op dat ik dit boek echt nét heb afgeschreven. Terwijl ik er dus nog over aan het nadenken ben of ik dit via een traditionele uitgever wil doen, of dat ik 100% de controle over mijn werk wil houden en het in eigen beheer wil uitgeven (ik weet 't nog niet), zal ik het boek hier beschikbaar maken, in PDF en ePub. Ik raad je dus aan om 'em te lezen terwijl 'ie er nog is!  -  Erik Schrama


"Boekomslag"

Auteur: Erik Schrama.

Contact: erik@eschrama.com

Datum: 11 maart 2024

Aantal woorden: 122196

Pagina's: 177 (A4-formaat)

Hoofdstukken: 110 -meestal korte hoofdstukken, variërend van een enkele paragraaf toteen paar pagina's.


Kort:

Een mengeling van eurofuturisme, reisverhaal, police procedural, geschiedenisles, een kritische analyse van de tekortkomingen van de EU, antikolonialistische klaagzang, spaghettiwestern, anti-oorlogsverhaal en Koude Oorlogspionagethriller, dit is een boek dat speciaal voor en over Europa is geschreven. Kortom, als je van Europa houdt, dan is dit het boek voor jou! En als je de EU haat, dan is dit boek ook voor jou!


Van de straten van een steeds totalitair geworden Londen via de chaos van Brussel, Parijs en een geheime inlichtingenoperatie in de Baltische staten tot een kapotgeschoten Europese ruimtehaven in het midden van Spanje, vanwaar een nieuwe generatie Europese idealisten op het grootste technologische avontuur ooit vertrekken, in de voetsporen van Europese ontdekkingsreizigers. Dit boek is geschreven om je aan het denken te zetten over de toekomst van dit deel van de wereld dat we allemaal ons thuis noemen, de fouten die we in het verleden hebben gemaakt en wat we kunnen doen om een betere toekomst te bouwen. En ook over de vijanden die we hebben … Want niet iedereen wil dat Europeanen op hun eigen benen kunnen staan …


Supermacht valt moeilijk te vergelijken met andere boeken: Het is een uniek verhaal over een onderwerp dat niet of nauwelijks is gebruikt als basis voor een spannend verhaal, omdat het is gebaseerd op de kwestie dat de toekomst van Europa belangrijk voor ons is (dit is tenslottede plek waar we allen wonen), maar de meeste mensen vinden "Europa" en de fratsen van de EU ronduit saai, dus hoe kunnen we op een interessante, verhalende manier Europa, haar tekortkomingen en haar potentieel behandelen? Nou, door het net zo persoonlijk en spannendte maken als een geheim agent die een pistool tegen je gezicht drukt om een raketlancering tegen te houden!


Dit is politieke wetenschappen in vermomming ...

PDF


EPUB

Lukt het je niet om deze e-pub te lezen?

Stuur me dan een e-mail.


Copyright Erik Schrama 11.03.2024

Wilt u (iets uit) dit boek uitgeven of reproduceren? Neem dan aub. contact op met de auteur via erik@eschrama.comKorte synthese:

Agent Jacob komt terug van een zware klus in Berlijn en zit in de hogesnelheidstrein richting Brussel, terwijl hij (tijdens de eerste twee hoofdstukken van het boek) nadenkt over de recente turbulente geschiedenis van Europa. Maar hij kijkt er toch vooral naar uit om weer naar zijna ppartementje in Den Haag te gaan en daar wat tijd aan het strand door te brengen, wanneer hij wordt opgeroepen om verslag uit te brengen aan zijn Duitse baas op het kantoor van de Europese Veiligheids- & Inlichtingendienst in de hoofdstad van de Europese Confederatie: Brussel.


Als hij daar aankomt - nadat hij zich een weg heeft gebaand door het legendarische nachtmerrieverkeer van Brussel en ook de hordes toeristen die voor de Olympische Spelen zijn gekomen - wordt hij voorgesteld aan een Hongaarse kolonel van de Europese Defensiemacht die hem de opdracht geeft uit te zoeken wie de verrader is die zowel de blauwdrukken van Europa's nieuwste ruimtestation, de Olympus, als het feit dat het meer is dan het op het eerste gezicht lijkt te zijn, aan de Amerikanen heeft doorgespeeld.


TreeNose PLC, een frontoperatie voor de Europese Inlichtingendienst met vestigingen in Cork, Vilnius en Malta, heeft ondertussen een aantal gecodeerde berichten onderschept tussen de Amerikaanse ambassade in Londen en het CIA-hoofdkwartier in Langley, Virginia, die erop wijzen dat ereen verrader is die momenteel als wetenschapper werkt op het enorme nieuwe Montgolfier-complex van ESA aan de rand van Parijs. De lokale Franse politie bereidt zich al voor om hem op te pakken tijdens een middernachtelijke inval op zijn huis in het vervallen Noordfranse stadje Creil. Dus neemt Jacob de snelste manier om in Parijs te komen om te kijken wat hij te weten kan komen - met de trein.


Ondertussen rijdt Will deBurgh, een linguïst en analist voor het "verbindingskantoor"van de CIA in Londen, in zijn versleten elektrische Dodge door de straten van Londen naar een clandestiene bijeenkomst in een pub aan de rand van de stad, waar hij zijn orders ontvangt om achter de vijandelijke linies op het Europese vasteland te gaan. Daar aangekomen moet hij eerst naar Brussel en dan naar Parijs vertrekken om wat "gereedschap" op te halen en dan door te gaan naar de Europese ruimtehaven in Zuid-Spanje, waar de ESA over een paar dagen van plan is om de laatste van hun Magna Vega-raketten te lanceren naar het Olympus ruimtestation in een baan om de Aarde, waarvan de Amerikanen tot hun ontsteltenis hebben ontdekt dat het in werkelijkheid veel meer is dan een ruimtestation in een baan om de Aarde, maar een geheim lanceerplatform voor de Argos: Europa's eerste bemande missie naar Mars.


Ondertussen heeft Anatoli Yukov, de generaal die de leiding heeft gekregen over de Russische strijdkrachten in Oekraïne, geprobeerd de president van Rusland om te brengen door middel van een bom die verborgen zat in het gipsverband van een gewonde soldaat, zodat hij de macht over het land kan overnemen in een poging Rusland in zijn oude glorie teherstellen. Zelfs als dat betekent dat hij de Baltische staten moet binnenvallen en zijn mannen naar Oekraïne moet sturen om de loopgraven en schuilholen van het EDM te bestormen in een massale zelfmoordaanval ...


Helaas voor hem is de bom die de president had moeten doden niet helemaal afgegaan, doordat het zweet van de gewonde soldaat (die daar was om van de president een medaille voor moed in ontvangst te nemen) de draden van het explosief, dat onder het gips van zijn gebroken been was verstopt, heeft aangetast. De oude ijzervreter hield ook geen rekening met het feit dat de afdeling van TreeNose plc. in Vilnius, Litouwen, in het bijzonder de data-analist Arunas, Moira O'Breen uit Cork, en zijn baas “de Ouwe Man”, zich een weg naar de beveiligingscamera's van het Kremlin hebben gehackt, waardoor ze te weten zijn komen dat de president de bomaanslag heeft overleefd. Dan is het eenvoudig genoeg om het bewijs op sociale media te dumpen en tekijken wat er gebeurt ...


Aan de andere kant van de wereld escorteren vier Europese confederale oorlogsschepen een oud Nederlands vrachtschip dat is volgeladen met hypermoderne Panzers, artillerie, geweren en onderdelen voor Eurofighter Gryphon-jachtvliegtuigen helemaal naar Taiwan. De kapitein van de Chinese jachtonderzeeër Grote Muur 335 heeft echter besloten dat het zijn patriottische plicht aan de Volksrepubliek en het ideaal van "Eén China" is om te doen wat hij kan om te voorkomen dat dit vervloekte vrachtschip de 'rebellen' op dat eiland bereikt, zelfs als dat betekent dat hij wild moet gaan en het konvooi in zijn eentje moet aanvallen: Enkel zijn onderzeeër tegen vier Europese oorlogsschepen. Maar hij heeft het verrassingselement. En Sun Tzu heeft daar veel over te vertellen ...


Terwijl het aftellen voor Europa's missie naar Mars gestaag verder tikt, bereiken zowel de Europese Jacob als de Amerikaanse Will het vreemde, typische, ruimtegekke stadje Sierra de Estrellas, waar de emotioneel geteisterde Will moet doen wat hij kan om de lancering te stoppen - zelfs als dat betekent dat hij moet moorden - en de politieagent Jacob alles moet doen wat nodig is om Will tegen te houden.


Na een achtervolging die hen van een griezelig autoritair Londen naar de vrolijke totale chaos van Brussel heeft gebracht, via de hightech assemblagehal van het Europees Ruimteagentschap in Parijs naar het vervallen Noordfranse stadje Creil, vervolgens via Madrid naar een belegerde ruimtehaven midden in de wildernis van Andalusië, ontmoeten Jacob en Will elkaar eindelijk in de verlaten hoofdstraat van het kleine stoffige stadje, waar het uitgestorven is op straat, terwijl het enige dat beide mannen nog hebben hun pistool is, en een doel dat ze moeten bereiken. Terwijl er ver in de verte een raket de lucht inbuldert met een spoor van vuur en rook.© Copyright / Alle rechten voorbehouden - 2024 Erik SchramaHoe vond je het? Laat mij je gedachten weten!