Plan voor Scherpenheuvel

ERIK SCHRAMA'S

PLAN VOOR SCHERPENHEUVEL

'TIS TIJD VOOR EEN BETERE TOEKOMST VOOR SCHERPENHEUVEL

Ik ben (uiteraard) geen politieke partij, ik ben gewoon een geïrriteerde burger die heeft besloten om te doen wat ik kan voor mijn eigen lokale gemeenschap.


De gemeente Scherpenheuvel-Zichem wordt al decennialang beheerst door dezelfde politieke kliek, zonder dat er ooit iets beter wordt. Maar wij moeten ons afvragen: Doet de huidige burgemeester eigenlijk wel zijn best? Heeft hij resultaat geleverd? Of zien wij juist dat onze stad steeds meer een onderontwikkeld buitengebied wordt, een stadje dat achterblijft bij de rest van het Hageland?


Waarom, vraag ik mij af, heeft de stad Scherpenheuvel zelf bijvoorbeeld geen openbare bibliotheek? De bibliotheek van Scherpenheuvel-Zichem zit immers in Averbode, en Averbode ligt niet naast de deur voor een schoolkind om op de fiets te bereiken. Willen wij niet dat onze kinderen makkelijk toegang hebben tot boeken?!


Waarom, vraag ik mij ook af, is er geen middelbare school meer in Scherpenheuvel? Waarom moeten kinderen uit Scherpenheuvel helemaal in Diest of Aarschot op school? Zijn er niet genoeg schoolgaande kinderen in deze gemeente?


Waarom is er zo weinig mogelijkheid tot sport in onze gemeente? Een voetbalclub hebben wij niet meer, en andere sportclubs wordt het leven zuur gemaakt door overdreven regelgeving en onrechtmatig hoge huur van gemeentelijke ruimtes. Waarom vind het stadsbestuur sport niet belangrijk?!


Waarom ook organiseert het gemeentebestuur ook geen échte Boerenmarkt in het centrum van Scherpenheuvel? Onze stad is omringd door boerenbedrijven, maar toch wordt er op de markt in Scherpenheuvel voornamelijk plastic rotzoooi & goedkope kleding verkocht door reizende venters. Waarom maken wij geen gebruik van onze landelijke ligging om een werkelijke biologische Boerenmarkt te organiseren, met voedsel in plaats van plastic?


En waarom ook wil het gemeentebestuur onze stad niet officieel GMO-vrij verklaren?


En waarom probeert "onze" burgemeester niets te doen tegen de officiële struikroverij van het kadastraal inkomen? Waarom moeten wij belasting betalen voor het recht om onze eigen gezinswoning te mogen bezitten? En waar wordt dat belastinggeld eigenlijk aan uitgegeven? Niemand die het weet!


Waarom, waarom, waarom ... Ik vraag het mij allemaal af. Omdat het blijkt dat het gemeentebestuur van Scherpenheuvel gewoon niet naar behoren hun werk doen. Dat kan toch beter dan telkens weer dezelfde niet-presterende burgemeester van dezelfde niet-presterende politieke partijen?


Scherpenheuvel heeft jouw hulp nodig om beter te worden!


Ik geloof dat het een belangrijk doel is waar ik naartoe werk. En ik wil jou vragen om mij te helpen, eerst door mijn webpagina hier beneden door te lezen, waar je alle details vindt van waar ik voor (en tegen!) sta; en door je vervolgens op te geven voor Schrama's Plan voor Scherpenheuvel.


Bij voorbaat dank voor alle hulp die je kunt bieden! :-)Geïnteresseerd? Bekijk dan ook mijn video's op

de Erik Schrama Ervaring.


Wil je iets doen om onze gemeente, Vlaanderen, België én Europa  beter te maken?

Bezoek dan ook het Aksiekomitee en European Action.


Laat ons Scherpenheuvel veroveren voor vrijheid, directe democratie & democratie!

GEEF Schrama'24 je handtekening!

BEWILLIGING: Om mij in 2024 als onafhankelijke kandidaat verkiesbaar te kunnen stellen voor de Nederlandstalige kieskring moet ik 5000 handtekeningen verzamelen. Dit is zo geregeld in de Belgische kieswet. Jij kunt mij helpen!

Teken jij mee?!

 
 
 
 
 
 
 

VIDEO'S

DIE

ERTOE

DOEN :

MIJN 30-PUNTENPLAN VOOR SCHERPENHEUVEL

of, wat wil ik nu eigenlijk?

DE STRIJDPUNTEN:


LET AUB OP: Ik ben mijn 30-puntenplan op dit moment nog netjes aan het uitschrijven. Dit is dus momenteel nog een werk in uitvoering.


#1 | EEN GMO-VRIJE GEMEENTE: GEEN FRANKENSTEINVOEDSEL, GEEN GMO'S IN SCHERPENHEUVEL

Een onmiddellijk verbod op alle Frankensteinvoedsel, genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen, namaakvoedsel, "beyond" producten en uit insecten vervaardigde "nieuwe voedingsmiddelen" zoals gedeeltelijk ontvet krekelpoeder. Insecten eten is zowel slecht voor de gezondheid als on-Europees. Daarom ben ik ook fél tegen het voornemen van de Commissie om verborgen GMO de Europese voedselketen binnen te laten, dit door o.a. de huidige verplichting tot etikettering van GMO af te schaffen!


Helaas is de EU van plan om de eisen voor GMO's kapot te maken en om verborgen GMO's via een maas in de wet (de zogenaamde "Categorie 1 GMO's") tot onze voedselketen toe te laten. Wanneer de EU deze wetgeving invoert, zal de Europese GMO-wetgeving zwakker zijn dan die van de VS, Canada en China! Dit moet gestopt worden! Ik vecht hier ondertussen al met hand en tand tegen. Zie hier.#2 | VEREENVOUDIGING & STRIJD TEGEN DE BUREAUCRATIE:

Vereenvoudiging van de veel te ingewikkelde structuur & partijbureaucratie van de gemeente, zodat het voor iedere burger te begrijpen valt.#3 | EINDE AAN HET KADASTRAAL INKOMEN OP DE GEZINSWONING:

Op


#4 | LOKALE, DIRECTE DEMOCRATIE IN ONZE GEMEENTE:

Belangrijke beslissingen moeten via gemeentelijke referenda gehouden kunnen worden. Dat betekent ook VRIJHEID VAN MENINGSUITING, DEBAT & PROTEST . Sta voor een vrij en bereikbaar politiek debat in onze gemeente! Daar hoort het recht bij om het met de politieke elite oneens te zijn en om publiekelijk uiting te geven aan jouw onvrede. Wat dhr. Rutte of Macron of Von der Leyen, of Tierry Breton of wie dan ook daar ook van mogen vinden ...


#5 | EEN NIEUWE OPENBARE BIBLIOTHEEK IN SCHERPENHEUVEL

Het


#6 | EEN MIDDELBARE SCHOOL IN SCHERPENHEUVEL

Waarom


#7 | MEER SPORT: NIEUWE SPORTCLUBS EN SPORTINFRASTRUCTUUR IN SCHERPENHEUVEL#8 | PROGRESSIEVE ECONOMIE: ONTWIKKELING VAN SCHERPENHEUVELS COMMERCIËLE SECTOR & HANDELSGEBIED

Geen "verplichte solidariteit" meer. Geen gedwongen herverdeling van de Europese financiën meer. Geen gigantische EU-leningen meer die door de EU aan zichzelf worden gegeven. Geen ingeburgerde corruptie in Brussel & Straatsburg meer.#9 | LEVENSKOSTEN: De kosten voor levensonderhoud voor gewone Europeanen moeten omlaag.#10 | GEEN KOOLSTOFBELASTING / CARBONTAX OP CENTRALE VERWARMING EN BENZINE:

Geen koolstofbelasting op centrale verwarming en benzine. De EU heeft moedwillig koolstofbelastingen geheven om het leven van gewone mensen ondragelijk te maken. De EU heeft dit gedaan, dus dan kan de EU dit ook ongedaan maken.#11 | EEN ÉCHTE BOERENMARKT IN SCHERPENHEUVEL

De


#19 | GEEN VREEMDE VLAGGEN VOOR HET STADHUIS

Geen v#20 | OPEN SCHERPENHEUVEL: NOOIT MEER MANDATEN, CORONAMAATREGELEN & LOCKDOWNS IN ONZE GEMEENTE!

Nooit meer vaccinatieplicht, mandaten, lockdowns en andere "maatregelen voor de volksgezondheid" in Europa. Nooit meer!#28 | EEN BETERE TREINVERBINDING

Reizen moet niet enkel voor de superrijken zijn, die veel praten over "de planeet" en "het klimaat" maar het ondertussen niet erg vinden om#30 | "NEE" TEGEN DE TOTALE DIGITALISATIE VAN DE GEMEENSCHAP

Allse op de cloud zetten is geen oplossing voor Europa's democratisch gebrek. Computers zijn een gereedschap, geen levensstijl. De Europese elite is dom om te geloven dat zij de structurele problemen van Europa kunnen oplossen enkel door alles digitaal te maken.#31 | SCHERPENHEUVEL ALS CULTUREEL & ECONOMISCH CENTRUM VAN HET HAGELAND 

Door ervoor te kiezen om de corruptie, bureaucratie, impotentie en morele degeneratie van de EU achter ons te laten en ervoor te kiezen om een losse maar coöperatieve Europese Confederale Gemeenschap te worden, kan Europa weer het cultureel, technologisch en democratisch middelpunt van de wereld worden.#32 | VOOR VLAANDEREN: EEN STERKERE POSITIE VAN DE NEDERLANDSE TAAL IN EUROPA

De Nederlandse overheid heeft jarenlang geen enkele interesse gehad in de Nederlandse taal & cultuur. Europa kan echter alleen werken als een confederatie van Europese landen met hun eigen taal. Dat betekent dat het de taak moet zijn van elk land om zijn taal zo goed mogelijk te steunen, om zo de culturele rijkdom van Europa in stand te houden. Dat betekent ook dat de Nederlandse overheid véél beter zijn best moet doen om de Nederlandse taal een sterkere positie in Europa te geven.


ERIK SCHRAMA'S

PLAN VOOR SCHERPENHEUVEL

'TIS TIJD VOOR EEN BETER SCHERPENHEUVEL