NL politiek

In Nederland is er niet één politicus die

serieus werk maakt van vrijheid, democratie en de oorlog tegen de corruptie van de politieke elite.

Tot nu toe ... #ErikSchrama / #NRP

Beste bezoeker,

Ik ben mijn website momenteel aan het vernieuwen en verbouwen naar naar mijn vernieuwde ESchrama.com-stijl en -inhoud. Dat betekent dat alles dus nog niet zo is zoals het moet zijn! Vergeet daarom ook niet om deze site regelmatig te bezoeken om te ontdekken wat er verbeterd wordt! Of geef je op voor mijn nieuwsbrief om altijd op de hoogte te blijven.


Mijn naam is Erik Schrama. En ik ben het zat!

DE WAARHEID:

In 2021 gaat de Nederlandse en Europese politiek gebukt onder corruptie, nepotisme, schijnheiligheid, autocratie, elitisme

Ik geloof dat de Nederlandse staat nodig gesaneerd moet worden.

De politiek moet weer het land dienen, niet het land de politici.

Maar de "leiders" van Nederland doen hun werk niet,

zij voeren hun verantwoordelijkheden niet uit.

Maar als de politici het niet doen,

dan doen we het zelf wel ...


Daarom heb ik besloten eigenhandig de corruptie, nepotisme, despotisme en oneerlijkheid van de politici te bestrijden, door voor eigen rekening de Nederlandse politiek in te gaan!


Tijdens de volgende verkiezingen stel ik mij daarom kandidaat voor de Kamer.

Omdat ik geloof dat Nederland méér waard is dan Rutte, De Jonge & Kaag.


Daarom heb ik ook een nieuwe Nederlandse politieke partij gesticht: De NRP - een jonge Nederlandse politieke "startup" met het doel om de Nederlandse politiek weer gezond, eerlijk en redelijk te maken.


Ik ben gematigd, voor héél Nederland. Voor echte democratie, vrijheid en onafhankelijkheid.

Steun mij daarom in mijn bittere strijd tegen de regenten en bureaucraten van het Binnenhof en mijn lange weg naar de Kamer, hier

vind & volg mij ook op facebook, twitter en telegram: https://t.me/nederlandserepublikeinsepartij

Erik, ik wil je helpen in jouw strijd voor een beter Nederland!

 
 
 

BEN JIJ DE NEDERLANDSE POLITICI OOK SPUUGZAT?

EEN DEMISSIONAIR KABINET DAT IN SCHANDE IS GEVALLEN, MAAR TOCH GEWOON DOORREGEERT? NEE!

EEN KONING DIE OP VAKANTIE NAAR GRIEKENLAND GAAT TERWIJL HEEL NEDERLAND THUISBLIJFT? NEE!

EEN EU DIE SOLIDARITEIT EIST, MAAR WEIGERT INKOMSTENBELASTING TE BETALEN? NEE!

EEN VLIEGTUIG VOL MET NEDERLANDERS DAT WORDT NEERGESCHOTEN, TERWIJL DE REGERING NIETS DOET? NEE!


Is dat echt alles wat wij van onze regering mogen verwachten? NEE! Hoog tijd voor échte democratie in Nederland!


Échte democratie betekent een Republiek. Níét een corrupt en elitair koningshuis.

Want democratie betekent wij besluiten samen, niet de corrupte politici van het Binnenhof.

Want échte democratie betekent dat wíj kiezen

en democratische hervorming betekent dat het vanaf nu aan beter wordt dan nu.

Voor élke Nederlander!


Daarom heb ik de NRP opgericht: Omdat de Nederlandse staat nodig gesaneerd moet worden.

Het is hoog tijd voor een herstart van ons land! Want samen kunnen wij onze versleten democratie nieuw leven inblazen.

Strijd jij met mij mee om samen Nederland een nieuwe kans te geven?


WANT WAT WIL JIJ NU EIGENLIJK VOOR NEDERLAND?

Word lid van de Nederlandse Republikeinse Partij

VOOR DEMOCRATIE, VRIJHEID EN DE REPUBLIEK

JE GELOOFT IN VRIJHEID, DEMOCRATIE & MENSENRECHTEN, OF JE DOET DAT NIET.

ZO SIMPEL IS HET. EN IK GELOOF ER HEILIG IN. WANT DAT ZIJN MÍJN PERSOONLIJKE BASISPRINCIPES ALS UITDAGER VAN DE GEVESTIGDE POLITIEKE ELITE IN DEN HAAG!


De NEDERLANDSE REPUBLIKEINSE PARTIJ is een jonge Nederlandse politieke "startup" die bedoeld is om Nederland eindelijk eens écht democratisch te maken. En dat kunnen wij alleen maar doen door eindelijk de macht van Rutte,de VVD en de gevestigde partijen te breken. Onder Rutte is het democratisch tekort van het koninkrijk der Nederlanden namelijk tot een recordhoogte opgelopen: Wij zien dat er in de Tweede Kamer nauwelijks politici zetelen die zich écht druk maken over de staat van de Nederlandse democratie, burgerrechten en vrijheid, die niet de moed hebben om op te staan voor de fundamentele waarden en vrijheden waarop onze democratie is gebouwd, maar die zich verschuilen achter bijzaken. Hoeveel partijen zijn er die zichzelf democratisch noemen, maar dat niet echt zijn? Hoe oneerlijk is ons koninkrijk eigenlijk? Daarom bestaan wij!


WAAROM?

De Covid19-crisis (die verergerd is door het jarenlang bezuinigen op de zorg door het kabinet en aangewakkerd door de eindeloze stroom angstpropaganda door de media) maar ook het slappe antwoord van Rutte op het neerschieten van MH17 & de oorlog in Oekraïne, maar ook ons lidmaatschap van de onsamenhangende, ondemocratische en falende E.U. (zonder de E.U. te willen hervormen, maar ook zonder er uit te willen stappen), maar ook het schandaal rond de belastingdienst, het straal negeren van de uitkomst van het Oekraïnereferendum door Rutte, de STASI-prakijken van de IND en de eindeloze discussies rond Bed, Bad & Brood, de bajesboten, ons falende apartheidsonderwijsstelsel, de aankoop van de zinloze en peperdure JSF en nog véél meer ... hebben aangetoond hoe onvolmaakt en fragiel onze Nederlandse democratische rechtstaat toch écht is.


Daarom hebben wij de NEDERLANDSE REPUBLIKEINSE PARTIJ opgericht: Een nieuwe, onafhankelijke, ongesubsidieerde partij die Nederland weer opnieuw op wil starten, maar ditmaal beter: Met échte democratie! Met gegarandeerde vrijheid! Met krachtige bescherming! Met een nieuwe vorm van Europese samenwerking die wél werkt! Met een intelligente groeieconomie zonder uitverkoop van onze nutsbedrijven! Met onderwijskansen voor élk kind! Met een veilig en krachtig Nederland dat met beide benen midden in de wereld staat!


Dit kan het begin worden van een nieuw tijdperk voor ons landje. Maar dat lukt alleen met jouw hulp!

Dus sluit je aan bij de Nederlandse Republikeinse Partij!

IK HEB JOUW HULP HARD NODIG! HEB JIJ OOK TALENT? WORD DAAROM VRIJWILLIGER!

Ik kan niet in mijn eentje in de Kamer komen. Daarom zoek ik enthousiasitelingen om mij te helpen in mijn missie voor een beter, eerlijker Nederland:


Communicatiemanager


Sociale-mediamanager


Fondsenwerver

IT- & Websitebeheerder


Persmanager


Gemeenschapsmanager

Uitbreidingsmanager


Beleidsschrijver


Legaal / Juridisch expert

Meer ...

Staat jouw specialistie of interesse of expertise hier niet tussen, maar wil je wel aan het succes van de NRP bijdrage en denk je dat je 't verschil kunt maken?

Neem dan nu contact met ons op om te zien hoe jij kunt helpen!


INTERESSE? Heb jij een vaardigheid die je bij wilt dragen aan de NRP? Of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op via info@democ.nl

MIJN PERSOONLIJK PROGRAMMA VOOR NEDERLAND, KORT SAMENGEVAT:


DIRECTE DEMOCRATIE! ZOWEL LOKAAL ALS NATIONAAL!

Wij geloven dat kiezers zelf moeten kunnen kiezen. Daarom gaan wij directe democratie invoeren, inclusief bindende referenda en een direct gekozen staatshoofd. Wij geloven ook dat democratie het best werkt als het eerlijk is en dichtbij de kiezer staat, daarom willen wij lokale democratie zo veel mogelijk aanmoedigen; en dat betekent ook dat wij een Europese Unie verwerpen waarin er voor en over Nederland beslissingen worden genomen door een ongekozen Commissie in Brussel. Wij geloven dat beslissingen zoveel mogelijk genomen moeten worden door de mensen die er zelf direct mee te maken hebben, niet door een politieke elite. En om de creatie van een politieke alleenheerschappij tegen te gaan (zoals die van Rutte), willen wij ook onmiddellijk een 2-termijnenregel invoeren, die het het ambt van staatshoofd en regeringsleider tot slechts twee termijnen per persoon beperkt. En omdat wíj niet hypocriet zijn, gaan wij deze regel op onszelf toepassen zodra wij deze in hebben weten te voeren! Dat is onze belofte; en die houden wij!


EEN NIEUWE NEDERLANDSE  REPUBLIEK!

Er bestaan genoeg partijen in Nederland die zichzelf "democratisch" noemen, maar die dat niet écht menen. Hoe democratisch is D66 nog? Hoe "volks, vrij & democratisch" is de Volkspartij voor Vrijheid & Democratie (oftewel: de VVD)? Hoe "vrij" is de Partij van de Vrijheid?

De NEDERLANDSE REPUBLIKEINSE PARTIJ is opgericht om dit gat te vullen: Wij bestaan om te vechten voor de democratie en democratie in Nederland. Wij menen wat wij zeggen! Daarom strijden wij ook voor een democratische staatsvorm voor Nederland: De nieuwe Nederlandse republiek!

MIJN PERSOONLIJK PROGRAMMA VOOR NEDERLAND, KORT SAMENGEVAT:


Laten wij eerlijk zijn: Niet alleen waren wij de eerste moderne republiek in Europa (waardoor wij dus een superlange democratische traditie hebben), maar een koninkrijk is ook gewoon te duur, ondoorzichtig, corrupt en gewoon niet eerlijk! Van de steekpenningen van prins Bernhard tot de privévakantie-eilanden in Mozambiek en Griekenland van Willem-Alexander, en laten wij ook niet de heimelijke maar diepgaande ondemocratische invloed van de koning op de Nederlandse politiek vergeten (of "het geheim van Huis ten Bosch" - maar waarom precies moet de monarch de kabinetsformateurs aanwijzen? En waarom wordt de koning eigenlijk wekelijks "op de hoogte gehouden" door de Eerste Minister?) de Nederlandse koninklijke familie heeft nooit moeite mee gehad om van hun ondemocratische positie te profiteren. Omdat het Koninkrijk der Nederlanden fundamenteel oneerlijk, elitair en ondemocratisch is.


Vraag je af: Is het eerlijk dat de staat het privépaleis van de koning voor 63 miljoen euro heeft verbouwd, terwijl er even verderop in Den Haag al 10 jaar lang chronische woningnood heest? Is het eerlijk dat de koning naar zijn Griekse privé-eiland op vakantie gaat, terwijl de rest van Nederland thuis moest blijven, omdat het het midden van de coronacrisis is? Is het eerlijk dat leden van het koninklijk huis steekpenningen aannemen van buitenlandse oorlogsindustrie, maar daar nooit voor zijn gestraft?


Daarom gaan wij Nederland transformeren tot een echte democratische, parlementaire republiek met een gekozen staatsthoofd!

Wij willen teruggaan naar de basis van ons land. En onze basis is de Republiek!


EEN BETER, ANDER, NIEUW EUROPA!

Je kunt als Nederlander best trots zijn op je Europese identiteit en tegelijkertijd kritisch zijn op de EU.

Ondanks alles dat Brussel je probeert te laten geloven, is de "EU" immers niet exact hetzelfde als "Europa".

Nederlanders zijn immers Europeanen; en wij zijn trots op onze Europese wortels.

Daarom maken wij ons ook sterk voor Europese samenwerking, zeker weten! Omdat wij vinden dat Europeanen effectief moeten samenwerken om ons eigen continent te beschermen, zonder daarvoor afhankelijk te hoeven zijn van de VS en hun oorlogsindustrie.


Maar tegelijkertijd wijzen wij de corrupte en ineffectieve Europese Unie zoals die nu bestaat af! EU - NEE DANK U!


Wij houden van Europa, maar wij hebben geen behoefte aan een Europese Unie die gewoon niet werkt. In de politiek is het immers belangrijk om eerlijk te zijn; en de waarheid is dat de E.U. gewoon niet functioneert; en verder ook zwaar ondemocratisch, bureaucratisch, corrupt en duur is. 


Een voorbeeld hiervan uit de dagelijkse praktijk: De president van de Europese Commissie (Ursula von der Leyen) is door geen enkele kiezer gekozen; en hetzelfde geldt voor de president van de Europese ministerraad (Charles Michel). In plaats van democratisch gekozen te worden door de Europese kiezers, zijn deze functies uitgedeeld aan politieke insiders die in hun eigen land niet meer aan de bak kunnen komen, omdat ze daar zwaar hebben gefaald. In plaats van de laan uit te worden gestuurd, krijgen deze beroepsbureacuraten een veilig baantje krijgen waarin het onmogelijk is om ontslagen te worden, met als zoethoudertje een flinke "vergoeding" (en onbelast, want mensen met een EU-mandaat hoeven geen inkomstenbelasting of zelfs BTW op hun nieuwe auto te betalen). En daar houdt de corruptie en nepotisme van de E.U. niet mee op ...


Om de EU-kwestie eindelijk eens op te lossen, willen wij een wettelijk bindend referendum organiseren, zodat Nederlanders eindelijk eens de kans krijgen om zich vóór of tégen de EU uit te spreken. Dit betekent dat de NRP eindelijk eens het referendum uit wil schrijven waar wij in Nederland al sinds de ondertekening van het Verdrag van Maastricht (in 1992) op zitten te wachten: Een nationale volksraadpleging over onze deelname aan de Europese Unie en de euro. Omdat wij geloven dat rechtstreekse Democratie van vitaal belang is!


Of je nu voor of tegen de EU bent: Dit referendum is voor ons allemaal de kans om onze voorkeur uit te spreken!


Lees hier verder om uit te vinden hoe mijn volledige programma eruit ziet ...

ESCHRAMA.com