Schrama Nieuws

SCHRAMANIEUWS

video's verhalen

!


Beste lezers, wij zijn op dit moment hard bezig om de nieuwe Schrama Nieuws-website op te zetten: Een nieuwe bron voor alternatief & onafhankelijk nieuws en opinie.

Vergeet niet om deze site regelmatig te bezoeken om te ontdekken wat er verbeterd wordt!

Of geef je op voor onze nieuwsbrief om altijd op de hoogte te blijven.


26 november 2021 | door Schrama Nieuws

DEMOCRATIE: EINDE OEFENING?


En ondertussen in de oorlog tegen de democratie:


In Letland is het nu verboden voor ongevaccineerde politici om te stemmen en te debatteren:

https://www.nrc.nl/nieuws/2021/11/12/stem-en-debatverbod-voor-ongevaccineerde-letse-volksvertegenwoordigers-a4065289


Diep triest, maar niet bepaald verrassend

Straks ook in Nederland? Met "Demissionaire" Dictator Rutte & Co, natuurlijk!


Onze overtuiging: Vaccineren moet altijd een keuze zijn en oppositie mag je de mond niet snoeren. Sluit je daarom aan bij de #NRP omdat onafhankelijke, mondige en brede oppositie nu belangrijker dan ooit is!

www.democ.nl/wordlid


26 november 2021 | door Schrama Nieuws

MEER CORRUPTIE VAN DE KONING: GROOTGRONDBEZITTER WIL STAATSSTEUN


Koning Alex is de grootste private grootgrondbezitter van Nederland. Ook is de familie Van Oranje ongelofelijk vermogend! Ze zijn zelfs zó rijk dat niemand precies kan zeggen hoeveel geld ze op hun bankrekeningen in binnen- en buitenland hebben staan.


Maar: Wij weten dat ze tenminste 1 miljard euro waard zijn. En dat is een conservatieve schatting.


Wat we wél weten:

✔ de koning krijgt een jaarlijkse uitkering van bijna 5,8 miljoen euro van de Staat;

✔ de koning betaalt 0% belasting;

✔ de koning heeft (officieel) geen enkele praktische functie die hij uitoefent;

✔ de koning bezit grote lappen grond, paleizen en huizen in binnen- en buitenland;

✔ de koning kan gebruik maken van verschillende staatsdomeinen alsof het privébezit is


Een van die staatsdomeinen is Paleis het Loo in Apeldoorn. Hoewel het paleis zelf eigendom van de staat is (die het onderhoudt als een museum aan de Oranjes ), is een GIGANTISCH deel van de omgeving nog eigendom van de koning.


STAATSSTEUN VOOR HET LANDGOED VAN DE KONING

Terwijl hij op vakantie in Noorwegen was, heeft de koning terloops aangekondigd dat hij subsidie gaat aanvragen voor het onderhoud van zijn privé-eigendom "Kroondomein het Loo". Dit ondanks het feit dat deze subsidie alleen bedoeld is voor natuurgebieden die het hele jaar open staan voor "normale mensen". Dat geldt echter niet voor het Loo, aangezien die uitgestrekte deel van de Veluwse natuur elk jaar dicht gaat zodat koning Alex er kan gaan jagen met zijn vrienden ... Hoe middeleeuws moet het zijn? De heer die de burgers van zijn land af jaagt omdat ze hem storen in zijn jachtpartijen en ondertussen zijn hand in de schatkist steekt!


DUS: de koning wil geld van de staat om zijn gigantische privélandgoed te onderhouden, maar wil niet dat 't gepeupel op zijn land komt terwijl hij everzwijnen en damherten aan 't schieten is ... Tegelijkertijd wil hij ook niet zijn eigen privéfortuin aanspreken om zijn eigen landgoed te onderhouden ... Ook al heeft hij zoveel geld dat hij dit praktisch uit zijn broekzak kan betale.


Zijn gedrag is schaamteloos maar niet echt verrassend, zeker niet na de verbouwing van 68 miljoen van paleis "Villa" Eikenhorst op kosten van de staat (zie ons artikel: de corruptie van een koning), na het Griekenlandschandaal, na de illegaal snelle naturalisatie van Maxima, na Alex z'n privé-eilandje voor de kust van Mozambique, na ALLE daden van naakte hebberigheid en totaal gebrek aan respect voor Nederland die de Oranjes over de jaren hebben uitgevreten


Laten we de waarheid onder ogen zien: Het koningshuis parasiteert op de Nederlandse staat. Ze zuigen ons bloed (het belastinggeld waar wij hard voor gewerkt hebben) en geven daar NIETS voor terug. Dat is de definitie van een parasiet. En wat doen wij met parasieten?


Het is tijd dat wij afkomen van onze criminele, parasitaire, inhalige koning en zijn kleptomane familie. Daarom is de NRP de énige partij in Nederland die echt werk maakt van het Redelijk Alternatief: de nieuwe Nederlandse Republiek


Wij zijn de Nederlandse Republikeinse Partij. Duidelijk.


22 november 2021 | Schrama Nieuws

EVEN TERUG NAAR AUSTRALIË


Zonder overdrijven, zonder extreme taal moeten wij constateren dat Australië compleet de weg is kwijtgeraakt als "democratische" staat. Dit komt ondertussen niet als een verrassing, maar het blijft toch schokkend


Wat is er NU weer gebeurd?

De regering van het Noordelijk Territorium heeft in een persconferentie aangekondigd dat ze 'onmiddellijk een harde lockdown op deze gemeenschappen' hebben 'geëscaleerd'.


Wat betekent dit?

Volgens de woordvoerder van het Noordelijk Territorium:

"Dat de inwoners van de dorpen Minjari en Rockhole niet langer de 5 redenen hebben om hun huis te verlaten. Zij mogen enkel weggaan voor medische hulp, in een noodgeval of wanneer wettelijk vereist."

"Bewoners worden vandaag overgebracht, als positieve gevallen of als nabije contacten"

"35 mensen zijn al geïdentificeerd en worden op dit moment overgebracht"

"dankbaar voor hulp van zo'n 20 man van het Australische leger en legertrucks om positieve gevallen en contacten over te brengen."


Wat betekent dit?

Het Noordelijk Territorium (Northern Territory) is het enige deel van Australië waar een meerderheid Aboriginals woont. "De gemeenschappen" betekent: Aboriginals. Die specifiek voor deze nieuwe harde lockdown zijn uitgekozen, omdat ze reden hebben om medisch onderzoek door de Australische overheid te wantrouwen...

Mensen zijn nu letterlijk gevangenen in hun eigen huis, waarbij zij zelfs niet meer naar buiten mogen om voedsel in te slaan. Verhongeren is dus beter dan covid?

Het Australische leger is ingezet om burgers uit hun huizen te halen en naar een "quarantainefaciliteit" over te brengen, of ze nu willen of niet.

Mensen worden opgepakt níét omdat ze een misdaad hebben gepleegd, maar omdat ze ervan verdacht worden in de buurt te zijn geweest van iemand die ziek zou zijn ... Dit zijn dus willekeurige arrestaties door het leger.

Dit is geen hysterie, maar een persconferentie van de Australische regering. Dus een primaire bron, waarheidsgetrouw.


Wat betekent dit voor Nederland?

Overheden over de hele wereld (inclusief Nederland ) hebben eerder beloofd dat zulke dingen nooit zullen gebeuren. Net zoals QR-codes en de pasjesmaatschappij nooit zouden gebeuren ...


Maar de "democratische staat" Australië heeft laten zien dat de westerse democratie op losse schroeven staat. Als de burgers van een Westerse democratie op een verdenking van covid-nabijheid gedeporteerd kunnen worden, dan is het redelijk om te concluderen dat Nederland ook het risico loopt om in het drijfzand van een totalitaire politiestaat te verzanden.


Dat dit risico reëel is bewijst dit kabinet, dat maanden geleden is afgetreden, maar toch nog altijd niet weg is ... En daarmee hun disrespect voor de principes van onze democratie nog eens onderstreept.


Daarom hebben wij in de Nederlandse politiek een breed, democratisch tegenwicht nodig, voordat het te laat is!


Word daarom vandaag nog lid van de NRP, via www.democ.nl/wordlid. Voor de vrijheid!


21 november 2021 | Schrama Nieuws

ROTTERDAM, 2021


Rotterdam heeft ons diep geschokt. Het heeft even geduurd voordat wij de juiste woorden konden vinden om onze afschuw mee te beschrijven.


Wij geloven niet in Amerikaanse onzin zoals "defund the police". De politie vervult een belangrijke functie in onze samenleving.


Met scherp schieten door de politie op mensen die tegen de overheid demonstreren is echter niet oké. Dit is simpelweg fout, verschrikkelijk en on-Nederlands. Het gebruik van dodelijk geweld door de politie kan niet afgedaan worden door te zeggen (zoals vele politici in de Kamer nu zeggen) dat "het allemaal maar hooligans en relschoppers waren". Zelfs als het hooligans waren, verdienen zij daarom dan de kogel?


Het feit dat de politici van de 2e Kamer nu over elkaar vallen om toe te juichen wat de politie gisteren heeft gedaan en collectief de schuld van deze gebeurtenissen op de schouders van de mensen schuiven die zijn neergeschoten, laat zien hoe diep de rot van het onrecht in de Nederlandse politiek is doorgedrongen. De leden van de 2e Kamer hebben in hun collectieve reacties laten zien dat zij geen enkele eigen verantwoordelijkheid willen nemen; laat staan dat zij aan enige zelfreflectie willen doen. Hun reactie is: "Het is de schuld van de demonstranten zelf dat zij door de politie zijn neergeschoten, wij hebben er niets mee te maken."


Maar het is niet erg om toe te geven dat er gisteren in Rotterdam iets héél érg fout is gegaan. Iets wat niet had moeten gebeuren. Het te observeren feit dat de "leiders" van Nederland niet in staat zijn om deze simpele zin te zeggen, zegt genoeg...


Zoals wij al zeiden: Wij geloven niet in "Defund the police". De politie vervult een belangrijke maatschappelijke functie (of: hoort dat in ieder geval te doen!). Maar dat kan ook alleen zolang het personeel van de politie zelf ook beseft én gelooft dat zij de dienaren van de wet zijn; niet de zware jongens van de regering...


Daarom wordt het hoog tijd dat het Binnenhof de al jarenlange klachten van politie-agenten over de interne rotzooi bij de Nederlandse politie eens serieus gaat nemen. Daarom wordt het ook hoog tijd dat wij de militarisering & privatisering van de politie terugdraaien die sinds +/-2000 door de EU is opgelegd. Daarom wordt het tijd dat wij ermee ophouden om politieagenten te dwingen om prestatiecontracten te tekenen. Daarom wordt het tijd dat wij geheime politie-eenheden (in het bijzonder de AE's oftewel de Romeo's) gaan ontmantelen. Daarom wordt het tijd dat wij het recht op vrij demonstreren in een grondwet verankeren die rotsvast en ook daadwerkelijk afdwingbaar is.


De problemen bij de Nederlandse politie & justitie zijn echter niet nieuw. Daarom maakte dit ook al vóór Rotterdam een vast hoofdonderdeel uit van ons programma (zie hier: https://democ.nl/volledig_programma/justitie). Het kabinet Rutte heeft echter geen énkele interesse in justitie en politie getoond, laat staan rechtvaardigheid. Zij hebben dit herhaaldelijk aangetoond, onder andere toen minister van Justitie & Politie Grapperhaus met een strak gezicht zijn eigen covidregels overtrad en daar vervolgens niet voor gestraft werd. Weet u nog? Wij wel!


De hoofdverantwoordelijke voor het geweld in Rotterdam waren niet de demonstranten, niet de relschoppers of hooligans, zelfs niet de politieagenten die het vuur openden ... maar de Minister-President en de Minister van Justitie & Politie. Die samen jarenlang het verval en de verharding van de Nederlandse politie in de hand hebben gewerkt. Die verantwoordelijke ministers die zelf het slechte voorbeeld hebben gegeven door te laten zien dat, volgens hen, de regeltjes enkel voor het klootjesvolk gelden, niet voor de overheid. Die politici die samen hebben besloten om een totaal ongewenste nieuwe lockdown op te leggen die vele Nederlanders compleet kapot zal maken, ondanks de belofte dat lockdowns nooit meer zouden gebeuren...


Rutte en Grapperhaus zijn diegenen die uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor wat er in Rotterdam is gebeurd! Zij zijn maanden geleden al "officieel afgetreden", nu is het aan de Nederlandse volksvertegenwoordiging om hun verantwoordelijkheid naar het Nederlandse volk toe na te komen door het definitieve aftreden van Rutte en Grapperhaus te eisen!


Zal de 2e Kamer zijn taak voldoen? Waarschijnlijk niet. Aangezien de Kamer in de échte Rutte-doctrine blijkt te geloven, die luidt dat je als Nederlander "maar je bek moet houden" zoals onze Premier het zelf zei ...


Ben jij het ook zo zat dat de Tweede Kamer helemaal NIETS doet tegen corrupte en hypocriete landverraders als Rutte en Grapperhaus? Word dan alsjeblieft lid van de NRP via www.democ.nl/wordlid. Zoals je kunt zien, IS DIT BELANGRIJK!


Want dit kan niet langer zo doorgaan. Rutte moet weg! Zijn trawanten in het kabinet & de Kamer moeten weg! De Nederlandse staat moet gerenoveerd en gesaneerd worden. En wie gaat dat doen? Wie kan dat doen? NIEMAND die nu in de Kamer zit. Dus daarom moeten wij het zelf maar doen!


Word daarom vandaag lid van de NRP op: www.democ.nl/wordlid (lidmaatschap: 20 euro - vol tarief, 9 euro - met korting (voor studenten, leraren, soldaten, onder 20 of 65+) - of 0 euro - als 'Vriend van de NRP')


#NRP #stemnrp #Rutte #rotterdam #ZetRutteAf11 november 2021 | Schrama Nieuws

WELKOM IN 1984, ehm, 2021


Vanochtend hebben wij op deze pagina al de (opzettelijk uitgelekte) plannen besproken van het kabinet Rutte om nieuwe, strenge coronamaatregels in te voeren, met in het bijzonder het plan om QR-codes te eisen voor alle "niet-essentiële" winkels.


Het was de bedoeling van het kabinet om deze nieuwe restricties tijdens een persconferentie vandaag aan te kondigen. Nu blijkt het kabinet toch geen spijkers met koppen te hebben geslagen, aangezien er ook binnen de overheid nog té veel verzet is tegen de nieuwe draconische maatregels. Daarom heeft het kabinet laten weten dat ze nog eerst nog meer "spoedoverleg" zullen voeren voordat er knopen worden doorgehakt over nieuwe restricties.


Besef je goed dat woorden als "spoedoverleg" en "beraad" politieke code is voor: "Nog niet iedereen is aan boord, dus we moeten de weigeraars en twijfelaars onder druk zetten om zo snel mogelijk ja te krijgen".

Maar dat er op dit moment zélfs onder de politieke Elite van het Binnenhof enige twijfel begint te bestaan over de wenselijkheid van het voorgestelde nieuwe dwangbeleid is duidelijk. Want wat er wordt voorgesteld, is ongelofelijk:


Hoewel de dames en heren politici eerder dit jaar hadden gezegd dat er NOOIT meer een lockdown zou komen, heeft het schimmige Outbreak Management Team ( en om maar te tonen hoe globalistisch en anti-Nederlands ze werkelijk zijn, konden ze niet eens op een Nederlandstalige naam voor dit deel van de Nederlandse overheid komen...) geadviseerd om een NIEUWE LOCKDOWN op te leggen! Ondanks het feit dat we uit 2020 hebben geleerd dat lockdowns totaal niet helpen, maar juist immense psychologische en economische schade aanrichten, wil het OMT nu een "beperkte lockdown" van "twee weken" instellen. We hebben ondertussen echter geleerd hoe een "beperkte" lockdown verlengd kan worden van 2 weken tot 2 maanden, tot een heel jaar ...

Maar het kan nóg enger! Na deze "beperkte" lockdown vindt het OMT ook dat "2G" ingeschakeld moet worden (dezelfde 2G waar wij het op dit kanaal al eerder over hebben gehad, die ze in de Duitse deelstaat Hessen hebben geprobeerd in te voeren) - dit betekent o.a.:

Je krijgt geen QR meer na een test, enkel nog na een vaccinatie!


Je krijgt geen toegang tot winkels en andere plaatsen waar je een QR-code nodig hebt als je niet gevaccineerd bent!


Kortom: Totale uitsluiting van mensen die niet zijn gevaccineerd, voor welke reden dan ook. Gewetensbezwaren? Geloofsovertuiging? Dringende medische redenen? Omdat het jouw lijf is, niet die van de staat? Het doet er allemaal niet toe. Dat is waar het kabinet nu "over aan het nadenken is". Morgenochtend is er een volgende persconferentie aangekondigd om het nieuwe schrikbewind officieel te maken ...


Het kabinet Rutte en de Nederlandse politiek met hen heeft ondertussen DUIDELIJK aangegeven dat de lockdowns NOOIT over zullen zijn, dat de restricties ALTIJD weer als een jojo op en neer zullen gaan, dat het normale leven NOOIT terug zal kunnen komen, dat dit het Nieuwe Normaal is: Eeuwig onzinnige regeltjes volgen, in plaats van échte oplossingen vinden.


Daarom is het NU BELANGRIJKER DAN OOIT om samen te werken om deze gevaarlijke clowns uit hun machtsposities te gooien! Maar dat kunnen wij alleen doen als wij samenwerken! Daarom vragen wij jullie allemaal om lid te worden van de NRP als je het nog niet bent. Dit is belangrijk, want zolang politici als Rutte, De Jongen en de schimmige figuren achter het OMT het stuur van de Nederlandse staat in handen houden, zal deze coronacrisis NOOIT voorbij gaan! Word daarom vandaag nog lid, via www.democ.nl/wordlid.


Bij voorbaat dank en sterkte gewenst aan iedereen hier; en ook aan alle andere inwoners van Nederland, ongeacht politieke overtuiging, vaccinatiestatus, of wat dan ook (want wíj discrimineren níét!) tijdens de nieuwe lockdown en de nog strengere 2G-pasjesmaatschappij die erop zal volgen... Houd de moed erin! Samen verslaan we ze en brengen we democratie en vrijheid weer terug naar Nederland!


#NRP / #stemnrp tegen de #covid #dictatuur van #Rutte maar vóór de #vrijheid en de #democratie

Bronnen: https://nos.nl/.../2405163-complex-catshuisberaad-voorbij... & https://nos.nl/.../2405215-kabinet-kauwt-nog-op...11 november 2021 | Schrama Nieuws

KABINET KONDIGT NIEUWE ILLEGALE VERSTRENGING AAN: WELKOM IN 1984, ehm, 2021.


Het "demissionair" kabinet Rutte heeft vandaag laten uitlekken dat zij nieuwe, draconische maatregelen op gaan leggen in hun oorlog tegen de vrijheid en de democratie ... Pardon, in hun oorlog tegen het coronavirus.


Ondanks het vastgestelde feit dat 100% procent van de patiënten in de ziekenhuizen herhaaldelijk gevaccineerd zijn (wat duidelijk demonstreert dat deze prik geen enkele bescherming tegen corona biedt) heeft Rutte, De Jong & Co besloten om de realiteit nogmaals terzijde de leggen en om nieuwe draconische maatregelen op te leggen.

Misschien wel de belangrijkste hiervan is de uitbreiding van de QR-codes (omdat onze regering er nog steeds van overtuigd is dat je een virus kan verslaan met een app ... ) om de pasjesmaatschappij dieper in ons land in te voeren.


Zo wil het kabinet Rutte de QR-code verplicht stellen voor alle "niet-essentiële" winkels.

Vanaf morgen zou je dus bijvoorbeeld geen winterkleren meer kunnen kopen zonder QR-code ... Er kleven echter een aantal grote nadelen aan deze diepgaande invoering van de QR-codes in Nederland. Zoals:


  • Dat een app geen effectief middel is tegen een virusinfectie;
  • Dat zowel de vaccinaties als de testen die eraan gelinkt zijn compleet onbetrouwbaar zijn gebleken;
  • Dat de QR-code de finale nekslag zal zijn voor vele Nederlandse ondernemingen, voornamelijk kleinere winkels en horeca;
  • Dat de Nederlandse staat al failliet is (+400 miljard euro staatsschuld immers ) en dat dit zo zal blijven zolang arbitraire coronaregeltjes de Nederlandse economie blijven onderdrukken;
  • Dat de coronaregels arbitrair en willekeurig zijn en dat niemand er meer een touw aan vast kan knopen;
  • En de belangrijkste: dat een maatregel om mensen uit te sluiten van de economie op basis van hun gezondheid illegaal is (namelijk in strijd met art. 1 van de grondwet én ook in strijd met de Europese mensenrechten). Het doet er allemaal echter niet toe. Niet voor dit kabinet.


Sluit je daarom aan bij de #NRP zodat wij dit zogenaamd demissionaire kabinet zo snel mogelijk ook écht de deur uit kunnen werken! Sluit je aan bij via www.democ.nl/wordlid.


10 november 2021 | Schrama Nieuws

DE SCHIJNHEILIGHEID VAN DE EUROPESE ELITE


Het milieu is belangrijk. Links of rechts, dat is een stelling waar iedereen het wel mee eens is.


Hoewel ...


Op dit moment zijn de "leiders" van de wereld op de COP26-conferentie in Glasgow, Schotland samengekomen om te bespreken hoe slecht het wel niet met de planeet gaat (en wat zij er persoonlijk aan kunnen doen om het nóg erger te maken) ... En natuurlijk is de ongekozen "president van Europa" Ursula von der Leyen er ook weer bij om ons de les te lezen over hoe slecht de mensheid wel niet is voor het klimaat en wat wij daaraan moeten doen.


Eén van de maatregels die de EU heeft voorgesteld is om een einde aan de luchtvaart te maken: "Je mag niet mee vliegen, maar in plaats daarvan neem je de trein."


Op zich een aardig idee. Vliegtuigen zijn immers grote vervuilers ... (Ook al is het waar dat de nationale spoorwegen van Europa, zoals de NS, na de ingrijpende neoliberale privatiseringen die de afgelopen decennia door de EU zijn doorgedrukt, véél te weinig mankracht, budget, capaciteit of zelfs lijnen overhebben om 't van de luchtvaartmaatschappijen over te nemen. Maar de realiteit deert echter niet ... )


Daarom is het raar dat "eurokeizerin" en klimaatridder Ursula von der Leyen in haar privéjet naar de klimaatconferentie is gevlogen

Zorg voor het klimaat is duidelijk iets dat Ursula niet écht belangrijk vindt. Hoe noem je dat? SCHIJNHEILIGHEID!


NU blijkt dat Ursula regelmatig in haar privéjet de wereld over hopt, zelfs over afstanden die zo kort zijn dat de trein écht wel een optie is ... Is 50 kilometer lang genoeg om je privéjet te nemen? Voor Von der Leyen en haar EU-bozo's duidelijk wel, ondanks het feit dat dit ongeveer de afstand tussen Den Haag en Leiden is, of Amsterdam en Haarlem; en dat wij, normale mensen, voor zo'n trip gewoon de trein, de auto of misschien zelfs een taxi zouden nemen. Dit gedrag van onze door niemand gekozen "Europese president" laat de minachting zien die de EU voor normale Europeanen voelt: De regels gelden voor het klootjesvolk, terwijl de politieke Elite mag doen wat ze wil...


Maar hoe kun je in vredesnaam een politica serieus nemen die de mond vol heeft van "democratie" en "mensenrechten" maar die zelf door niemand gekozen is?

En hoe kun je ook een betweterige klimaatridder serieus nemen die ons constant de les leet over de "klimaatcrisis" en "hoe wij onze luxes op zullen moeten geven om het klimaat te redden" maar die ondertussen in haar privévliegtuig de wereld over tuft?


Is het niet hóóg tijd voor een nieuwe lichting leiders die wél hun eigen regeltjes volgen?


Is het niet tijd voor effectieve milieubescherming die wél echt werkt (in plaats van de commercialisering van vervuiling die door de vorige VN-conferenties is opgezet)?


Is het niet tijd om onze onafhankelijkheid weer uit te roepen van de EU met haar institutionele corruptie? En om de EU steen voor steen af te breken en te vervangen door een nieuwe vorm van Europese samenwerking die wél werkt?


Kortom: IS HET NIET HOOG TIJD VOOR VERANDERING?


Word daarom lid van de #NRP via www.democ.nl/wordlid om de verandering vandaag nog in te zetten!

#NRP / #stemnrp en stem tégen #corruptie in de #Eu en de #politiek en vóór échte bescherming van ons #milieu

Want: +++NRP+=18 november 2021 | Schrama Nieuws

NRP IS TERUG ONLINE


Na bijna een hele maand onrechtmatig verbannen te zijn geweest van het internet is de NRP weer helemaal terug online! Want de waarheid kun je niet tegenhouden!


In de tussentijd hebben wij echter niet stilgezeten! Om ervoor te zorgen dat zo'n plotse uitval niet meer kan gebeuren hebben wij flink geïnvesteerd in nieuwe uitrusting en ondersteuning. Zoals Cruijff al zei: ¨Elk nadeel heb z'n voordeel," daarom hebben wij van deze gedwongen pauze gebruik gemaakt om onze technische ruggengraat een belangrijke en ingrijpende update te geven, zodat wij nu beter dan ooit in staat zijn om het gevecht naar de vijand te brengen terwijl wij voor een nieuwe democratische en eerlijke Nederlandse Republiek strijden!


ONDERTUSSEN demonstreert dit voorval ook hoe kwetsbaar onze maatschappij is zolang wij zwaar op het internet blijven vertrouwen; en hoe onzinnig en ongelofelijk onverantwoordelijk de totale digitalisering van de gemeenschap is die door de EU en de globalisten wordt doorgedrukt. Als wij op het punt zijn aangekomen dat íédereen van het internet afhankelijk is om met elkaar te kunnen communiceren, hoe makkelijk zal het dan zijn om de stekker te trekken uit individuen en organisaties die kritisch staan tegenover de regeringen en deze nieuwe digitale wereldorde die zij in elk deel van het dagelijks leven proberen door te drukken?


Daarom vechten wij voor een échte, fysieke samenleving met échte, fysieke diensten en faciliteiten, waarin je ook zónder laptop of smartphone nog aan het leven deel kan nemen. Omdat cyberspace een keuze moet zijn, niet een plicht!

Mee eens? Word dan nu lid van de NRP via www.democ.nl/wordlid.

#NRP / #digitalisering / #politiek / #stemnrp18 oktober 2021 | Schrama Nieuws

NIEUWSFLITS: NRP OFFLINE GEHAALD!

Beste medestrijders. Sinds vandaag is onze internet- en telefoonverbinding zonder waarschuwing door onze provider opgezegd. Hun excuus: "dat heeft onze computer automatisch gedaan"


Je zou denken dat iemand nerveus begint te worden over ons potentieel voor verandering ...

Ik maak nu gebruik van de hotspot van een vriendelijke medestander om jullie dit bericht te sturen.


Wij zullen verwacht pas aanstaande maandag weer volledig online zijn.

Wij gaan nergens naartoe! Wij blijven vechten voor een vrij, democratisch, eerlijk & republikeins Nederland! Dus even geduld a.u.b. Denk voor je geduld!

- Erik van de #NRP

#NRP nooit #monddood / #vrijheid / #democratie / #republiek / #stemnrp


Word lid op: www.democ.nl


16 oktober 2021 | Schrama Nieuws

NIEUWSFLITS: DUITSE STAAT HESSEN LEGALISEERT SUPERMARKTVERBOD VOOR ONGEVACCINEERDEN


De nieuwe lichting aan Europese fascisten proberen met alle macht om Europeanen die ervoor gekozen hebben om niet te vaccineren eronder te krijgen ...


Onze eigen kamer noemde dit al eerder "geen dwang maar drang". Nu is de regering van de Duitse deelstaat Hessen nog een stapje verder gegaan:


Overal bij onze Oosterburen was het al zo dat je zonder je groene coronapas enkel toegang tot "essentiële" winkels hebt. In Hessen is het nu echter ook zo dat winkels het maskermandaat mogen stoppen áls ze ervoor kiezen om ongevaccineerde klanten te weigeren! Dit noemen onze oosterburen "2g".


Dit is onmiskenbaar discriminatie op basis van je gezondheidsstatus, maar dat maakt dus niets meer uit ... Ondanks het feit dat dit zowel volgens de Duitse grondwet als de Europese wet uit den boze is ... Waar zijn onze koene Europese mensenrechtenstrijders in het Europese parlement eigenlijk wanneer je ze nodig hebt?


Het enige beetje goede nieuws is dat er maar weinig winkels aan deze uitsluitingspolitiek mee willen doen, omdat +/-35% van de staat ongevaccineerd is; waardoor de winkels een hoop klanten zouden verliezen. Grote Duitse bedrijven die hebben aangegeven dat ze niet aan 2g meedoen zijn o.a. DM, Rossmann en zelfs IKEA. De fascisten krijgen het dus niet helemaal naar hun zin, hoewel ze hard pushen!


Ongelofelijk? Maar het is al gebeurd!


We zien echter dat regeringen in heel Europa steeds zwaardere dwangmiddelen inzetten om weigeraars te dwingen om te vaccineren, ook al geloven wij bij de NRP dat de keuze om je te vaccineren altijd jouw eigen beslissing moet zijn; en van niemand anders!


Kunnen wij dit soort uitsluiting ook in Nl verwachten? Mark zou het zeker doen ... MAAR NIET ALS HET AAN ONS LIGT!


Daarom is het nú tijd om lid te worden van de NRP, omdat wij nú samen van Nederland een bastion van de vrijheid, democratie & vrije keuze moeten maken, voordat het te laat is! -> www.democ.nl/wordlid13 oktober 2021 | Schrama Nieuws

BIOBRANDSTOFFEN: DE OPLOSSING VOOR NEDERLANDS BRANDSTOFTEKORT?


Met alle corruptieschandalen van de afgelopen tijd en de aanhoudende schertsvertoning van de kabinetsformatie is het soms makkelijk om te vergeten dat we ondertussen ook nog andere problemen hebben ...


Een van de belangrijkste problemen waar mensen nu echt nerveus van worden is het feit dat de brandstofprijzen ineens de pan uit zijn gesprongen,terwijl er een steenkoude winter aan zit te komen!


Waarom bestaat dit wereldwijde brandstoftekort? Verschillende redenen: 


✔ omdat financiële en politieke elites wereldwijd de gaskraan hebben dichtgedraaid om een opstandig bevolking eronder te krijgen die zich niet gedwee neerlegt bij "het nieuwe normaal";


✔ omdat onze regering nooit het gezond verstand heeft gehad om strategische noodvoorraden aan te leggen;


✔omdat onze economie volledig afhankelijk is van het buitenland: voor onze productie reken we op China en voor onze energie op olie en gas uit Rusland en het Midden-Oosten.


MAAR IS DE SITUATIE ECHT HOPELOOS?

Nee. Er bestaan oplossingen.


Dit is immers niet de eerste keer dat de wereld geplaagd wordt door een brandstoftekort. Onze regering heeft hier nooit een langdurig en houdbare oplossing voor gezocht. Maar sommige landen hebben dat wél gedaan.


In 1978 al (!) werd in Brazilië de eerste Fiat 147 gebouwd. 's Werelds eerste massaproductiewagen die geheel op bio-ethanol rijdt!


Bio-ethanol is alcohol gebruikt als brandstof, met een aantal belangrijke voordelen:

✔ Hernieuwbaar (want afkomstig uit planten)

✔ Verbrand schoon ( met 0% CO2-emmissies)

✔ Kan in eigen land geproduceerd worden (dus niet meer afhankelijk van autocratische buitenlandse regimes)

✔ Benzinemotoren kunnen met een kleine aanpassing ethanol gebruiken (dus je hoeft niet meer je oude auto in te ruilen voor een elektrische wagen)

✔ De luchtvervuiling wordt niet gewoon verplaatst van de uitlaatpijp naar de schoorsteen van de energiecentrale (zoals bij elektrische auto's)

✔ Goed voor de boeren (die de grondstoffen leveren)

✔ Bewezen technologie die als sinds 1978 zijn nut heeft aangetoond.


Dit is namelijk niet de eerste keer dat de wereld onder een brandstoftekort leidt. Het enige verschil is dat de Nederlandse regering hier nooit een structurele oplossing voor heet gezocht, maar eigenlijk hoopte dat het vanzelf wel weer over zou gaan ...

Toen Brazilië in 1978 zonder olie zat, hebben ze hier een creatieve, hernieuwbare en economisch geniale oplossing voor gevonden: uit rietsuiker gewonnen biobrandstof! Waardoor hun hoofdleverancier van energie niet langer de koning van Saudi-Arabië is, maar de plaatselijke boer


In Nederland zou biobrandstof gewonnen kunnen worden uit bijv. suikerbiet. Dat is ook goed voor de boeren, aangezien het Nederlands boerenbedrijf nu worstelt om te overleven, maar met een nieuwe bron van inkomsten ... Daarom is het raad dat de Nederlandse regering al 40 jaar lang het potentieel van biobrandstof totaal heeft genegeerd. Ook al heeft deze oude technologie het potentieel om ons onafhankelijk te maken van buitenlandse importen voor benzin!


Dit kabinet heeft het in het verleden wel eens gehad over Nederlands als "kenniseconomie" - zonder dat daar ooit iets uit is gekomen. Is het geen tijd om van Nederland werkelijk een energie-onafhankelijke kenniseconomie te maken? Of willen wij voor de rest van ons leven afhankelijk blijven van olie- en gasimporten uit Rusland en het Midden-Oosten?


Het kabinet Rutte heeft de afgelopen 10 jaar consistent voor totale afhankelijkheid aan het buitenland (China, Rusland, Saudi-Arabië en het Midden-Oosten, de VS, Brussel) gekozen. De NRP staat voor een onafhankelijke Nederlandse hitech-kenniseconomie


Aan jou de keuze!


Enige bronnen: Hier, hier, hier en hier.


#NRP / #stemnrp voor een #kenniseconomie in #nederland die niet bang is voor door #boeren gegroeide #bioethanol in je #tank | dus #duurzaam & #energie-onafhankelijk.

Meer info: https://democ.nl/volledig_programma/economie

https://democ.nl/volledig_programma/milieu12 oktober 2021 | Schrama Nieuws

DE GEÏNSTITUTIONALISEERDE CORRUPTIE VAN EUROPA


Ondertussen hebben we gezien hoe diep de rot van de systematische, geïnstitutionaliseerde corruptie in Nederland gaat, o.a. met onze belastingontduikkende minister van financiën Hoekstra.


Maar in Brussel is de situatie nog veel ernstiger.


De man op de foto is Karel Pinxten.


Onbekend in Nederland, maar een schoolvoorbeeld van corruptie in de EU, Pinxten is een politicus van de Belgische neoliberale partij Open VLD (het Vlaamse zusje van de VVD die o.a. ook de ongekozen premier van België De Croo heeft geleverd) die na zij carrière in België een leuke job toegeschoven heeft gekregen als "auditeur" bij de Europese Rekenkamer - het instituut dat bedoeld is om de EU financieel eerlijk te houden (waar het altijd al in heeft gefaald ...)


WAT BLIJKT: ondanks zijn riante loon van 17.000 euro netto (want onbelast voor EU-ambtenaren!) vond hij het nodig om 570.000 euro van de Europese Rekenkamer te stelen, door frauduleuze onkosten te claimen, zoals een vakantie met het gezin naar Cuba als "dienstreis" ... En meer:


✔Vakantie naar Zwitserse skiresorts, ✔etentjes met dure flessen wijn, ✔jachtpartijen in Frankrijk (wie doet dat zelfs nog?!), ✔gratis benzinekaarten voor zijn vrienden, ✔de lijst gaat door ...


Uiteindeijk is de Rekenkamer zelf achter de ongelofelijke fraude van Pinxten gekomen en hebben zij hem voor het Europese Hof van Justitie gesleept, die hem heeft veroordeeld voor zijn zelfverrijking, zijn leugens en de verzaking van zijn plicht als officiële financiële waakhond van de EU


Wat is de straf waar hij door het Europees Hof toe is veroordeeld?

Tweederde van zijn pensioenrechten is hij kwijt ... Da's alles.


Aangezien hij 12 jaar lang 17.000 euro netto per maand heeft verdiend (dus 2.448.000 euro) en na zijn "straf" nog 3888 euro per maand pensioen ontvangt, plus het feit dat hij de gestolen half miljoen niet terug hoeft te betalen, zal betekenen dat Karel Pinxten hier verder geen slaap over zal verliezen


Zelfs nadat zijn corruptie aan het licht is gebracht; zelfs nadat hij voor het Europese "Hof van Justitie" is gebracht, zit Karel Pinxten wel goed hoor


En dat is hoe diep de rot in de EU gaat: een eurocraat steelt en komt ermee weg met niets meer dan een "foei, niet meer doen hoor!"


Waarom heeft het Rekenhof geen aangifte gedaan bij de échte politie? Omdat corruptie oké is in de EU; en omdat Karel een van de hunne is en de Europese elite elkaar altijd de hand boven het hoofd houdt. Daarom.


Corruptie is duidelijk een geaccepteerde praktijk voor de politici en bureaucraten die in de EU de dienst uitmaken. Dat komt voort uit het feit dat systematische corruptie en nepotisme in de EU-verdragen zelf ingebakken zit. Immers:

✔De vrijstelling van "alle lokale belastingen" voor vaste EU-medewerkers

✔De ongekozen Europese Commissie

✔De adviserende rol (dus machteloosheid) van het 'democratisch' Europees parlement staan allemaal in de verdragen die de basis van de EU vormen. In andere woorden: De EU is fundamenteel corrupt.


Daarom moet de EU nodig hervormd worden.

Het probleem is: Kan dit wel? Of is de EU té rigide en inert en te corrupt om van binnen te hervormen?


Daarom zijn wij sceptisch over de EU ... Daarom willen wij Nederland uit het EU-moeras trekken. Daarom vinden wij het ook belangrijk dat Nederlanders zelf eens de kans krijgen om over de EU te beslissen, in plaats van dit aan politici over te laten.


Een referendum over de EU. Het is niet meer dan eerlijk.


#NRP / #stemnrp tegen #corruptie in de #eu / #pinxten

Bronnen: hier & hier 8 oktober 2021 | Schrama Nieuws

EEN INTERESSANT ECONOMISCH EXPERIMENT:


Probeer eens een mobiele telefoon te kopen die níét in China is gemaakt.


Je zult zien dat het praktisch onmogelijk is. Aangezien alle smartphones die nu in Nederland op de markt zijn direct uit Azië komen, waarvan de meerderheid recht uit de Volksrepubliek komen. Ténzij ze worden geproduceerd door een Europees bedrijf dat ondertussen door China is opgekocht:

✔ Huawei -> China

✔ LG -> Zuid-Korea

✔ Lenovo -> China

✔ Samsung -> Zuid-Korea

✔ Sony -> Japan

✔ Alcatel -> China

✔ HTC -> China

✔ ZTE -> China


Maar er zijn toch ook nog Europese merken? Of in ieder geval merken die níét uit China komen? NEE!


Zoals:

✔ Apple -> Uit de VS, maar wordt geproduceerd in China.

✔ Motorola -> VS, maar eigendom van Lenovo, dus China

✔ Wiko -> Uit Frankrijk, maar eigendom van een zakenman uit   ✔ Hong Kong, dus China

✔  Sony Ericson -> Oorspronkelijk uit Zweden, maar nu onderdeel van Sony, dus Japan.

✔ Het enige wat dus nog overblijft is Nokia -> Eigendom van Microsoft ...


Maar maakt onze eigen Nederlandse Philips dan geen mobiele telefoons?


Jazeker. Maar enkel voor de Chinese markt. (Zie o.a. hier). Nu begrijp je hoe totaal afhankelijk de Nederlandse economie is van het buitenland - en van China in het bijzonder, als het onmogelijk is om in Nederland een telefoon te kopen die daadwerkelijk ook uit Nederland (of in ieder geval Europa) komt. Deze economische afhankelijkheid van een totalitair, communistisch regime, dat van slavenarbeid gebruik maakt om goedkoop massaproductie te kunnen leveren, is iets wat wij willen en moeten omdraaien!


Hoe? Om te beginnen door Nederlandse industrie weer terug naar Nederland te halen. "Reshoring" noem je dat. Op die manier maken wij onze eigen economie weer zelfredzaam, terwijl wij ook ophouden om de economie van communistisch China te verrijken. Da's goed voor onze economie, goed voor de mensenrechten, maar slecht voor het communisme en de dictatuur. Dus 'n goed idee!


Lees hier meer over op https://democ.nl/volledig_programma/economie en vergeet niet lid te worden. Voor vrijheid, democratie & Nederlandse economie eerst! #NRP
7 oktober 2021 | Schrama Nieuws

LEUKE DINGEN OM TE DELEN


Terwijl wij hard aan het timmeren zijn aan onze nieuwe #NRP website (www.democ.nl) voegen wij telkens nieuwe dingen toe, vergeet daarom niet regelmatig op de site te kijken om te zien wat er veranderd is!


Zoals onze nieuwe afdeling: Leuke Dingen om te Delen (oftewel: Promotiemateriaal) waar wij met enige regelmaat leuke nieuwe dingen zullen plakken voor onze volgens, leden, fans en geïnteresseerden, om te plakken, strooien, vouwen, geven, delen en (uiteindelijk ook) dragen


Hier kun je o.a. onze "Great Dictator" poster/flyer vinden.

Maar ook onze nieuwe "De Republiek, JA!" poster/flyer.


Download ze, print ze, stuur ze, deel ze, laat 'em zien aan je vrienden, gezin, collega's, hond en kat en laat zien waar JIJ VOOR STAAT: Vóór de Republiek en tégen het cryptofascisme van Rutte en zijn collega's!


Vind ze hier: https://democ.nl/Home/promotiemateriaal5 oktober 2021 | Schrama Nieuws

DE EU ALS SPAARBANK VOOR POLITICI


We wisten ondertussen wel dat corruptie in de Nederlandse politiek wijdverspreid is; en onder het bewind van Rutte en zijn VVD "normaal" is geworden (in ieder geval op het Binnenhof...). Minister Hoekstra, onze belastingontduikende fraudejager (...) heet zojuist nog eens aangetoond hoe algemeen aanvaard corruptie is in de politiek. Het valt ondertussen moeilijk te ontkennen dat het moderne Nederland geen volwaardige democratie meer is, maar een "kleptocratie" (= een regering door en voor dieven).


MAAR DE CORRUPTIE BIJ DE EU IS NÓG ERGER!

Wist je bijvoorbeeld dat EU-medewerkers geen cent inkomstenbelasting hoeven te betalen?


Deze ingebouwde oneerlijkheid hebben wij bij de NRP al eerder aan het licht gebracht, maar het is het waard om het te blijven herhalen, omdat het een vorm van gelegaliseerde corruptie is!


Maar wat betekent dat in cijfers?

Dat onze ongekozen "EU-presidenten" Von Der Leyen & Michel op deze manier elk 28.661 euro per maand verdienen, netto! In een land waar het gemiddeld inkomen 2000 euro p/m is!


De ongekozen "president van de EU" verdient dus 335000 euro per jaar, belastingvrij! (Bronnen:Hier en hier en hier.)


Is dat nu die Europese solidariteit? Kun jij nog zitten en toekijken hoe deze corruptie onbelemmerd doorwoekert? Of wil jij hier wat aan doen?


Het antwoord lijkt toch simpel: een referendum over Europa! Maar het probleem is dat er op dit moment geen enkele gematigde partij in Nl is die mensen daadwerkelijk de kans wil geven om over de EU te kiezen.


Geloof jij dat Nederland uit de EU moet vertrekken? Of toch juist in de EU blijven om het van binnen te hervormen? Of je nu voor of tegen de EU bent, wil jij niet dat jouw stem gehoord wordt?


Maar wie in de Kamer luister naar je? Wie in de Kamer wil jou die kans geven om hier daadwerkelijk over te stemmen? Wie? Rutte? Kaag? De Jonge? Het zijn allemaal corrupte, machtshongerige leugenaars (daarom is dat kabinet immers afgetreden, weet je nog? Vanwege de leugens en het discriminerende beleid ). Daarom dus ons nieuwe initiatief: de NRP. OMDAT HET NODIG IS!


Nu, wil jij soms dat NL uit de EU vertrekt? Ben jij bereid om je in te zetten voor de dingen waar je in gelooft? Wat ben je bereid om te doen om de corruptie in de politiek een halt toe te roepen? Ben jij bereid om de vijand recht in de ogen te kijken? Ben je moedig genoeg om je hoofd boven de meute uit te steken en te zeggen: STOP, tot hier en niet verder?


Daarom zijn wij dus met de NRP begonnen. Omdat dit een serieuze veldslag is voor onze vrijheid en onze democratische rechtsstaat; en dat betekent dat wij georganiseerd terug moeten vechten


En dat kunnen wij niet alleen doen. Meld je daarom aan bij de NRP via www.democ.nl/wordlid om Europa weer eerlijk te maken


Daarnaast vragen wij jou ook om zo veel mogelijk mensen over ons bestaan en onze missie te vertellen. Dus deel ons!

Want alleen met elkaar kunnen wij het verschil maken!


#NRP / #Eu / #Europa / #corruptie / #vonderLeyen / #VDL / #belastingen5 oktober 2021 | Schrama Nieuws

MEER EUROPESE CORRUPTIE ...


Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat wij, bij de NRP, een hoop aandacht besteden aan het probleem van corruptie bij de EU. Helaas kunnen wij niet anders, omdat de rot diep gaat ...


Er zijn nu eenmaal zó ongelofelijk véél voorbeelden te vinden van diepgaande corruptie in Europese instellingen.


Zo hebben we al gezien hoe leden van de Commissie, leden van het Europees parlement en vaste krachten van de EU gewoon géén inkomstenbelasting hoeven te betalen (in tegenstelling tot de rest van werkend Europa, die geen keuze hebben ...).


Maar om nóg een voorbeeld van de corruptie van de EU te geven:

Wist je dat de Europese Commissie cashprijzen uitlooft voor innovatieve oplossingen op bepaalde hoogtechnologische uitdagingen die de EC heeft aangewezen? Deze prijzen lopen op tot wel 10 miljoen euro (!).


Het probleem hiermee is echter: Heb jij wel eens een aankondiging of advertentie voor deze wedstrijden gezien?


Waarschijnlijk niet nee ... aangezien de énige mensen die over deze prijzen van miljoenen euro's te horen krijgen mensen zijn die al de nodige connecties hebben! Deze financieringsopties worden immers niet geadverteerd. Kortom: Als je niet tot de binnenste kring van de EU hoort, zul je nooit de kans krijgen om dit geld te winnen!


Dus op een echte "EU-manier" zeggen ze dat de EU democratisch is en voor iedereen open staat, maar in de praktijk weet niemand van deze wedstrijden en financieringsopties behalve de vriendjes van de EU zelf!

En hoe noemen wij dat? Juist ja: Corruptie.


Kijk hier maar zelf (trouwens niet beschikbaar in het Nederlands, omdat het Nederlands - onlangs de EU-belofte van "verenigd in diversiteit" - geen "officiële" taal van de EU is)


Dus daarom:

✔ Als je het niet eens bent met de manier waarop de EU geld over de balk smijt aan corrupte politici (als Michel & Von Der Leyen) en hun vriendjes uit de zakenwereld, terwijl ze zelf geen cent belasting willen betalen ...


✔ Als je gelooft dat Nederland geen deel uit moet maken van een corrupte en ondemocratische organisatie met grootheidswaanzin als de EU ...


✔ Als je gelooft dat de Nederlandse taal sterker in Europa moet staan en dat Nederland weer controle over zichzelf moet nemen ...


Doe dan mee met de NRP! @ www.democ.nl/wordlid

Samen maken wij Nederland weer democratisch en onafhankelijk!


7 oktober 2021 | Schrama Nieuws

EEN STUKJE BELEID: HET BELANG VAN EEN EFFECTIEF IMMIGRATIE- EN ASIELBELEID


Een effectief immigratie- en vluchtelingenbeleid is belangrijk! Op dat front heeft zowel de EU als onze eigen overheid totaal gefaald.


In Nederland is de belangrijkste reden hiervoor de realiteit dat het neoliberale kabinet van Rutte van ons immigratiebeleid een handeltje heeft gemaakt en van ons paspoort een handelswaar dat te koop is voor iedereen die bereid is de prijs te betalen!


Het Nederlandse beleid heeft weinig meer te maken met wat best is voor zowel de Nederlandse samenleving als voor de nieuwkomers, maar heeft alles te maken met quota's en financieel rendement, op immigratie!


De NRP is noch extreemrechts noch radicaal links, maar gematigd!

En dat betekent dat wij bereid zijn om voorbij de cijfers te kijken om ook het menselijk aspect te zien. Wij geloven dat vluchtelingen ook mensen zijn; en daarom ook een hoop positieve én negatieve bagage meedragen. Wij geloven ook dat er een gulden middenweg moet zijn tussen het radicaal linkse idee om de grenzen gewoon open te gooien en het extreemrechtse idee om de grenzen potdicht af te sluiten. Daarom vinden wij dat immigratie en asiel een BELANGRIJK onderwerp is dat met aandacht uitgewerkt moet worden, in plaats van onze grensbewaking aan de EU over te laten en ons immigratiebeleid aan de marktwerking.


Helaas is dat nu de realiteit. Wat gaan wij eraan doen?


Een effectief immigratie- en vluchtelingenbeleid is van vitaal belang voor Nederland, maar de verkeerde politici zijn nu aan de macht om er iets zinnigs van te maken ...


Tijd voor een verandering van de wacht. Tijd voor échte volksvertegenwoordiging in de Kamer!


Sluit je daarom vandaag nog aan bij de NRP -> Een redelijk alternatief! om Nederland weer democratisch, vrij en redelijk te maken!


#NRP / #stemnrp / #immigratie en #vluchtelingen in #nederland / #politiek7 oktober 2021 | Schrama Nieuws

EUROPESE KRANTEN ONTDEKKEN GEHEIME EU-POLITIE


De EU heeft de mond vol van mensenrechten en de noodzaak om "humanitair" en "solidair" te zijn. Maar hoe trouw is de EU aan haar eigen principes? Niet bijzonder, blijkt.


Duitse, Franse, Nederlandse, Kroatische en Servische onderzoekers hebben tijdens een onderzoek van 8 maanden ontdekt dat de EU illegale geheime politie-eenheden financiert om immigranten met geweld "terug te duwen" (bron: hier)


Het bestaan van een "geheime internationale politie" is altijd afgedaan als een wilde theorie, maar nu blijkt dat die toch echt bestaat. En hij heet FRONTEX - de Europese grenswacht!


De EU is niet in staat gebleken om effectief beleid te maken om de vluchtelingenstroom aan te pakken. Daarom maakt het gebruik van illegale methodes die recht ingaan tegen de mooie verhalen over mensenrechten die de EU zelf spuwt. En daar hoort dus ook geheime politie bij!


Het geld voor Frontex komt uit de Europese spaarpot. Dat betekent dat jouw belastinggeld wordt gebruikt om deze geheime knokploegen te financieren!


Omdat de EU nauwelijks democratische beleidsvorming kent, heeft de EU ook gefaald om een gezamenlijk immigratie- en vluchtelingenbeleid te organiseren. Daarom zet de EU nu in op "oplossingen" die soms gewoon onwettig zijn; en soms gewoon onethisch, maar altijd ineffectief.


Wat gaat er mis:

✔ Geheime EU-politie;

✔ Een verdrag met Turkije dat effectief op mensenhandel uitdraait geld in ruil voor vluchtelingen);

✔ Lidstaten die gedwongen worden om vluchtelingen op te nemen, of ze nu willen of niet;

✔ Vluchtelingen die verboden worden om bepaalde EU-landen te verlaten;

✔ Nog altijd acute noodsituaties op de Griekse eilanden, zonder hulp van de EU;

✔ en meer ...


Vraag je af: Heeft het nog zin om lid te blijven van een Unie die publiekelijk "democratie", "solidariteit" en "mensenrechten" predikt, maar achter de schermen autocratisch, corrupt en totaal respectloos is?


Of je nu links of rechts bent. Dat maakt niet uit! Vind je niet dat JIJ een stem moet hebben over de EU en z'n onethische prakijken?


Daarom vechten wij voor een REFERENDUM over de EU!


Vecht jij mee? Word dan lid van de NRP, op: www.democ.nl/wordlid.


#NRP / #stemnrp / #Europa / #corruptie in de #Eu / #Frontex / #vluchtelingen / #Politie


4 oktober 2021 | Schrama Nieuws

DE CORRUPTIE VAN HET KABINET


Nu blijkt dat niet alleen onze Minister-President besmet is met corruptie en schijnheiligheid. Dit was natuurlijk al bekend van o.a.:

✔onze minister van Volksgezondheid (De Jonge) die vals heeft gespeeld tijdens zijn verkiezing tot lijsttrekker van het CDA; en van

✔ onze minister van politie & justitie (Grapperhaus) die heel Nederland gegijzeld hield maar zelf gezellig zijn eigen coronaregels overtrad (zonder enige consequenties voor hem zelf, trouwens);

✔ maar nu blijkt dat onze minister van financiën en "nationale fraudejager" Hoekstra zelf belasting heeft ontdoken via een offshore brievenbusmaatschappijtje in een belastingparadijs: de Britse Maagdeneilanden


Kortom: Onze minister van financiën gelooft dat iedereen belasting moet betalen, behalve hijzelf!


Zijn verweer hierop is dat hij deze buitenlandse brievenbusmaatschappij verzilverde op het moment dat hij minister werd. Slecht excuus, aangezien hij daarvoor al 6 jaar in de Eerste Kamer zat. Specifiek in de FRAUDECOMMISSIE van de 1e Kamer!


Nóg een corrupte minister. Verdient Nederland niet betere leiders?


Word daarom nu lid van de NRP. Want alleen samen en alleen door zelf in de Kamer te komen kunnen wij de corruptie bestrijden van de politici die nu de dienst uitmaken in ons land!


Dus word nu lid, via www.democ.nl/wordlid


#NRP | #stemnrp | #Hoekstra | #corruptie in de #cda

4 oktober 2021 | door Schrama Nieuws

NRP VS. DE MEDIA


Wist je dat de Nederlandse pers beheerst wordt door slechts twee buitenlandse bedrijven?

De twee Belgische mediaconglomeraten DPG (de Persgroep) en het Mediahuis bezitten samen 99% van de Nederlandse kranten (naar oplage). Waaronder:


MEDIAHUIS:

✔ de Telegraaf

✔ NRC Handelsblad

✔ NRC Next

✔ Verschillende regionale kranten zoals de Limburger en het Noord-Hollands Dagblad.


DPG:

✔ Algemeen Dagblad

✔ Volkskrant

✔ Trouw

✔ Verschillende regionale kranten zoals de Gelderlander en Brabants Dagblad.


Vraag je je wel eens af waarom alle verhalen in alle kranten exact hetzelfde lijken? DAAROM! Omdat er praktisch geen onafhankelijke pers meer in ons land bestaat.


HOE IS DIT ZO GEKOMEN?

Door de neoliberale economische politiek die door de EU is opgelegd en die door Rutte en zijn maten van de VVD, CDA en D66 (maar niet alleen ... FvD is bijv. óók een voorstander van dit soort "totale vrijhandel") met enthousiasme is uitgevoerd in combinatie met illegale staatssteun uit België!


Bronnen: hier en hier


Omdat dit een duidelijk geval is van oneerlijke en illegale concurrentie (staatssteun mag immers niet volgens de EU, maar gebeurt in andere Europese landen toch regelmatig) die een duidelijk negatief effect op de Nederlandse samenleving heeft (2 bedrijven beheersen nu immers 99% van het publieke debat) heeft de NRP officieel aangifte hiervan gedaan bij de Autoriteit Consument & Markt (de vroeger Mededingingsautoriteit) - aangezien dit de overheidswaakhond is die de taak heeft om erop toe te zien dat oneerlijke concurrentie door middel van monopolies niet in Nederland voor kunnen komen! DAT IS HET DOEL VAN DE ACM! Maar op de een of andere manier is het duopolie van DPG en Mediahuis toch aan hun aandacht ontsnapt...


Daarom hebben wij een klacht ingediend tegen DPG en Mediahuis.

En je kunt je afvragen waarom wij de énige partij in Nederland zijn die hier een probleem in ziet; en de énige partij die ook daadwerkelijk een klacht heeft ingediend... Dit is immers letterlijk het mínste wat je kunt doen als een verantwoordelijke en zorgzame volksvertegenwoordiger ... Misschien omdat wij de énige partij zijn die écht malen om een vrij en eerlijk Nederland?


#NRP | #stemnrp | #DPG | #dpgmedia | #mediahuis | #media | #nederland | #belgie | #ACM


1 oktober 2021 | Schrama Nieuws

DE 2-TERMIJNENREGEL

In republieken over de hele wereld bestaat er een wettelijke limiet aan de hoeveelheid ambtstermijnen die de president en premier mogen uitoefenen, maar in Nederland mag de MP tot in de eeuwigheid doorgaan!


Op deze manier zitten wij nu dus met een "president-for-life" opgescheept waar we maar niet vanaf komen!


Maar daar kunnen wij wat aan doen!


Want dit moet stoppen! Daarom beloven wij de 2-termijnenregelin te voeren: een wettelijke limiet aan het aantal termijnen (niet meer dan 2!) die het staatshoofd en de regeringsleider uit mogen oefenen.


Dat is zinnig. Dat is redelijk. Daar vechten we voor. #NRPONZE BELOFTE: MAXIMUM 2 AMBTSTERMIJNEN VOOR STAATSHOOFD & MINISTER-PRESIDENT

Rutte wil maar niet plaats maken voor een nieuw gezicht op het Binnenhof en demonstreert daarmee NOGMAALS zijn gebrek aan respect voor de Nederlandse democratie; en dus ook voor JOU, de kiezer. Door zijn dictatoriale gedrag en zijn totalitaire neigingen heeft hij het vertrouwen van de burgers in de democratie én in Nederland de afgelopen jaren vakkundig om zeep geholpen .Immers:


✔ De Toeslagenaffair;

✔ Nog altijd geen recht voor de slachtoffers van MH17;

✔ De fraude met de aanschaf van de JSF;

✔ Het terzijde leggen van het Oekraïnereferendum;

✔ Het onwetenschappelijke paniekvoetbal tijdens de coronacrisis;

✔ De jarenlange uitverkoop van de Nederlandse economie aan buitenlandse megaconcerns;

✔ Zijn falen om kritiek op de koning te hebben tijdens de hele "Griekse affaire";

✔ Zijn kritiekloze houding tegenover EU-corruptie;

✔ "Geen dwang maar drang", oftewel: "dwang, maar zonder er eerlijk voor uit te komen";

✔ De jarenlange verwaarlozing van onze nationale defensie;

✔ Geen cent investering in taal & cultuur;

✔ Geen woord kritiek op de VS, Rusland of de Volksrepubliek;

✔ enzovoort ...


Is het niet tijd voor een ANDERE premier in Nederland? (of bij voorkeur een president )


Om een alleenheerschappij te voorkomen, om ervoor te zorgen dat het ambt van Minister-President NOOIT MEER een eenmanszaakje wordt, zoals onder Rutte, pleit de #NRP (als enige in ons land trouwens...) voor de onmiddellijke invoering van de 2-termijnenregel.


Met deze regel zal een staatshoofd of regeringsleider van Nederland maximaal 2 ambtstermijnen kunnen uitvoeren in zijn/haar leven!


Dus geen oneindige kabinetten meer met altijd weer dezelfde gezichten opnieuw gerecycled! Met de 2-termijnenregel zou de huidige "parlementaire crisis" en kabinetsformatie al maanden geleden zijn opgelost, omdat Rutte automatisch buitengesloten zou zijn geweest van nieuwe deelname - omdat 'ie zijn twee beurten al heeft gehad.


Daar staat de #NRP voor: redelijke oplossingen voor problemen; ook die waar de politiek opzettelijk geen antwoorden op probeert te vinden!


DIT IS ONZE BELOFTE: Zodra wij verkozen worden de 2-termijnenregel.


Goed idee voor Nederland? Laat weten wat je ervan vindt; en vergeet niet om onze belofte van de 2-termijnenregel te delen! We doen 't immers voor Nederland, dus deel 'em voor Nederland!


#NRP | #stemnrp | Nederlandse Republikeinse Partij | #2termijnenregel | #republiek | #democratie


30 september 2021 | Schrama Nieuws

DIT IS HOE MARK & SIGRID HUN HACHJES PROBEREN TE REDDEN


Dit is hoe het "demissionair" kabinet hun baantjes proberen te redden: door de afgelopen verkiezingen ongedaan te maken!


D66 besluit dat een "doorstart van de huidige coalitie een optie is"! Wat betekent dit? Een nieuw kabinet Rutte! Ondanks dat zijn afgelopen kabinet is gevallen omdat hij tegen de volksvertegenwoordiging loog terwijl hij de discriminatie en fraude van de belastingdienst tegen Nederlandse burgers probeerde te verbergen!

Ondanks het feit dat hij in schande moest aftreden omdat zelfs politici hem niet meer vertrouwen!  Ondanks het feit dat niemand hem mee wil ... sturen ze er op het Binnenhof op aan om gewoon door te gaan alsof er niets gebeurd is!


Was dat het plan van Rutte & Kaag? Waarschijnlijk ... Omdat 't de enige manier is waarop ze hun posten kunnen houden.


Maar verdient Nederland niet meer respect van zijn premier dan dat?


Bron: Radio1


#NRP | #stemnrp


30 september 2021 | Schrama Nieuws

NRP NU OOK OP TELEGRAM!


Wist je trouwens dat de #NRP sinds vandaag ook een publiek kanaal op Telegram heeft?


Kom kijken op: https://t.me/nederlandserepublikeinsepartij


#NRP | #stemnrp


30 september 2021 | Schrama Nieuws

DE DETAILS DOEN ERTOE!


In een politiek landschap dat zo versnipperd is al het Nederlandse is het handig om een duidelijk overzicht te krijgen:

Wil je in een handromdraai zien wat de grote punten van verschil zijn tussen de NRP en de gevestigde partijen? Ga dan naar www.democ.nl/Home/vergelijkjepartij en ontdek de verschillen!.


WAT IS HET VERSCHIL?

Wat is het verschil bijvoorbeeld tussen de NRP en de FvD? Laten wij eens kijken:

DE DETAILS DOEN ERTOE


✔NRP= Republikeins en er trots op! FvD = Monarchistisch; de FvD wil onze corrupte koning behouden, de NRP wil onmiddellijk van 'em af. Groot verschil!


✔NRP = Antiglobalistisch. FvD = Globalistisch; het programma van de FvD zet dat ze 100% "voor totale vrijhandel" zijn, en dat bekekent dat ze vóór economische globalisering zijn! De NRP geloof hier echter niet in, maar in Nederlandse economie eerst! (inclusief nutsbedrijven terug in Nederlandse handen). Reusachtig verschil!


✔NRP = gematigd rechts. FvD = zéér tot extreem rechts. Hoewel het waar is dat de FvD slechte pers heeft gekregen van de media, is hun programma echt zéér rechts; en enkele onsympathieke uitspraken van de FvD hebben hun imago verder ook weinig goed gedaan. Daarom zal het de FvD ook niet lukken om een breder publiek te bereiken, omdat veel Nederlanders die van een gematigd of linkser allooi zijn ze gewoon "te rechts" vinden om ooit op te kunnen stemmen. De NRP heeft echter een programma dat een stúk gematigder en breder is en kan dus ook een breder draagvlak creëren om Nederland weer op het rechte pad naar de toekomst te zetten. De NRP kand dus kiezers bereiken die rechts en links van het midden zitten. De FvD heeft echter geen hoop om deze gematigdere kiezers te bereiken. -> Maar om democratische hervormingen door te kunnen voeren hebben we een breder draagvlak nodig dan die waar de FvD nu over beschikt.


✔NRP = Reformpartij. FvD = ethnisch conservatief; de FvD wil eigenlijk de Nederlandse gemeenschap terugbrengen naar de staat waarin het was in de jaren '50. De NRP ziet dat Nederland toen ook al niet echt goed functioneerde (o.a. door ons corrupt koningshuis) en dat hervorming daarom noodzakelijk is. WIj wilen niet terug naar een geïdialiseerd verleden, maar een toekomst creëren waar Nederland sterker, vrijer en beter dan ooit is!


✔NRP = Grassroots; van onder naar boven, met een relatief sterke vertegenwoordiging van de "werkende kalsse" in onze rangen - in andere woorden: mensen voor wie zweet niet vreemd is ... FvD = toch redelijk elitair, met de traditionele oververtegenwoordiging door juristen en wetstudenten in de Kamerfractie.✔NRP = Democratisch & euroscpeptisch; tégen de huidige corrupte en ondemocratische EU, maar ook vóór Schengen, dus vóór open Europese grenzen en vóór effectieve Europese samenwerking.

Wij zijn Nederlanders, dus ook Europeanen. Het is naïef om te doen alsof Nederland in een vacuüm bestaat. FvD = Isolationistisch; tégen de EU, tégen Europa en vóór grenzen die hermetisch op slot moeten. Maar kan eigenlijk geen betere oplossing vinden voor de EU dan Nederland totaal afzonderen van de rest van de wereld. De NRP houdt echter van vrijheid en vindt dat Nederlanders moeten kunnen gaan en staan waar zij willen (wat open grenzen betekent).


Tegelijkertijd gelooft de NRP dat Europeanen effectief moeten samenwerken om ons eigen continent te beschermen, zonder afhankelijk te hoeven zijn van de VS en hun oorlogsindustrie.


Maar tegelijkertijd wijzen wij ook de corrupte en ineffectieve EU af, omdat wij begrijpen dat de EU en Europa niet hetzelfde zijn! Je kunt immers best trots zijn op je Europese wortels én tegelijkertijd kritisch zijn op de EU! Om de EU-kwestie eindelijk eens op te lossen, willen wij daarom ook een wettelijk bindend referendum organiseren, zodat Nederlanders eindelijk eens de kans krijgen om zich vóór of tegen de EU uit te spreken. Omdat wij geloven dat rechtstreekse Democratie van vitaal belang is! 

Of je nu voor of tegen de EU bent: dit referendum is voor ons allemaal de kans om ons uit te spreken!


Dus nu weet je een aantal van de belangrijkste verschillen! Er zijn er natuurlijk meer, maar deze geven de punten wel goed weer. Dus nu is het tijd om je keuze te maken... Kies je voor de NRP? Dan ben je meer dan welkom! Via www.democ.nl/wordlid


29 september 2021 | Schrama Nieuws

HET PROBLEEM VAN DE NEDERLANDSE GRONDWET:


Als je in Nederland tegen een jurist, politicus, of agent klaagt: "ja, maar wat je doet is ongrondwettelijk!" dan is zijn antwoord daarop: "ja, en?"


Het zal je de afgelopen 2 jaar niet ontgaan zijn dat er weinig kracht, gezag of belang uitgaat van de grondwet van Nederland. De technische reden hiervoor is dat onze grondwet niet juridisch toetsbaar is. Dat betekent dat je niet naar een rechtbank kan stappen met de grondwet in je hand als je vindt dat iemand (zoals de staat) jouw grondwettelijke rechten heeft geschonden. Dat komt omdat onze grondwet versiering is, iets dat we hebben omdat elk ander land het ook heeft, weet je wel? - maar niet een document dat echt iets te betekenen heeft.


En dat is raar. Want een stevige grondwet met daarin een opsomming van de fundamentele rechten en plichten van de inwoners van een land is de logische basis van een rechtsstaat. Dat is waarom Duitsland, België, Italië, de VS, Zuid-Afrika, enzovoort er een hebben.


Daarom wil de NRP een échte toetsbare grondwet voor Nederland!


29 september 2021 | Schrama Nieuws

IETS OM OVER NA TE DENKEN:


Wat is de definitie van een "dictator" precies?

✔ Blijft aan de macht nadat z'n tijd al lang gedaan is?

✔ Een "President-for-life" die jaar-na-jaar gewoon "herkozen" wordt en door blijft regeren?

✔ Zet zware politierepressie in tegen politieke tegenstanders en andersdenkenden?

✔ Duldt geen politieke oppositie en andersdenkers?

✔ Duldt geen demonstraties tegen zijn beleid?

✔ Wordt algemeen veracht, zowel door het volk als door andere politici? Maar blijft op de een of andere manier toch aan de macht?

✔ Liegt tegen de kiezers?

✔ Vindt het parlement eigenlijk overbodig?

✔ Liegt tegen de volksvertegenwoordiging?

✔ Gelooft niet in democratie?

✔ Heeft immers gezegd dat mensen "gewoon hun bek moeten houden"?

✔ Is niet geïnteresseerd in het beschermen van mensenlevens?

✔ Kim-Jung?

✔ Mugabe?

✔ Milosević?

✔ Rutte?


Dat is waar de NRP om bestaat, om ervoor te zorgen dat politici zoals Rutte nooit meer eeuwig de ruimte krijgen. Daarom willen wij (als enige in Nederland) ook de 2-termijnenregel invoeren. Dat is onze belofte!


#wegmetrutte / #NRP / #stemnrp

Bronnen: hier en hier.


29 september 2021 | Schrama Nieuws

DE CORRUPTIE VAN EEN KONING


Het paleis "villa" Eikenhorst is door de Nederlandse staat voor 63 100 000 euro (da's dus 63 miljoen €!) verbouwd zodat koning Alex daar met zijn gezinnetje kon wonen. DIt terwijl er even verderop in Den Haag chronische woningnood heerst! 


Ondertussen is hij echter verhuisd en verhuurt hij het pand aan de ambassadeur van Koeweit voor 10.000 euro per maand! Waar gaat die huur naartoe? Stroomt die terug naar de Nederlandse schatkist? Nee, natuurlijk niet!


Voor iedereen die ooit heeft gezegd dat deze koning niet nét zo corrupt is als zijn grootvader (weet je nog, Bernhard, die steekpenningen aannam in de Lockheedaffaire), voor hen die stug vol blijven houden dat het koningshuis ons land netto geld oplevert (hoe precies heeft geen oranjeklant ons ooit uit kunnen leggen, maar 't wordt toch nog door sommige volhouders beweerd) - weet dat "onze" koning zijn huis op koste van de staat heeft laten verbouwen; en de huur in eigen zak houdt. Begrijp goed dat hij en zijn hele familie de Nederlandse schatkist als een persoonlijke spaarpot gebruiken, ondanks het feit dat de familie al miljarden euro's op geheime bankrekeningen in Zwitserland heeft staan.  En dat heet corruptie. Punt uit. Bronnen: hier en hier.


27 september 2021 | Schrama Nieuws

NIEUWSFLITS: De NDP verandert zijn naam in de NRP - de Nederlandse Republikeinse Partij.


Waarom? Omdat wij moeten constateren dat het woord "democratisch" de afgelopen jaren vervuild is geraakt door groepen en partijen die zichzelf "democratisch" noemen, maar het niet echt zijn ...


Net zoals "democratische volksrepublieken" ook nooit echt democratisch zijn, zo zijn partijen als D66 en VVD ook niet echt democratisch en "volks".


✔ D66 die niet meer in democratie gelooft, maar enkel nog in de EU.

✔ De Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (oftewel: de VVD) die alleen voor de rechten van de elite opkomt en die óók duidelijk niet meer in Democratie gelooft (weet u nog: Rutte die het Oekraïnereferendum gewoon heeft genegeerd?)

✔ De Partij van de Vrijheid die niet in Vrijheid gelooft, maar dat je mensen moet kunnen opsluiten omdat ze "anders" zijn.

✔ Het Forum voor Democratie dat té rechts is om effectief een vuist te kunnen maken tegen de dictatoriale neigingen van Rutte en zijn "demissionair" kabinet, aangezien te veel kiezers die wél kritisch zijn toch níét op een "extreemrechtse anti-buitenlander-partij" wensen te stemmen.


In de praktijk willen wij niet meer verward worden met deze ondemocratische "democraten" als D66 in eigen land en ook de Amerikaanse Democrats. Daarom is het tijd voor verandering, omdat wij wel nog in democratie geloven! En dat begint bij de basis: de Republiek.


De republiek is namelijk nog nooit zo populair geweest! Nu dat de koning heeft laten zien wat hij precies van het Nederlandse volk denkt ("die moeten maar hun bek houden en doen wat ze gezegd worden, terwijl ik fijn op vakantie naar mijn Griekse privé-eilandje ga") worden steeds meer Nederlanders wakker en beseffen ze dat het tijd wordt dat de koning vertrekt! En dat is precies wat wij altijd al gezegd hebben!


Daarom is het logisch dat wij de naam "Republikeins" omarmen. Omdat dat is wat wij zijn! Word daarom vandaag nog lid van de NRP op www.democ.nl/wordlid en strijd mee voor de nieuwe Republiek!


NRP - een redelijk alternatief!


29 september 2021 | Schrama Nieuws

HOE EERLIJK IS DE EU NU ECHT?


Europese "leiders" als Von der Leyen hebben vaak de mond vol van "Europese Solidariteit", maar hoe eerlijk is de EU eigenlijk?

Niet zo heel erg, blijkt ...


Wist je bijvoorbeeld dat mensen met een vast EU-contract (zoals de onverkozen "presidenten van Europa" Michel & Von der Leyen) geen cent inkomstenbelasting hoeven te betalen?


Terwijl de rest van de Europese bevolking +/- 50% van hun inkomsten aan de belastingdienst af moeten staan, hoeven de bestbetaalde Eurocraten geen cent belasting te betalen over hun toch al bovengemiddeld hoge inkomens! Is dat nu echt Europese solidariteit?


Daarom moet Europa anders; écht democratisch! En dat begint thuis, door de Nederlanders zelf eens de kans te geven om vóór of tégen de EU te kiezen.


Want democratie begint bij onszelf!


29 september 2021 | Schrama Nieuws

WELKOM BIJ DE NEDERLANDSE REPUBLIKEINSE PARTIJ.

Een nieuwe partij die strijdt voor democratie, vrijheid, persoonlijke keuze en de Republiek! Een paar grondregels;


De NRP is breed, met linker- en rechtervleugels. Cancel Culture bestaat hier niet. Vrije discussie is belangrijk. Maar we blijven vriendelijk en beleeft tegen elkaar!


De NRP heeft een programma. Voor meer informatie, zie hier. Het heeft geen zin om ideeën voor te stellen die lijnrecht tegen het programma inlopen (zoals bijvoorbeeld 'om de koning tóch te behouden' of 'een vaccinatieplicht')


De NRP is gematigd en breed. Dus geen extreemrechtse of ultralinkse ideologieën.


Vergeet niet: We doen het samen voor Nederland!


WELKOM BIJ DE NRP

✔Ben jij ook een "demissionair" kabinet zat dat maar niet wil verdwijnen?

✔Begrijp jij ook niet hoe Rutte nog het land bestuurt nadat hij ijn schande af moest treden?

✔Ben jij ook een politieke wees die zich bij geen enkele partij thuisvoelt?

✔Vind jij vrijheid en persoonlijke keuze belangrijk? En begrijp je niet waarom de Kamer zo stil is op dat gebied?

✔Vind jij dat vaccinaties nooit gedwongen (of zelfs opgedrongen) mogen worden?

✔Begrijp jij ook niet waarom wij geen werkende grondwet hebben? En wil jij daar iets aan doen?

✔Vind jij een koning die op vakantie naar Griekenland gaat terwijl de rest van het land thuis moet blijven het niet verdient om koning te zijn?

✔En dat het niet oké is dat de staat zijn privépaleis voor 68 miljoen (!) euro verbouwt terwijl er verderop in Den Haag al 10 jaar chronische woningnood heerst?

✔Heb jij ook moeite met de ultralinkse, extreemrechtse en globalistische partijen in de Kamer?


Dan ben je welkom bij de NRP


15 september 2021 | door Erik Schrama

SCHRAMA FOR PRESIDENT!


Mijn naam is Erik Schrama en ik weet het beter!

Daarom stel ik mij verkiesbaar als PRESIDENT van de ALLES. Te beginnen met de EU ;-)

Te beginnen met de EU!


Het enige probleem, natuurlijk, is dat de "president van de E.U." niet gekozen wordt ...

Noch de leden van de Europese Commissie, noch de leden van de Europese Raad.

Eigenlijk is de hele Europese Unie (en ondanks het feit dat ze elk jaar een Sacharovprijs uitreiken aan mensenrechtenactivisten en strijders voor de democratie op andere werelddelen) wonderbaarlijk ondemocratisch, ontransparant en ongeorganiseerd. En daar wil ik wat aan doen.


De wereld waarin wij wonen is een klerezooi. Dat is niet leuk om toe te moeten geven, maar wij weten allemaal uit eigen ervaring dat het echt wel zo is. Het probleem is politici. En gezond verstand. En het gebrek aan gezond verstand bij politici.


Nederland werkt niet. Omdat onze politiek niet geïnteresseerd is. Dat heeft onze overheid de afgelopen 10 jaar duidelijk aangetoond.


België werkt helemaal niet. Dat is al jaren zo. Maar wat gaan wij hieraan doen?


Europa werkt absoluut niet. In elke crisis van de afgelopen 20 jaar heeft de E.U. gefaald. Het lukt ons niet om problemen op te lossen.


Maar ik ben van plan er iets aan te gaan doen. Ik ben van plan om alles te doen wat ik kan doen om het probleem te fixen. Maar daar heb ik wel jouw hulp bij nodig.


Nederland: De Nederlandse kabinetten van Rutte en zijn voorgangers hebben laten zien dat ze zich nooit om de gemiddelde Nederlander bekommerd hebben. In plaats daarvan hebben ze ons zonder schroom verraden! Hun mantra is altijd al: "meer regeltjes, meer controle, meer geld voor ons, minder hulp voor jullie". Nederland kan een fantastisch, vooruitstrevend land zijn, maar alleen als wij ook aandacht aan zijn inwoners geven; en dat doen we door volluit democratisch te gaan! Zodat iedereen een stem krijgt.


België: Een landje als België is te klein voor 6 parlementen (Vlaams, Waals Gewest, Franstalige gemeenschap, Brussels, Duitstalig & federaal), 5 premiers en 2,5 officiële talen. België is het meest verdeelde land van Europa. Wij kunnen België echter redden van de ondergang. Maar willen wij dit wel? Dat is de vraag waar de Belgische politiek al sinds 1980 omheen draait. Tijd om te kiezen wat wij nu eigenlijk willen: Een verenigde Belgische staat die wél werkt, of een "fluwelen scheiding" van Vlaanderen en Wallonië? Wat willen wij nou eigenlijk? Wat wil jij?


Europa heeft laten zien dat het niet in staat is om samen te werken tijdens een crisis. De Griekse staatsschuldencrisis (met later nog een gastrol voor Italië, Spanje en Ierland) de bootvluchtelingen & de Syriërs, de oorlog in Oekraïne, de Grote Recessie, de slappe houding tegen communistisch China, enzovoort ... De E.U. heeft laten zien dat het machteloos staat wanneer het fout gaat in de wereld maar dat het wél eindeloze regeltjes op kan leggen, maar níét voor rechten van de Europeanen op kan komen. De reden hiervoor is het feit dat de E.U. noch vlees noch vis is: Het is méér dan een economisch bondgenootschap, maar mínder dan een losse (con)federatie. Of zoals de eurocraten zelf plachten te zeggen: Sui generis ... (Wat Latijn is voor "wij weten ook niet wat het is ...) Dit gebrek aan succes veroorzaakt door deze ondemocratische, superbureaucratische structuur zorgt ervoor dat Europeanen nog maar bar weinig vertrouwen in de E.U. hebben. Daarom moeten wij Europa redden. Hoe? Door de E.U. in te wisselen voor iets beters! En dit is de keuze: Óf een Europese superstaat die sterk genoeg is om de rest van de wereld onze collectieve wil op te leggen, óf een Europees bondgenootschap van onderling samenwerkende, maar onafhankelijke staten. Dat zijn de enige logische keuzes die wij nu hebben. Maar als wij Europa willen redden, dan moeten wij nu wél kiezen! Wij moeten niet langer uitstellen. Want wij kunnen Europa redden. Maar willen wij dat wel?


Dat is mijn onderliggend principe: Democratie = goed!

Geef mensen zelf de keuze over de toekomst van ons eigen land en ons eigen werelddeel. En dat is wat ik wil doen : Ik doe alles wat ik kan om Nederland, België en Europa zelf de keuze terug te geven over hun leven, in plaats van de bureaucraten de controle over te laten nemen. Want we hebben allemaal gezien hoe weinig resultaat het politieke establishment ondertussen heeft weten te bereiken.


Want ik weet het duidelijk beter dan de politici die de macht over ons hebben.

Daarom heb ik precíés uitgewerkt wat wij allemaal moeten doen om de politieke chaos die in onze landen heerst op te heffen: Een precies programma aan voorstellen die het effect zullen hebben om onze landen democratischer te maken en om zo de problemen van België, Nederland en Europa zo snel en effectief mogelijk op te lossen.


Daarom stel ik mij verkiesbaar voor ALLES! Maar het oplossen van al deze problemen kan ik natuurlijk niet zonder hulp. Ik ben ook maar één persoon. Daarom heb ik JOUW HULP nodig!


EN | 14 September 2021 by Schrama News

AN INVITE TO A GLOBAL MARCH FOR FREEDOM & DEMOCRACY


Dear fellow human beings, I would like to share this with you:


It may not come as much of a suprise to many to hear that quite a lot of people around the world are unhappy with the repressive (and often frankly illogical) measures imposed on all of us.


Quite a lot of people have lost their livelihoods, have lost their jobs, their business, their income, their ability to support their families, their ability to go to school, to find a new job, their homes, their lives.


In fact, according to many sources (such as Oxfam) about 9 million people worldwide starved last year because of supply chains broken by the lockdowns, but this is nothing compared to the estimated 130 million that are estimated to starve before the end of 2021! (see here to begin with: https://www.nytimes.com/2020/04/22/world/africa/coronavirus-hunger-crisis.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage) This comes on top of a staggering 500 million (!) who will be pushed under the poverty line. Right now there are famines going on worldwide caused by a combination of locusts and warfare, but made SO much worse by broken supply lines and absolutely no help from the outside, because the rest of the world is too involved in its own problems right now ...


At the same time, in many countries (even in Europe!) we have seen the effective sidelining of parliamentary oversight, and a de-fact "pausing" of democracy, as emergency laws were used to allow presidents and prime-ministers to rule their countries by decree. There's a good reason why "#nietmijnregering" (i.e. Dutch for "#notmygovernment") has been trending on Belgian twitter... In fact, even though the COVID crisis has been going on for over a year now, the Belgian government is only NOW discussing the idea of a federal law to give the measures some kind of legal basis. It is horribly ironic that much criticism has been leveled over the past months against the authoritarian tendencies of Viktor Orbán, for instance, but even in the heart of Europe - Belgium - the country has been de-facto ruled by ministerial decree by a non-elected prime-minister for months now.


On top of that, we have seen a level of police repression that few of us could have believed would ever happen again in the civilized West. More often than not, anti-lockdown protesters were faced by armoured riot police, attack dogs, water cannons, secret police and random arrests. Before 2020, most Dutch people would've said that "Romeo" is the name of a character out of a Shakespearean play, in 2021 we know he's actually a secret policeman ...

Horrible, isn't it?


That is why many of us are refusing to just sit down and watch. This is also why there have been continuous protests going on in Europe and around the world, including Germany, France, Denmark, the Netherlands, the UK, Spain, Italy, Serbia, Greece and the list goes on ...


On the 20th of March, a global demonstration for freedom and democracy is being organized. If you believe that democracy is too important to be stopped, even in a crisis, if you believe that emergency measures cannot be upheld for a whole year without democratic oversight, but that a firm legal basis needs to exist for such dramatic curtailment of democratic rights, if you believe that no president or prime-minister has the right to rule by decree, if you believe that we need to be careful to limit basic freedoms, instead of "just doing it", if you believe that public policy should not be informed by fear, but by common sense, if you believe that you should be allowed to walk out of your own house and onto the public highway without having to inform the government first (which is how it is in Athens right now!) then JOIN THE GLOBAL MARCH FOR FREEDOM AND DEMOCRACY on 20th MARCH in your own country.


More info, see here: https://www.facebook.com/worldwidedemonstration/


If you have any questions, you can always reach out to me


Thank you in advance, and see you there!18 juni 2021 | Schrama Nieuws

DE ILLUSIE VAN DE WONDERSPUIT


Als je ondertussen je uitnoding hebt ontvangen om je te laten inspuiten met het "vaccin" weet je ook dat dit medicijn volgens het Vlaams agentschap Zorg & Gezondheid volledig "betrouwbaar & veilig"?


De vraag die ik mij echter stel: Hoeveel levens hadden wij kunnen redden door bijvoorbeeld ook te denken aan de psychische & fysieke gezondheid van mensen, ipv. alles in te zetten op een zwaar gepropageerde wonderspuit?


Dat deze "wonderspuit" alles behalve 100% veilig is, is iets wat critici van de "oorlog tegen covid" ondertussen al sinds het begin van de wereldwijde vaccinatiecampagne roepen, maar iets dat de rest van de wereld zich ook steeds meer lijkt te realizeren, voornamelijk doordat er wel héél veel verhalen van mensen zijn die óf horrorverhalen te vertellen hebben over hun ernstige bijwerkingen, of helemaal niets te vertellen hebben, aangezien ze dood zijn ...


Het feit dat landen hebben besloten om bepaalde prikken niet meer te zetten, vanwege het risico op bloedstolling, spreekt wat dat betreft boekdelen: Realiseer je dat geen enkel land een landelijk vaccinatieprogramma stillegt omdat er 2 mensen zijn overleden.


Ondanks het feit dat deze "wonderspuit" duidelijk niet 100% veilig en effectief is, wordt Het gaat hier immers om 't feit dat deze spuit door de overheid wordt verkocht als "compleet veilig & compleet effectief" - en dat is gewoon niet waar, bij geen enkele vaccinatie trouwens, zelfs niet bij polio ... Desondanks


aan de man gebracht als "het laatste redmiddel", hoewel wij ondertussen hebben gezien dat er zéér veel mensen zijn die zéér ernstige bijwerkingen zien (zoals bijv. dood), hoewel het onmogelijk is om vast te stellen hoeveel mensen daadwerkelijk zijn overleden of ziek zijn ...


geworden door de continue propaganda rond Corona. Je kunt door de bomen van bullshit gewoon het bos niet meer zien ... Een voorbeeld hiervan: Afgelopen week rapporteerde de rekenkamer van de Bundestag afgelopen week dat ziekenhuizen in DE de bezettingsgraad van hun ICs en...


covidafdelingen zwáár hadden overdreven, om zo meer financiële steun vanuit de overheid te krijgen ... Laat dit nu precies zijn wat critici al meer dan een jaar roepen, dat de officiële cijfers gewoon niet te vertrouwen zijn. En dan komt de overheid er nogmaals bovenop om ...


te zeggen dat dit vaccin "veilig & betrouwbaar" is. Sorry, maar nee ... Deze hele "oorlog tegen covid" heeft weinig te maken met gezondheid, maar alles met geld, macht & politiek. Wat nogmaals onderstreept wordt door het feit dat wij in deze strijd 0% aandacht hebben gegeven...


aan het feit dat het menselijk immuunsysteem verzwakt wordt door zware fysieke & mentale stress. Desondanks hebben wij álles gedaan om de stress continu zo hoog mogelijk te houden, met als enige oplossing: Vaccinaties! Dit getuigt van een zéér kortzichtige visie op gezondheid. |


En dat is dan ook de reden dat ik 0% vertrouwen heb in deze "wonderspuit". (Sorry voor het opstel maar dit is nu eenmaal een belangrijk onderwerp dat enige diepgang en eerlijkheid verdient.)


17 april 2021 | door Erik Schrama

MY TERUGTREDINGSBRIEF ALS COMMUNICATIE CO-LEAD VAN VOLT BELGIË:


Betreft: Mijn terugtreding als communicatie co-lead van Volt België wegens ernstige gewetensbezwaren


Beste Vicky, beste Vic,


Zoals wij al eerder hebben besproken, voel ik mij al langere tijd steeds ongemakkelijker worden met een aantal van de posities die Volt inneemt. Om precies te zijn heeft de boodschap die Volt zowel intern als extern laat horen mij de afgelopen maanden ernstige gewetensbezwaren bezorgd. Als gevolg hiervan voel ik dat het niet langer voor mij mogelijk is om een officiële positie in te nemen binnen de partij. In ieder geval niet zonder recht tegen mijn overtuigingen in te moeten gaan – en dat is iets wat ik liever niet doe. Omdat ik nu eenmaal mijn geweten moet volgen, heb ik besloten om onmiddellijk terug te treden als communicatie co-lead van Volt in België.


Enige achtergrond: Zoals jullie weten ben ik in 2020 lid geworden van Volt omdat ik geloof dat Europese samenwerking belangrijk is, zeker als wij een verenigd Europa willen creëren dat écht democratisch, vrij en slagvaardig is. Kortom: Een Europa dat op eigen kracht fantastische dingen kan bereiken (in plaats van alles maar aan de V.S. over te laten). Ook ben ik lid geworden omdat de Europese Unie in zijn huidige vorm volstrekt niet functioneert, maar een bureaucratische, corrupte en ruggengraatloze nachtmerrie is die niets gedaan krijgt. Ten laatste heb ik mij ook aangesloten omdat ik geloof dat een verenigd Europa fundamenteel democratisch moet zijn; en dat is het nu niet. Immers:


-> de leden van de Europese Commissie zijn door niemand gekozen, maar zijn politiek ‘betrouwbare’ insiders die hun goedbetaalde (en onbelaste) posities hebben ontvangen als een troostprijs voor het feit dat ze in eigen land als politicus/politica niet meer aan de bak kunnen komen;

-> de Europese Raad is een schimmige organisatie die het werkelijke roer van Europa in handen heeft, terwijl niemand precies weet wat er eigenlijk besproken wordt;

-> het Europees parlement is enkel een parlement in naam, maar niet in de praktijk, aangezien het immers geen initiatiefrecht heeft, wat betekent dat de Europese volksvertegenwoordiging in werkelijkheid een vrij machteloos orgaan is;

-> Dan zijn wij in Europa ook nog eens opgezadeld met een slapstick-duo “Europese presidenten” die door geen enkele kiezer zijn verkozen en die vanwege hun ongeïnspireerde optreden, hun vage taakomschrijving en hun ondemocratische aanstelling door niemand echt serieus worden genomen, maar die (ondanks hun gebrek aan democratische legitimiteit) wél denken dat ze het recht hebben om voor héél Europa te spreken.


Het mag duidelijk zijn dat ik nog altijd geloof dat Europese hervorming noodzakelijk is, aangezien het ideaal van Europese eenheid alleen kans op slagen heeft indien het Europese continent zelf ook democratisch en vrij is. Daarom geloof ik nog steeds dat Europese coöperatie, eenheid en samenwerking van vitaal belang zijn en dat “traditionele” Europese vrijheden (zoals open grenzen en de vrijheid om te gaan en staan waar je wil) het waard zijn om voor te strijden. Zoals ik al zei tijdens mijn introductie vorig jaar: Ik ben nog steeds blij met de vrijheid om in de auto vanuit België, dwars door Duitsland, recht naar Praag te kunnen rijden. Hoewel daar in 2020/2021 natuurlijk weinig kans voor is geweest, aangezien wij aan den lijve hebben kunnen ondervinden hoe fragiel onze “Europese eenheid” eigenlijk is …


Het is echter belangrijk om eerlijk te zijn. We hebben ondertussen al té veel politici langs zien komen die de mond vol hebben van wetten, democratie en mensenrechten, maar daar in werkelijkheid weinig interesse in blijken te hebben. Dus daarom zal ik eerlijk zijn: Een aantal posities die Volt heeft ingenomen, vallen naar mijn mening volstrekt niet te rijmen met een politieke partij het officieel wil opnemen voor vrijheid, democratie, mensenrechten en onpartijdige, praktische oplossingen voor heel Europa. De belangrijkste hiervan, die voor mij de doorslag hebben geven, zijn echter:


-> “Wij zijn niet links en niet rechts” is simpelweg niet waar: Een van de belangrijkste redenen waardoor ik in 2020 besloot om mij aan te melden was de boodschap die Volt breed uitmat (en nog steeds breed uitmeet) dat Volt noch links, noch rechts is, maar klassieke politieke verschillen negeert om zich te concentreren op het vinden van de beste oplossingen voor Europa, ongeacht de politieke hoek waaruit deze afkomstig zijn … In de praktijk blijkt Volt echter een zéér linkse partij te zijn. Ondanks het feit dat ik al vaak genoeg het verhaal gehoord heb dat de mate van links- of rechtsheid van Volt sterk varieert van land tot land (hoewel ik de indruk krijg dat Volt “rechts” meestal definieert als “open-markt-liberalistisch” wat niet noodzakelijk hetzelfde is) profileren de twee afdelingen van Volt waar ik zelf direct mee te maken heb gekregen (namelijk Volt Be en Volt Nl) zich wel degelijk als zéér linkse partijen, zonder dat er veel ruimte wordt gelaten voor Volters met andere ideeën en prioriteiten.


-> Een concreet voorbeeld hiervan is het feit dat ik vrijwel van dag 1 al tot “havik” ben gebombardeerd, omdat ik uitgesproken ben over wat ik belangrijk vind, o.a.: Niet samenwerken met buitenlandse slavendrijvers (zoals China), niet meer compleet afhankelijk zijn van Amerika voor de verdediging van Europa; en nog meer standpunten die mij klaarblijkelijk als “rechts” en als een “havik” bestempelen. Laat hier echter duidelijk in zijn: Op zich heb ik geen bezwaar tegen dit label, maar het spreekt wel boekdelen over het feit dat het ideaal van “noch links noch rechts, maar een partij voor iedereen” niet geheel conform de realiteit is, maar dat er toch al vrij snel de toevlucht wordt genomen tot het plakken van labels als “havik, complotdenker” enzovoort zodra er een mening voorbijkomt die niet goed binnen het dominante gedachtegoed van de partij lijkt te passen... En als gevolg daarvan heb ik ook gemerkt dat niet iedereen zich altijd even comfortabel voelt om openlijk tegen het refrein in te zingen, maar dat Volters toch een beetje timide zijn om “al te rechtse” sympathieën te laten zien, omdat die niet in binnen het toegestane ideologische kader passen … Kortom: Het idee dat Volt ergens tussen links en rechts inzit, strookt gewoon niet met de waarheid. En dat gebrek aan zelfkennis is een zeer punt voor mij.


-> Zoals jullie weten, heb ik de afgelopen maanden ook herhaaldelijk een geluid laten horen dat duidelijk niet in lijn ligt met wat er binnen Volt wordt verwacht. Een voorbeeld hiervan is mijn kritische houding tegenover de coronarestricties opgelegd door de verschillende Europese overheden, die een verregaande schending van onze grondwettelijke rechten inhouden, laat staan de schade die de lockdowns ondertussen al hebben aangericht. Het feit dat het hoofd van het Wereldvoedselprogramma het vorig jaar al over “hongersnoden van Bijbelse proporties” had, maar dat niemand in Europa hier zich bijzonder druk over lijkt te maken, vind ik dan ook een schandvlek op Europa’s zelfaangemeten rol als verdediger van de mensenrechten. Het feit dat ik hier kritisch over ben en weiger om blind te zijn voor de negatieve consequenties heeft er ondertussen al toe geleid dat ik met enige regelmaat voor o.a. “complotdenker” ben uitgemaakt, omdat een kritische mening duidelijk niet op prijs gesteld wordt. Het feit dat Volt openlijk propageert dat het een partij vóór de bescherming van mensen- en burgerrechten is, maar intern nauwelijks een afwijkend geluid wordt getolereerd, vind ik ronduit kwalijk en een partij onwaardig die publiekelijk uitdraagt zich voor democratie, vrijheid en gelijkheid in te zetten.


-> Als een concreet voorbeeld hiervan: Zoals jullie weten heb ik afgelopen maand een uitnodiging gepost op Workplace voor het wereldwijde protest voor vrijheid en democratie (dat in België trouwens volledig vredig is verlopen, terwijl in Nederland de politie weer zwaar geweld heeft gebruikt). Ik wil er hierbij op wijzen dat ik in deze uitnodiging géén radicaal of respectloos taalgebruik heb gebruikt, noch enige onwaarheid of leugen heb geschreven, het was enkel een uitnodiging aan eenieder die het las om aan de demonstratie mee te doen. Desondanks heb ik hier toch enige zeer negatieve reacties op ontvangen (inclusief dat ik “onwaarheden” zou vertellen) en zelfs een kennisgeving van Jordy dat het bestuur van Volt België zich officieel distantieert van dit protest. Waar ik op zich geen probleem mee had, aangezien ik in mijn antwoord op Jordy’s berichtje duidelijk herhaalde dat ik dit volledig op persoonlijke titel deelde… Ware het niet dat deze distantiëring toch van een zekere huichelachtigheid getuigt. Volt Be heeft er immers geen enkel probleem mee om mee te doen aan andere protestmarsen (zoals de mars voor vrouwenrechten die dwars door Brussel ging; en waarbij – zo konden wij zien op de foto’s die daarna gedeeld werden - de coronaregels niet of nauwelijks werden gerespecteerd), maar tegelijkertijd voelde het bestuur van Volt België zich wél onmiddellijk geroepen om afstand te nemen van een gelijkaardige demonstratie voor vrijheid & democratie… Kortom: Gendergelijkheid is wél aanvaardbaar, maar vrijheid, democratie & persoonlijke keuzevrijheid niet … Dat is hypocriet. Er is geen ander woord voor.


-> Door zulke incidenten heb ik de sterke indruk gekregen dat Volt zich alleen echt druk maakt over kwesties die modieus en politiek correct zijn, terwijl Volt absoluut weigert om daadwerkelijk kritiek op de regering te hebben, ook als die kritiek gerechtvaardigd is! Ik begrijp eerlijk gezegd niet hoe een partij “voor jongeren en hoger opgeleiden” als Volt bereid is om zich gedwee aan de regels houdt, terwijl het nu juist oudere mensen zijn die hun kont tegen de krib gooien en naar buiten gaan om te protesteren! Om de een of andere reden lijkt dit de eerste generatie ooit te zijn waarbij jongeren volgzamer zijn dan hun ouders …


-> Het is misschien ook interessant om te weten dat de eerste barst in mijn vertrouwen in Volt trouwens werd veroorzaakt door de reactie van de nr. 2 van Volt Nederland, Nilüfer Gündoğan, op de protesten op het Museumplein in Amsterdam en het Malieveld in Den Haag en de rellen in Eindhoven en de rest van Nederland; die, in essentie, als volg was: Dat het geweld door de politie gerechtvaardigd was en dat mensen maar gewoon moeten doen wat ze worden gezegd … Dat iemand constant de mond vol heeft van mensenrechten en hoe onmenselijk de Nederlandse overheid wel niet is, maar tegelijkertijd politiegeweld tegen demonstranten rationaliseert, draconische maatregels zoals de avondklok ook toejuicht en tegelijkertijd weigert na te denken over het feit dat rellen niet zomaar ontstaan (zeker niet in zo’n gereglementeerd land als Nederland) én, om het helemaal erg te maken, het vervolgens niet kon hebben toen ik het op twitter met haar oneens was, was de eerste echte aanwijzing dat de boodschap van democratie en mensenrechten die Volt publiekelijk uitdraagt grotendeels gas is. Naar mijn mening geloof je in vrijheid en democratie, of je doet dat niet.


-> En dan nog als een treurig toefje: Ik heb ondertussen ook geleerd dat in 2018 (dus net na de officiële registratie en voor het eerste ledencongres) Volt Europa 19.191 euro heeft aangenomen van het Open Society Initiative. Het feit dat er op deze manier een directe financiële afhankelijkheid bestaat tussen Volt Europa en George Soros, de man die bekend staat als “the man who broke the bank of England” (omdat hij zijn fortuin heeft gemaakt door 1 miljard pond van de Bank of England te ontvreemden; een man die over de jaren miljoenen in boetes heeft moeten betalen voor handel in voorkennis, een man die al door verschillende landen in Europa en de wereld tot persona non grata is verklaard, een man die toegegeven heeft dat hij geen interesse heeft in de consequenties van zijn handelen en die door de Amerikaanse Senaat als mede direct verantwoordelijk wordt beschouwd voor de aanloop naar de vorige economische crisis) maakt mij ook zéér ongemakkelijk, aangezien het belangrijke vragen oproept over zowel de morele ruggengraat als de onafhankelijkheid van de organisatie.


Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom ik besloten heb dat ik niet langer een officiële positie binnen Volt kan bekleden. Er zijn er nog meer...


Ik moet toegeven dat ik dit jammer vind. In eerste instantie geloofde ik immers dat Volt Europa iets waardevols te bieden had: Een beter, verenigd, sterk Europa; en ik heb mij daar ook vol voor ingezet. Helaas heb ik Volt ondertussen leren kennen als een organisatie die zich openbaar propageert als een brede partij die voor iedereen openstaat, maar die in werkelijkheid bar weinig ruimte biedt aan mensen met een ander perspectief. Immers, als Volt zich daadwerkelijk aan zijn principe van “noch links, noch rechts” had gehouden, dan was het uiteindelijk een sterkere, meer inclusieve partij geweest. Zoals het nu is, zal Volt een groot deel van het Europees electoraat (namelijk mensen die toch al wantrouwend tegenover de Brusselse elite staan en die niet bereid zijn om hun eigen taal & cultuur zomaar op te geven) simpelweg niet kunnen aanspreken en daardoor ook nooit genoeg invloed krijgen om daadwerkelijk de veranderingen te kunnen doorvoeren die de E.U. zo ongelofelijk nodig heeft. Het hoeft niet zo te zijn; er zijn in de wereld (ook in België) genoeg partijen te vinden die zowel linker- als rechtervleugels hebben, die bijvoorbeeld vóór of tégen onderwerpen als Belgische staatshervorming en/of Vlaamse onafhankelijkheid, vrijhandel, de avondklok, enzovoort zijn: Een partij die daadwerkelijk breed kan zijn (en niet alleen zegt dat het zo is, maar het in de praktijk ook toepast) staat sterker en heeft daarom meer kans om uiteindelijk te slagen.


Ik moet eerlijk toegeven dat mijn ervaring bij Volt mijn vertrouwen in Europa sterk op de proef heeft gesteld; ik houd ondertussen mijn hart vast voor het Europa van Volt: Een Europa waarin de culturele verschillen tussen de lidstaten zijn uitgevlakt en iedereen Engels spreekt in plaats van de eigen taal; waarin ons laatste stukje menselijke intelligentie wordt vervangen voor de wens naar sneller mobiel internet; waarin wij technologisch, cultureel en militair door de rest van de wereld worden overvleugeld, omdat we bang zijn om te concurreren, maar altijd met iedereen willen “samenwerken”; waarin wij een grote mond hebben over mensenrechten, maar desondanks niet de ruggengraat hebben om “nee” te zeggen tegen mensonterende en dictatoriale regimes, omdat we bang zijn om “een incident te veroorzaken”; waarin “democratie” gelijkstaat aan “gewoon doen wat je gezegd wordt”, waarin persoonlijke keuzevrijheid niet meer bestaat, maar enkel “collectieve veiligheid” … Het zal niet als een verrassing komen dat ik afgelopen tijd even niets meer met Volt te maken kon of wou hebben, waardoor het mij eventjes geduurd heeft om deze brief op te stellen en naar jullie op te sturen.


Echter, uiteindelijk geloof ik nog altijd in de nood aan Europese samenwerking, eenheid en openheid. Ik geloof nog altijd dat elke Europeaan het recht moet hebben om te gaan en staan waar hij of zij wil. Ik geloof nog altijd dat een vrij en democratisch Europa een licht in de duisternis van de wereld kan zijn, als wij dat zelf maar willen … Desondanks heb ik even goed na moeten denken of het nog zin heeft om lid te blijven van Volt Be. Echter, aangezien ik de afgelopen maanden in Volt contact heb weten te leggen met mensen die wél bepaalde waarden en doelen met mij delen, heb ik besloten om (voor het moment in ieder geval) nog lid blijven... Desalniettemin heeft mijn vertrouwen in de partij een knauw gekregen waarvan ik niet denk dat die ooit nog te herstellen is. Mijn stem is Volt in ieder geval verloren.


Met vriendelijke groeten,


Erik Schrama


EN | 17 April 2021 | by Erik Schrama

MY RESIGNATION LETTER AS COMMS CO-LEAD OF VOLT BELGIUM:


About: My resignation as Comms Co-lead of Volt Belgium, due to serious conscientious objections


Dear Vicky, dear Vic,


As we discussed earlier, for some time now I have felt increasingly uncomfortable with some of the political positions Volt has adopted. To be precise, the message that Volt has been putting out both internally and externally has, in recent months, given me considerable trouble. As a result, I feel that it is no longer possible for me to hold an official position within the party. At least not without going straight against my personal convictions – which is something I would rather not do. As I am bound to follow my conscience, I have decided to resign from my position as communication co-lead of Volt in Belgium immediately.


Some background: As you know, I joined Volt in 2020 because I believe that European cooperation is important, especially if we want to create a united Europe that is truly free, democratic and effective. In short: a Europe that can achieve great things on its own (instead of leaving everything to the U.S.). I also joined because the European Union, in its current form, does not function, but is a bureaucratic, corrupt and spineless nightmare that it incapable of getting anything done. Finally, I joined because I believe that a united Europe must be fundamentally democratic; and, right now, it is not. After all:


-> the members of the European Commission are not elected by anyone, but are politically 'reliable' insiders who have received their extremely well-paid (and untaxed) positions as a consolation prize for the fact that they cannot get a job as a politician anymore in their own country;


-> the European Council is a shadowy organization that holds the real reigns of Europe, although nobody knows exactly what it is they discuss ...


-> The European Parliament is a parliament in name only, but not in practice. After all, the E.P. has no right of initiative, which means the European Parliament is, in reality, a fairly powerless body.


-> And then we in Europe have also been saddled with a duo of slapstick 'European presidents' who were not elected by any voters and who, because of their uninspired actions, their vague job description and their undemocratic appointment, are not really taken seriously by anyone, but who (despite their lack of democratic legitimacy) nevertheless seem to believe they have the right to speak for the whole of Europe.


It should be clear that I still believe that European reform is absolutely necessary, as the ideal of European unity can only have a chance of success if Europe itself is also democratic and free. Which is why I still believe that European cooperation, unity and collaboration are of vital importance and that "traditional" European freedoms (such as open borders and the freedom to go as you please) are worth fighting for. As I said during my introduction last year: I am still glad to have the freedom to be able to get into a car and drive from Belgium, straight through Germany, to Prague. Although, of course, there was little chance for that in 2020, as we have all seen how fragile our 'European unity' really is ...


It is, however, important to be honest. We have seen too many politicians come by who like to talk about laws, democracy and human rights, but in reality seem to have little regard for them. So I will be honest: A number of positions adopted by Volt are, in my opinion, completely incompatible with those of a political party that officially wants to stand for freedom, democracy, human rights and impartial, practical solutions for the whole of Europe. The most important of these, which have led to my decision, are:


-> “We are neither left nor right” is simply not true: One of the principal reasons why I decided to join Volt in 2020 was the message promoted by Volt (and which Volt is still actively promoting) that Volt is neither left nor right, but ignores classic political differences in order to focus on finding the best solutions for Europe, no matter which side on the political spectrum they come from ... In practice, however, Volt turns out to be a very left-wing party indeed. And despite the fact that I have often enough heard the story that Volt's degree of leftness or rightness varies strongly from country to country (even though I get the impression that Volt usually defines “right” as “open market liberalism”, which is not necessarily the same thing), the two sections of Volt that I have had direct dealings with (namely Volt Be and Volt Nl) do present themselves as extremely leftist parties, without leaving much space for Volters who have other ideas or priorities.


-> A real-life example of this is the fact that I have been branded a "hawk" almost from day one, because I am outspoken about what I find important, such as; Not cooperating with foreign slave-drivers (like China), not being completely dependent on the military protection of the U.S. for the defense of Europe; and more positions that apparently label me as "right-wing" and as a "hawk". Let me be clear about this however: In and of itself, I do not mind the label, but it does speak volumes about the fact that the ideal of “neither left or right, but a party for everybody” does not really conform to reality, as it is astounding how fast people have resorted to sticking labels like “hawk” or “conspiracy theorist” and more, as soon as an opinion is presented that does not seem to mesh seamlessly with the party’s dominant train of thought… And as a consequence of this, I have also noticed that not everyone is equally comfortable togo against the narrative, but that Volters more often than not are a bit timid about showing sympathies that may be construed as "too right-wing", because these do not fit within the approved ideological framework... In short: The idea that Volt is located somewhere between left and right is simply not true. And that lack of self-knowledge is a sticking point for me.


-> As you know, the previous months I have repeatedly voiced opinions that are clearly not in line with what is expected within Volt. An example of this is my critical attitude towards the corona restrictions imposed by the various European governments, which construe a far-reaching violation of our constitutional rights, let alone the damage already caused by the lockdowns. The fact that the head of the World Food Programme warned out for "famines of biblical proportions" last year, but that nobody in Europe seems to be particularly bothered about this, is something I find a shameful stain on Europe’s self-assumed role as a defender of human rights. The fact that I am critical about this and refuse to turn a blind eye to the negative consequences has already led to me being labelled “a conspiracy theorist” among other things, because a critical opinion is clearly not appreciated. The fact that Volt openly propagates to be a party that is for the protection of human and civil rights, yet internally dissenting opinions are barely tolerated, I find both horrible and unworthy of a party that claims to fight for democracy, freedom and equality.


-> As a concrete example of this: As you know, last monthI posted an invitation on Workplace to the global protest for freedom and democracy (which, by the way, went off completely peacefully in Belgium, while in the Netherlands the police employed heavy violence again). I would like to point out that I did not use any radical or disrespectful language in this invitation, nor put downany untruth or lie; it was just an invitation to whomever would read it to join in the demonstration. Just that. Nevertheless, I received some very negative reactions (including that I was telling "untruths", i.e. ”lying”) andeven a notification from Jordy that the board of Volt Belgium had decided to officially distance itself from this protest. In itself, I have no problem with this. As in my reply to Jordy's message, I clearly repeated that I was sharing this entirely on my own title and in a personal capacity, even though this distancing evidences a certain hypocrisy. After all, Volt Be sees no problem at all in participating in other protest marches(such as the march for women's rights that went straight through Brussels; where – as we could see from the photos shared afterwards – the corona rules were not or barely respected), butat the same time, however, the board of Volt Belgium felt compelled to immediately distance itself from a similar demonstration for freedom & democracy. In other words: Gender equality is acceptable, but freedom, democracy & personal choice are not... That is hypocrisy. There is no other word for it.


-> Because of incidents such as these, I have received the strong impression that Volt really only caresabout charities that are both fashionable and politically correct, while resolutely refusing to actually criticize the government, even if the criticism is justified! I honestly cannot understand how a "party for highly educated young people" like Volt is willing to meekly sticks to the rules, while it is actual the old people right now who stand up against the governmentand go out to protest! For some obscure reason, this generation seems to be the first one ever where young people are more docile than their parents ...


-> It might be interesting at this point to relate to you the event that led to the first crack in my faith in Volt, which was caused by the reaction of Volt Nl’s no 2, Nilüfer Gündoğan, to the protests on het Museumplein in Amsterdam and Malieveld in The Hague and the riots in Eindhoven and the rest of the Netherlands; which, in essence, was as follows: That the violence by the police was entirely justified and that people should just shut up and do as they are told. The fact that someone who constantly talks about human rights and how inhumane the Dutch government is at the same time rationalizes police violence against demonstrators, applauds draconian measures like a curfew, and at the same time refuses to consider the fact that riots don't just happen (especially in a heavily regulated country like the Netherlands); and subsequently couldn't take it when I disagreed with her on twitter, was the first real indication that the message of democracy and human rights that Volt publicly propagates is largely hot gas. As far as I am concerned, you either believe in freedom and democracy, or you don’t.


-> And then, as a sad cherry on the cake: In the meantime I have also learnt that in 2018 (i.e. just after the official registration and before the first member congress) Volt Europe accepted 19,191 euros from the Open Society Initiative. The fact that this indicates a direct financial dependency between Volt Europe and George Soros, the man who is known as the “man who broke the bank of England”, because he made his fortune by appropriating £1 billion from the Bank of England; a man who has had to pay millions in fines over the years for insider trading; a man who has already been declared persona non grata by several countries in Europe and the world; a man who has admitted that he has no interest in the consequences of his actions and who is considered by the US Senate to be directly co-responsible for the run-up to the previous economic crisis, also makes me very uncomfortable, as it raises important questions about both the moral backbone and the independence of the organization.


These are just some of the reasons why I have decided that I can no longer hold an official position within Volt. There are more…


To be honest, I think it is a shame. After all, at first I believed that Volt had something valuable to offer Europe: A better, united, strong Europa; and I have fully committed myself to that goal. Unfortunately, in the past few months I have come to know Volt as an organization that publicly presents itself as a party of broad appeal, which is open to everyone, although, in reality, it doesn’t have much room for people who have a different perspective on things. After all, if Volt had actually stuck to its principle of "neither left nor right", it would have ended up as a stronger, more inclusive party. As it stands now, Volt will simply not be able to appeal to a large part of the European electorate (namely those people who are already suspicious of the Brussels elite and who are unwilling to give up on their own language & culture) and therefore will never be able to gain enough influence to actually make the necessary changes the E.U. so desperately needs. It doesn't have to be this way; there are enough parties in the world (and even in Belgium) that have both left and right wings, that are for or against hot topics like Belgian state reform/Flemish independence, free trade, the curfew, and so on: A party that is actually broad (and not just say that it is, but also applies this principle in practice) is stronger and therefore has a better chance of eventually succeeding.


I have to admit that my experience with Volt has severely shaken my confidence in Europe; to be honest, I do not look forward to living in Volt’s vision of Europe: A Europe where the cultural differences between the member states have been rubbed out and everybody speaks English, instead of their own language; where our last bit of human intelligence is replaced by the desire for faster mobile internet; where we are technologically, culturally and militarily completely overshadowed by the rest of the world, because we are too afraid to compete, because we always want to “collaborate” and “cooperate”; where we have a big mouth about human rights, but not the spine to say “no” against inhumane and dictatorial regimes, because we are too afraid to “create an incident”, where the freedom of personal choice no longer exists, only “collective security” … It will not come as a surprise that for a while I could not and did not want to have anything to do with Volt, which is why it has taken me some time to write this letter and send it to you.


However, at the end of the day I still believe in the need for European cooperation, unity and openness. I still believe that every European should have the right to go wherever he or she desires. I still believe that a free and democratic Europe can shine a light in the darkness of the world, but only if we ourselves want it to … Nevertheless, I have had to take some time to really consider if it makes any sense to remain a member of Volt Be. However, as, during the previous months, I have managed to make contact with some people who do share certain values and goals with me, I have decided to remain a member (at least for the time being)... Nevertheless, my trust in the party has taken a fair bit of damage that I do not think can ever be repaired. In any case, I know that Volt has lost my vote.


With kind regards,

Erik Schrama


21 april 2021 | Schrama Nieuws

DIGITALISATIE IS NIET HET ANTWOORD OP DE PROBLEMEN VAN DE E.U., MAAR JUIST EEN PROBLEEM!


De EU is ervan overtuigd dat al haar problemen kunnen worden opgelost door er digitale technologie tegenaan te gooien. Helaas leidt deze obsessie met het internet tot verregaande en verreikende psychologische en maatschappelijke problemen, zoals:


-> internetverslaving (o.a. onder kinderen & jongeren, maar niet alleen) neemt ondertussen epidemische afmetingen aan. Vaak lijkt het alsof iedereen altijd op zijn/haar mobieltje zit. Waarom? Omdat dit ook zo is! En waarom is dat? Omdat digitale elektronica (zoals smartphones) nu eenmaal verslavend zijn.


-> de verregaande digitalisering van het lager & middelbaar onderwijs leidt tot een tweedeling in de maatschappij, met aan de ene kant kinderen die het geld hebben om laptops en smartphones te kopen en aan de andere kant gezinnen die niet de financiën hebben en dus steeds meer buitengesloten zijn van regulier onderwijs. Als je niet digitaal bent, kun je nu niet of nauwelijks nog naar school toe!


Het zou daarom goed zijn als Europa initiatieven kan ontwikkelen om de psychologische afhankelijkheid van Europeanen aan hun gadgets te bestrijden, zodat mensen weer in staat zijn om in de realiteit te functioneren, in plaats van een generatie internetjunkies te creëren. In plaats van te denken dat wij onze maatschappelijke problemen op kunnen lossen door iedereen beter mobiel internet te geven, is het belangrijk om aandacht te geven aan de fysieke, tastbare fundamenten van onze maatschappij.


Internet = immers niet hetzelfde als democratie!


15 maart 2021 | Schrama Nieuws

CONFERENTIE OVER DE TOEKOMST VAN EUROPA: BEGINT AL SLECHT ...


De E.U. moet worden hervormd. Het is de basisreden waarom deze website bestaat, waarom ik deze teksten schrijf, waarom ik doe wat ik doe! Nu echter lijkt de E.U. zelf ook in te zien dat hervorming nodig is als wij de Europese Droom willen redden. Dat is waarom het Europees Parlement, samen met de Europese Commissie, het voorstel heeft gedaan om “een Conferentie over de Toekomst van Europa” te organiseren. 


Het basisidee achter deze conferentie is dat Europese burgers hun zegje moeten kunnen doen over hoe zij denken dat de E.U. hervormd moet worden tot iets dat daadwerkelijk werkt. Het is een leuk idee. Om precies te zijn, is directe invloed van de Europeanen op de toekomst van Europa ZEER noodzakelijk. Dat is het basisprincipe van de visie die ik zelf heb op het toekomstig Europa.


Niettemin is deze Conferentie alvast slecht begonnen, zelfs voordat het van start is gegaan. 


Op de gebruikelijke bureaucratische E.U.-manier wordt deze conferentie ten uitvoer gebracht via een kronkelig bureaucratisch proces, dat ergens aan het einde van 2019 is begonnen, maar geen praktisch resultaat zal opleveren tot 2022, wanneer de Conferentie ten einde zou moeten lopen. Drie jaar om een conferentie te organiseren dat bedoeld is om een oplossing te vinden voor de vertrouwenscrisis waar de Europese Unie vandaag mee te maken heeft, da’s dus HEDEN VANDAAG, is simpelweg té ver in de toekomst. Wij, als Europeanen, kunnen het ons niet veroorloven om een rustig tempo wat betreft Europese hervorming, niet terwijl het vertrouwen in de E.U. nog nooit zo laag is geweest; en niet terwijl Europa van alle kanten bedreigd wordt door rampen, machtshongerige vreemde regeringen, economische instorting, politieke besluiteloosheid en gebrek aan de wil om te handelen, complete afhankelijkheid van buitenlandse technologie, buitenlandse inlichtingendiensten die op Europese bodem opereren; en meer … allemaal redenen waarom Europeanen samen moeten werken om een gemeenschappelijk front te vormen tegen deze existentiële dreigingen; en niet volgend jaar, maar nu! 


Zoals gezegd is deze conferentie ook bedoeld om de Europese burgers een kans te geven om gehoord te worden in Brussel. Niemand, echter, weet hoe dit in de praktijk zal worden ingericht. Tot nu toe bestaat de beste oplossing die door de E.C. is aangedragen uit het uitvoeren van opiniepeilingen door Eurobarometer, naast het opzetten “van een speciale website”. Op dit moment ziet het eruit dat de enige stemmen die daadwerkelijk op deze conferentie gehoord zullen worden die van de Raad en de Commissie zullen zijn.


Maar het wordt nog erger: In een bijzonder E.U.-achtige zooitje heeft het E.P. in eerste instantie Guy Verhofstadt voorgesteld als de voorzitter van de conferentie. De Raad, echter, vond dit niet zo’n leuk idee, aangezien hij uitgesproken is in zijn mening over méér Europese eenheid, niet minder. Dus wat is de oplossing die door de Raad & de E.C. wordt voorgesteld? - Laten we ZES voorzitters hebben: De voorzitter van de Commissie, de voorzitter van de Raad, de voorzitter van het E.P., plus een “organiserend comité” met daarin nog drie (nog onbekende) Europese hoge omes.    


Comités zullen de dood van Europa zijn. Wij moeten de toekomst van Europa bespreken, JAZEKER! Maar niet door middel van een bureaucratische conferentie die enkel op uitnodiging is. Niet door middel van een elitair evenement dat nú al een schoolvoorbeeld is van Europese bureaucratie en van-boven-naar-beneden-denken. In plaats daarvan hebben wij een grassroots-beweging nodig in Europa: Vanaf de wortels naar boven! Een kans voor de Europeanen op de grond om in een gemeenschappelijk forum te spreken over wat zij van Europa nodig hebben. Wat wij niet nodig hebben is meer bureaucratie.   


Geloof jij dat Europa hervormd moet worden? Dat is namelijk waar ik zelf ook geloof! In plaats van te vertrouwen op Brussel om de E.U. voor ons te veranderen, moeten wij het zelf doen. Dus sluit je vandaag nog bij mij aan op mijn kruistocht om de E.U. te repareren, of om het te breken en overnieuw te beginnen...


En als je dat al hebt gedaan: Zeg het voort!


EN | 15 March 2021 | by Schrama News

CONFERENCE ON THE FUTURE OF EUROPE: OFF TO A BAD START ...


The E.U. needs to be reformed. It is the basic reason why this website exists, why I write these texts, why I do what I do. Now, however, the E.U. itself seems to have realized that reform is necessary if we want to rescue the European Dream. This is why the European Parliament together with the European Commission has proposed to organize a “Conference on the Future of Europe”. 


The basic idea behind this conference is that European citizens should have a say on how to reform the E.U. into something that actually works. It’s a nice idea. In fact, direct influence by Europeans on the future of Europe is VERY necessary. It is a basic principle of personal view on the political structure of the Europe of the future.


However, the Conference is already off to a bad start, even before it has begun.


In the usual bureaucratic E.U. way, this conference is executed through a tortuous  bureaucratic process, which was initiated at the end of 2019 and will not reach any kind of practical outcome until 2022, when the Conference is supposed to conclude. Three years to organize a conference that is supposed to address the crisis of confidence the European Union is currently faced with, that’s RIGHT NOW, is simply too far into the future. We, as Europeans, cannot afford to take a leisurely pace in European reform, not while confidence in the E.U. is at an all-time low, and not why Europe is threatened from all sides by disasters, power-mad foreign governments, economic collapse, political indecision and unwillingness to act, complete dependency on foreign technology, foreign intelligence agencies operating on European soil, and more; which all require that Europeans work together to form a common front against these existential threats, not next year, but now!


As stated, this conference is also meant to give European citizens a chance to be heard in Brussels. Nobody, however, knows how this will be done in practice. So far, the best solution offered by the E.C. is through opinion polls carried out by Eurobarometer, as well as “setting up a special website”. Right now, it seems that the only voices that will be actually heard at this conference are those of the Council and the Commission. 


But it gets worse: In a very E.U.-kind of mess, the E.P. first proposed Guy Verhofstad as the president of the Conference. The Council, however, didn’t like this, as he’s outspoken in his opinion about more European unity, not less. So what’s the solution proposed by the Council & E.C.? - Let’s have SIX presidents: The president of the Commission, the president of the Council, the president of the E.P., plus an “organizing committee” of another three (as yet unnamed) European bigwigs. 


The Committee system is the death of Europe. We need to discuss the future of Europe, YES! But not through a bureaucratic conference which is invitation only. Not through a top-down event that’s already a paragon of European bureaucracy and elitist thinking. Instead, we need a grassroots movement in Europe. An opportunity for Europeans on the ground to talk about what they need from Europe in a common forum. What we do not need is more bureaucracy.


Do you believe that Europe needs reform? That is what I BELIEVE! Instead of relying on Brussels to change the E.U. for us, we need to do it ourselves. So join me today in my crusade to either fix Europe, or break it and start over ... And if you have: Spread the word.

04 maart 2021 | Schrama Nieuws

OOST-EUROPEANEN NOG ALTIJD ONDERVERTEGENWOORDIGD IN EUROPESE LEIDING


Uit een recent onderzoek door European Democracy blijkt dat West-Europeanen nog altijd dominant aanwezig zijn in leiderschapsposities binnen de E.U.. Denk hierbij aan mensen als Michel (een Belg), Von der Leyen (een Duitse) en meer. Dit is een ontwikkeling die niet merkbaar is veranderd sinds de “Big Bang” in 2004, waarbij de E.U. met 10 nieuwe leden werd uitgebreid en betekent dat Centraal- en Oost-Europeanen nog altijd ondervertegenwoordigd zijn in het bestuur van de E.U.. Dit leidt er onder andere toe dat het vertrouwen van mensen in de instellingen, waarden en besluiten van de E.U. danig wordt aangetast.


Dit is een serieus probleem! Aangezien deze chronische ondervertegenwoordiging één van de belangrijkste factoren is waarom nationalistische politici, zoals Orbán in Hongarije en Kaczyński in Polen, op brede steun kunnen rekenen van de plaatselijke bevolking.


Kunnen wij de Oost-Europeanen hiervan zelf de schuld geven? Nee. Aangezien de meeste politici uit Centraal en Oost Europa zelf geen deel uitmaken van de Europese elite, omdat zij buiten de boot gehouden worden en voelen dat ze “niet goed genoeg zijn” om het Europese project te leiden. Dat zorgt ervoor dat hun burgers voelen en geloven dat de E.U. een ver van mijn bed-show is die irrelevant voor hen is; wat een neerwaartse spiraal creëert.


“Maar wat dan met Donald Tusk?” kun je dan vragen. Wel, hij was het enige voorbeeld van een Oost-Europeaan aan wie een leiderschapsrol werd toevertrouwd, maar tot nu toe is hij ook de eerste en laatste van zijn soort.  


Als wij écht een verenigd Europa willen zijn, dan moeten wij ook meer Centraal- en Oost-Europeanen aan het roer van ons gemeenschappelijk Europees project zien staan! Wij hebben mensen van over HEEL Europa nodig om hun verantwoordelijkheid te nemen voor onze Toekomst Gemaakt in Europa! 


Hoe kunnen wij dit doen? Door directe democratie te eisen! Door ervoor te zorgen dat niet alleen het Europees Parlement gekozen wordt, maar ook de leden van de Europese Commissie en de Europese Raad. Op deze manier geven wij aan ALLE Europese burgers een gelijke kans om de hoogste politieke posities in Europa te bereiken, door middel van democratische verkiezingen, in plaats van buiten te worden gesloten door de oligarchische elite die Europa nu regeert.Als jij ook gelooft dat Europa meer democratie nodig heeft, als jij ook gelooft dat wij allemaal samen Europeanen zijn, sluit je dan aan bij mijn campagne voor gelijke politieke rechten voor alle Europeanen! Vandaag nog! Wil je precies weten hoe? Vraag het mij direct!

EN | 04 March 2021 | Schrama News

EASTERN EUROPEANS ARE STILL UNDERREPRESENTED IN E.U. LEADERSHIP


A new study by the European Democracy shows that Western Europeans continue to be dominant in E.U. leadership positions, a trend that has not changed significantly since the 2004 'Big Bang' of enlargement with 10 new member states. Think about people like Michel (a Belgian) and Von der Leyen (a German) and many more …  This means that Central and Eastern Europeans are continuously underrepresented in the E.U.'s leadership, which severely undermines people’s support for the EU's institutions, values and policies in Eastern Europe.


This is a serious problem! As this chronic underrepresentation is one of the main factors why nationalist politicians, such as Orbán in Hungary or Kaczyński in Poland, can count on broad support from the local population.


Can we blame the Eastern Europeans themselves for this? No. As indeed many Central and Eastern European politicians are not part of the European "elites", because they are excluded and feel "not good enough" to lead the European project. That makes their citizens think and feel that the EU is something far away and irrelevant for them; which creates a vicious downwards spiral. 


“But what about Donald Tusk?” you may ask. Well, he was the single example of a Central European to be entrusted a leading role, but so far he is both the first and last of his kind. 


If we really want to be a truly united Europe, then we want to see more Central and Eastern Europeans standing at the helm of our common European project! We need people from ALL OVER Europe on board to share in the responsibility for our great Future Made in Europe! 


How can we do this? By demanding direct democracy! By making sure that not just the European parliament get elected, but also the members of the European Commission and the European Council. This way we will give ALL European citizens an equal chance to reach the highest political positions in Europe, through democratic elections, instead of being shut out by the oligarchic elite currently ruling Europe.


If you believe that Europe needs more democracy, if you believe that we are all Europeans together, then join me in my campaign for equal political rights for all Europeans! Today! Do you want to know how exactly? Then ask me!


21 februari 2021 | door Schrama Nieuws

GELUKKIGE INTERNATIONALE MOEDERTAALDAG!


Je wist misschien niet dat het bestond, maar 21 februari is “Internationale Moedertaaldag” – een dag die is uitgevonden door de Verenigde Naties om onze moedertalen (waarvan wij in Europa vele prachtige voorbeelden hebben!) te vieren en te promoten.


Deze dag is bedoeld om je na te laten denken over de schoonheid en waarde van jouw eigen moedertaal, of het nu Frans, of Duits, of Pools, of Gaelic, of Bask, of wat-dan-ook is. Tegelijkertijd werpt het echter ook vragen op over het huidige taalkundige landschap van Europa: Wij, als European, zijn trots op onze diversiteit aan talen. Wij zijn trots op onze moedertalen. Er is een goede reden waarom het motto van de E.U. “In Verscheidenheid Verenigd” is. Maar tegelijkertijd vormt het feit dat wij geen gemeenschappelijke taal voor handel, wetenschap, diplomatie en pan-Europese cultuur meer hebben een van de grootste hindernissen voor Europese integratie.


Natuurlijk is het ze niet altijd geweest: Zo’n 1000 jaar lang was een redelijk begrip van het Latijn genoeg om je in staat te stellen om met praktisch elke wetenschapper, politicus, priester of artiest in dit werelddeel te spreken. Grote Europese denkers zoals Erasmus, Galileo, Copernicus schreven allemaal in het Latijn, dat hen in staat stelde dat hun gedachten ver over de grenzen van hun eigen thuislanden (Nederland, Italië en Polen in het geval van deze drie heren) gelezen konden worden.


Het Latijn, echter, was hetzelfde lot beschoren als de dodo. Maar hoe willen wij het probleem van intra-Europese communicatie in de 21ste eeuw oplossen? Door 23 officiële talen te hebben, hoewel een aantal daarvan (om precies te zijn: Engels, Frans en Duits – in die volgorde) “gelijker dan de andere” zijn.

Uit noodzaak lijkt het dat het Engels en Frans zijn aangenomen als de “officieuze officiële” talen van de E.U.. Toch is dit duidelijk geen effectieve langetermijnoplossing, aangezien deze stand van zaken gewoon niet eerlijk is tegenover de rest van ons.


Dit is dus de vraag: Hoe kunnen wij Europa transformeren in een echt werkend Verenigd Europa, terwijl wij onze moedertalen beschermen, terwijl wij ervoor zorgen dat sommige talen niet “gelijker dan andere zijn”, terwijl wij Europa een gemeenschappelijk gereedschap voor intra-Europese communicatie geven? The mogelijkheid van burgers om vrijelijk te communiceren (zonder dat zij het gevoel krijgen dat hun taal bedreigd wordt door een ander) is een vereiste voor echte politieke eenheid. Dit is waarom Europa het nu nodig heeft dat alle Europeanen hierover meedenken!


Dat is nogal een uitdaging. Dus daarom noemen ik dit ook HET GROTE EUROPESE TAALDEBAT.

Als één voorbeeld van iemand die al eerder heeft geprobeerd om deze uitdaging op te lossen: Een grote Europese denker en idealist, Ludwig Zamenhof, besloot eens om het probleem van cultureel neutrale communicatie op een creatieve manier op te lossen, door zijn eigen Intenationale Taal (beter bekend als Esperanto) te schrijven. Het feit dat deze “kunstmatige taal” wereldwijd een geschatte 2 miljoen sprekers heeft, laat in ieder geval zien hoe ver je kunt komen door buiten de gebaande paden te denken!


Maar wat is JOUW oplossing? Laat mij weten hoe jij van plan bent om deze uitdaging aan zou gaan, en de beste (en creatiefste) oplossingen zullen een plaatsje krijgen op deze website!

EN | 21 February 2021 | Schrama News

HAPPY INTERNATIONAL MOTHER LANGUAGE DAY!


You may not know it existed, but February 21st is “International Mother Language Day” - a day which was instituted by the United Nations to celebrate and promote our native tongues. Of which we have many beautiful examples in Europe!


This day is meant to make you think about the beauty and value of your own native tongue, be it French, or German, or Polish, or Gaelic, or Basque, or whatever. However, at the same time it also raises a question about Europe’s current linguistic landscape: We, as Europeans, are proud of our linguistic diversity. We are proud of our native tongues. There is a good reason why the EU’s motto is “Unity in Diversity”. Yet, at the same time, the fact that we do not have a common European language of trade, science, diplomacy and pan-European culture anymore is one of the greatest roadblocks to European integration. 


Of course, it was not always like that: For about 1000 years, a decent knowledge of Latin would allow you to talk to practically any scientist, politician, priest or artist on the continent. Great European thinkers such as Erasmus, Galileo, Copernicus all published in Latin, which allowed their thoughts to be read well outside the borders of their native countries (the Netherlands, Italy and Poland in the case of these three gentlemen). 

Latin, however, has gone the way of the dodo. So how do  we solve the problem of intra-European communication in the 21st century? By having 23 official languages, even though some (namely English, French and German - in that order) are “more equal than others” … Out of necessity, English & French seem to have been adopted as the E.U.’s “unofficially official” languages. Yet this is clearly not an effective long-term solution, as it’s simply not fair to the rest of us.


So this is the question: How can we transform Europe into a true and functional United Europe, while defending our native languages, while making sure that some are not “more equal than others”, while giving Europe a common means of intra-European communication? The ability of citizens to freely communicate (without feeling that their own language is threatened by another) is a prerequisite for any true political union, which is why Europe needs all Europeans to think about this!


It’s quite a challenge. So that’s why we call this THE GREAT EUROPEAN LANGUAGE DEBATE.

As one example of someone who tried to solve this challenge before: One great European thinker and idealist, Ludwig Zamenhof, decided to solve the problem of culturally neutral communications in a creative way, by writing his own International Language (better known as Esperanto). The fact that this “artificial language” has an estimated 2 million speakers worldwide, shows, at least, how far you can get far by thinking outside the box!  

 

But what is YOUR solution? Drop me a line to let me know how you want to tackle this challenge ... Best solutions will be featured on this website!

15 februari 2021 | Schrama Nieuws

DE VRT: BART DE WEVER-TELEVISIE


De Vlaamse Radio & Televisiemaatschappij (oftewel: De VRT) hoort objectief en onpartijdig te zijn in zijn berichtgeving. Deze regel is vastgelegd in de beheersovereenkomst waarin beschreven staat hoe de VRT dient te functioneren. De VRT is immers de openbare omroep van Vlaanderen en bekleed daarmee een publieke functie als onpartijdige informatieverstrekker.


Ondanks dat heeft de VRT zichzelf ondertussen in Bart-De-Wever-televisie veranderd: Na het “gênante incident” waarin Bart De Wever in zijn onderbroek op de buis te zien was, maar dat ontworpen lijkt te zijn geweest om hem als een “normale gast” in beeld te brengen, heeft de VRT nu besloten om een driedelige documentaire uit te zenden over “de mens achter de politicus”. 


Door dit te doen laat de VRT zich gewillig voor het karretje van De Wever spannen: Hij krijgt gratis reclame, terwijl de andere kopstukken van de Vlaamse en Belgische politiek dat níét krijgen. Is dit onafhankelijke en onpartijdige berichtgeving? Natuurlijk niet!


Door een politicus zo in de kijker te zetten onder het mom van “infotainment” en “human interest”, hebben de aandeelhouders & kijkers van de VRT (verenigd onder de noemer ACOD-VRT) een petitie opgestart om de VRT op hun maatschappelijke plicht en verantwoordelijkheid te wijzen, laat staan hun door de beheersovereenkomst opgedragen onpartijdigheid.  


Hoewel ik zelf op geen enkele manier verbonden ben met de initiatiefnemers van ACOD-VRT, ben ik het er mee eens dat het inderdaad onverantwoordelijk is van de VRT om een dergelijk platform te geven aan  één politicus. Ze hadden net zo goed een documentairereeks kunnen maken over álle kopstukken van de Vlaamse politiek. Ze hebben er echter voor gekozen om enkel de N-VA het spotlicht te geven. Is dat eerlijk? Nee, natuurlijk niet. Als een politiek geïnsteresseerde inwoner van dit land vind ik het belangrijk dat de openbare omroep zijn neutraliteit bewaakt en zendtijd voor partijen en politici in balans houdt, en zich schuldig maakt aan politieke propaganda.


Als je ook van mening bent dat de VRT te ver is gegaan dan kun de petitie van de ACOD-VRT je hier vinden: BDW op VRT: openbare omroep, neem uw verantwoordelijkheid! - Petities.com

EN | 03 February 2021 | by Schrama News

EUROPE IN PROTEST


You may not be aware of this, but throughout 2020, Europeans have being going to the streets of Berlin, Naples, Paris, Sofia, The Hague and many more European cities … to protest the various COVID-rules that have been put into place by our governments in an effort to stem the advance of the virus. Many of our fellow Europeans, however, think that these are going too far in limiting our daily lives, individual freedoms and civil rights.


Many of these protests (such as “Berlin invites Europe”) were completely peaceful. Some of these protests (such as the protests in Italy or in Copenhagen) were not.


Many times, we have seen images of police charging protesters with horses, water cannons and dogs. Nevertheless, the protests continue. Because many Europeans feel that our national governments have overstepped their limits and have sidelined our ancient European traditions of democracy and the right to public protest, choosing instead for not always equally logical sounding rules (such as the infamous “you can only shop for 30 minutes”) and sometimes heavy-handed police response. You can agree or disagree with them, but the truth is that many Europeans do feel this way.


The fact that many of these COVID-rules have been generated by extra-parliamentary advisors, imposed through ministerial edicts, supported by rushed-through emergency laws and enforced by quasi-secret police units (such as the infamous “Romeos” of the Dutch police) certainly shows that these protesters have some legitimate points to make about the current state of Europe’s public democracy. The fact that protests (either big ones like the one in Amsterdam last month, or small ones like the ones that occasionally happen in Brussels) are routinely forbidden to take place, certainly does not do any credit to Europe’s regular boast of being “the most democratic place on Earth”.


The reality that these protests against government imposed COVID-rules, such as the curfews, are usually forbidden or severely limited by governments on the basis of those same COVID-rules can be said to be paradoxical at best …


As you probably know, these protests often turn ugly. And 2021 has indeed started off horrible, with Dutch cities exploding in riots against the new national curfew. Interestingly, these rioters are a "democratic" mix of people, with the police reporting that the youngest person they arrested was still in his/her teens, while the oldest was well in his fifties. Indeed, we see that many of the people who resist these laws the hardest are themselves not exactly young anymore …


So far, we have not seen a lot of public protest against the government’s COVID-rules in Belgium. There have been some, but not much compared to what has happened with our neighbors. So far, Belgium has avoided the mass protests of the Netherlands, Germany, France and the UK. Perhaps because we’ve been too busy fighting our own traditional political wars … Still, even in Belgium it’s been impossible not to notice the strong undercurrent of public resentment against the government, which is fueled by hypocritical politicians like Alexander de Croo who don’t seem to care to follow their own rules (remember Open VLD's New Year's party?), while expecting everybody else to do so...


As a result of this unhappiness, an “anti-COVID protest” took place in Brussels on the 31st of January. Even though the government of Brussels already declared this protest too to be illegal, about 500 protesters showed up at de Kunstberg/Mont des Arts, most of whom were arrested by the police, who were present en-masse. As one protester put it: “It seems there are more police than protesters here”.


This raises the question though: Are we still free to protest in Europe?


Even in crisis times, democracy cannot be just aborted. Why are protesters not allowed to fight for what they believe in, while a politician as Alexander de Croo (who was at a big New Year’s Eve party while everybody else was making the best of it at home) is allowed to keep his job as prime minister? How can we allow people to use their constitutional right to protest in freedom and without fear of police repression, while also being mindful of public health? These are the questions we are faced with today.


24 september 2020 | Schrama Nieuws

WAT IS ER IN VREDESNAAM AAN DE HAND IN AUSTRALIË?


"Wat is er op dit moment in vredesnaam aan de hand in Australië?" Het is een vraag die ik mij echt afvraag als ik de beelden zie die elke dag weer uit dat land komen...


Want vind je het niet vreemd dat er in verschillende Australische steden (en in de andere staten dan Victoria, om precies te zijn, omdat dat de deelstaat is die nu praktisch in staat van beleg is - die nu dus "bezet gebied" is) dagelijks weer massademonstraties en protestmarsen plaatsvinden met mensen die spandoeken en borden omhoog houden waarop dingen staan als: “Vrij Victoria! Wij staan met jullie!” Dit is niet iets dat je normaal gesproken ziet in een democratische rechtsstaat, niet in een échte democratische staat, dat mensen de straat op moeten gaan om te protesteren tegen de hardhandige bezetting van een van hun eigen deelstaten door hun eigen regering, die openlijk, zonder excuses te maken en op een zeer hardhandige manier mensen hun rechten afpakken om, wel, eigenlijk alles te doen wat bij het normale leven hoort.


Dat is namelijk wat er nú namelijk gebeurt: De Australische deelstaat Victoria (inclusief, maar niet alleen, de miljoenenstad Melbourne) bevindt zich op dit moment in een effectieve staat van bezet. Het is bezet gebied. Op een hele werkelijk, reële, tastbare manier is Victoria van de ene op de andere dag in een facistische dictatuur veranderd. En denk niet dat ik aan het overdrijven ben! Er zijn ondertussen immers mensen gearresteerd enkel omdat zij wilden gaan protesteren. De bekendste hiervan is een zwangere vrouw die in haar eigen huis door de politie werd gearresteerd! Waarom? Omdat zij op facebook een berichtje had geplaatst dat ze van plan was om in haar eigen gemeente tegen de lockdown te gaan protesteren! Laten wij dat eventjes herhalen: Dus in haar eigen huis gearresteerd omdat ze een berichtje op sociale media had geplaatst! Denk daar een goed over na en vertel mij dat dit de acties zijn van een dictatoriale regering die het eigenlijk onkies vindt dat burgers zo maar voor hun rechten op mogen kunnen komen ...


Laten wij even kijken wie de hoofdschuldigen hiervan zijn: Dit gebeurt trouwens allemaal onder het toeziend oog van de commissaris van politie van de staat Victoria (maar trouwens ook een hoop andere politici die lijdzaam hebben toegekeken) - een man die openlijk heeft gezegd dat “protesteren illegaal is” in Victoria en dat demonstranten, zoals hij het zelf stelde: “are batshit crazy” … Hier hebben we dus een politiechef die openbaar durft te zeggen dat hij vindt dat demonstranten “compleet gestoord” zijn (en dat is de nette vertaling!).


Dit is waarschijnlijk ook waarom we hebben kunnen zien hoe demonstranten in hun gezicht zijn geschopt door politieagenten, omdat ze aan het protesteren zijn. Omdat politiegeweld beter is dan vrijheid van meningsuiting. In ieder geval volgens de politiechef van Victoria en de huidige regering van de Volksrepubliek Australië.


Natuurlijk is dat nog niet alles, aangezien wij ondertussen ook hebben gezien hoe mensen door de politie tot moes worden geslagen omdat ze geen masker ophebben, zelfs als ze een briefje van de dokter hebben waarop staat dat ze hiervan zijn vrijgesteld, omdat het dragen van een masker ernstige schade zou kunnen aanrichten met hun gezondheid. Dus ja, de gezondheid van de mensen wordt moedwillig vernietigd, zowel door ze in elkaar te slaan als door gewoon het doktersvoorschrift te negeren, om hun gezondheid te redden!

Dat is je overheid die voor je zorgt, toch?


Zo hebben we ook allemaal al die Australische gezien die door een politieagent gewurgd werd (de man had zijn gehandschoende handen om haar nek!) omdat ze weigerde om een masker op te doen, hoewel ze een briefje van de dokter had die haar hiervan vrijstelde!


We hebben ook gezien hoe protestmarsen werden bestormd en zijn neergeslagen door politieagenten bewapend met ploertendoders en schilden en waterkanonnen. Net zoals we dat in Den Haag hebben gezien, waar de ME bergen eer en glorie op zichzelf hebben geladen door pensionado’s en dames die in de weg staan met de gummiknuppel te bewerken.


We hebben gezien hoe demonstranten in de ribben werden gestompt waarna ze in wachtende politiebusjes werden gesleept door vechtjassen in politieuniform.


We hebben gezien hoe oudere dames door een troep politie-pestkoppen worden gearresteerd voor de verschrikkelijke misdaad van het zitten op een bankje in het park in de zon.


We hebben zelfs gezien hoe kleine kinderen, zo jong als 8 jaar oud, door politieploegen uit hun huis zijn ontvoerd, omdat ze ervan verdacht worden om covid te hebben, waarna ze in een wachtend politiebusje worden gesleept om onderworpen te worden aan een gedwongen en invasieve test. Maakt niet uit dat de ouders dit niet willen, dat het meisje zelf zo hevig met de politieagenten worstelt dat zij haar fysiek van de grond moeten tillen en haar de straat op moeten slepen, omdat zelfs een kind van acht begrijpt dat wanneer de politie bij jou thuis verschijnt en eist dat je nu onmiddellijk met ze meekomt, dat dat nóóit iets goeds kan betekenen! En het maakt ook niet uit dat kinderen praktisch immuun zijn voor dit virus, wat een feitje is dat we al sinds februari weten, trouwens.


En dan zijn er natuurlijk nog de basismaatregelen die er in dat deel van Australië nu van kracht zijn, waarvan een van de engste en ergste zonder twijfel de huisarrestregel is. Die simpelweg inhoudt dat je niet het recht hebt om meer dan 500 meter van je eigen woning te begeven, als je niet door de politie opgepikt wilt worden. Dit betekent in de praktijk dat de hele bevolking van deze steden en dorpen en gemeentes in Victoria (inclusief de miljoenenstad Melbourne) onder permanent huisarrest is geplaatst. Wat is immers 500 meter? Dat haal je al makkelijk als je naar het einde van de straat loopt … Nu, samen met het politiegeweld, in combinatie met de verplichte contacttracing door middel van persoonijke ID-codes (wat gelukkig nóg niet verplicht is in Nederland en België, hoewel het in vele delen van de wereld al is ingesteld, zoals Ierland en Australië en - natuurlijk – China), samen met het feit dat de politie in Australië van deur naar deur gaat om te kijken of mensen wel binnen blijven en niet naar buiten gaan (wat mij, toen ik dit voor het eerst hoorde, onmiddellijk aan de beginscène deed herinneren van de verfilming van 1984, waar de zwarte helikopter van de Gedachtenpolitie voor Winstons raam hangt om te kijken wat hij aan het doen is), samen met de willekeurige arrestaties van demonstranten, waar mensen met een zwarte zak (een zogenaamde “spit hood”, oftewel een “spuugkap”) over het hoofd worden afgevoerd, waar zelfs kinderen in politiebusjes verdwijnen, op basis van een frauduleus stuk pseudowetenschap; samen met de plotse aanwezigheid van eenheden van Chinese “VN-politie” op de straten van Melbourne (hoewel je ze ook al kan vinden op de straten van Italië, Servië, Zuid-Afrika, Ghana, Zambië, Parijs en de lijst aan landen en steden waar de Chinese politie al te vinden is gaat door …), samen met de plotselinge aanwezigheid van ME-troepen die zó overdreven zwaar uitgerust en zwaar bepantserd zijn dat ze eruit zien alsof ze net uit een tweederangse sciencefictionfilm zijn gestapt en die (hebben we ook opgemerkt) vaak niet eens enige vorm van identificatie als politie dragen (zoals een politieteken of -logo, naamplaatjes, rangtekens of zelfs de afbeelding van een verdomde kangoeroe, in het geval van Australië, of een Haagse Rêgah, in het geval van Den Haag!) voorbij het feit dat ze je inelkaar zullen rammen met hun gummiknuppels en je in een van hun wachtende busjes zullen slepen als je het zelfs maar in je hoofd haalt om ze aan te durven spreken.


Begrijp je nu waarom ik dit “een staat van beleg” noem en waarom ik heb gezegd dat Victoria op dit moment bezet gebied en feitelijk een fascistische dictatuur is? Het ziet ernaar uit dat de Australische overheid echt niets heeft geleerd van hun toch vrij lange en treurige geschiedenis van het negeren van andermans rechten. Het enige verschil is: Toen waren het de Aboriginals en de illegale immigranten die ontdekte dat ze in dit zuidelijk “land of the free and the brave” ineens geen rechten meer hadden, nu is het echter iedereen, ongeacht kleur, taal of afkomst. De enige die aan de dans kunnen ontspringen, zijn zij die de politieke connecties hebben. Want wat wij hier in Nederland hebben gezien met het uitbundige huwelijk van onze eigen minister van justitie en veiligheid (die ondanks het feit dat hij zijn eigen regels straalweg heeft genegeerd gewoon zijn post heeft mogen houden) geldt in de rest van de wereld ook: Coronaregels gelden enkel en alleen voor de 99% van de bevolking die geen enkele politieke invloed bezit.


En waarom? Om de verspreiding van een virus te bestrijden dat geen echt effect heeft op 99,94 procent van de wereldbevolking, anders dan een snotneus en een dag of twee in bed. Een virus dat tegelijkertijd zo besmettelijk en zo dodelijk is als de gewone griep. En die andere 0,06%, trouwens, die wél hieraan zijn overleden (ook al weten we dat die cijfers óók veel hoger dan de werkelijkheid zijn, omdat artsen, gezondheidsinstanties en ministeries met de cijfers hebben lopen knutselen) had makkelijk vermeden kunnen worden als de overheid zijn hersens eens had gebruikt en een beetje had voorbereid, door, bijvoorbeeld, patiënten die aan het herstellen waren van covid niet tussen de oude mensen in rusthuizen te steken om weer bij te komen en hun krachten weer op te doen. Ja, dat was echt een briljant idee! Laten we zoveel mogelijk ouwe mensen blootstellen als mogelijk; en vooral die al in woonzorgcentra zitten, omdat we weten dat dat toch al de mensen met een fragiele gezondheid zijn. Fantastisch idee. Eigenlijk is het zo’n dom idee, dat het praktisch gelijkstaat aan massamoord. En de politici, de ministers van volksgezondheid en eerste ministers en premiers en al die soortgelijke wezens die verantwoordelijk zijn voor het niet voorbereiden van bejaardenhuizen op de mogelijkheid van een epidemie (wat iets is dat elke jaar weer langskomt, laten we dat ook niet vergeten!) verdienen het om voor de rechter te worden gesleept en in ieder geval de volgende tien jaar achter de tralies door te brengen voor hun daden van criminele nalatigheid.


Dus dit is wat er vandaag gebeurt: Mensen worden met een zwarte zak over hun hoofd politiebusjes ingetrokken om gedwongen medische procedures te ondergaan. Dat is uiteindelijk wat een coronatest is, vooral die waar een staaf zo ver je neus in wordt geschoven dat het praktisch je hersens bereikt. Terwijl tegelijkertijd die mensen die daadwérkelijk risico lopen moedwillig aan dit virus zijn blootgesteld door een overheid (of, om precies te zijn: overheden, in het meervoud) die het waarschijnlijk wel best vinden dat er nu een hoop minder ouden van dagen aanwezig zijn, aangezien pensioenuitkeringen immers zo’n enorme verliespost zijn op het staatsbudget ... DUS, binnen één jaar is het gelukt om het Gemenebest Australië (“the Commonwealth of Australia”) te transformeren in de Democratische Volksrepubliek Australië. En net zoals alle andere communistische staten is deze ook “democratisch” en “voor het volk” enkel in naam. Natuurlijk hebben wij al gezien dat het niet slechts Australië is waar al deze schijt zich voltrekt. Overal in de wereld hebben de fascisten hun gezichten laten zien; en de politie heeft (over het algemeen) duidelijk laten zien voor wie zij écht werken. In ieder geval in de meeste landen van de wereld, inclusief Australië en Nederland. Treurig, niet? Nu is het motto van de Nederlandse politie al sinds een aantal jaar “waakzaam en dienstbaar”, wat eigenlijk een kopie is van het Amerikaanse “to serve and protect”, omdat we dat op TV hebben gezien en we vinden dat de politie ook zo’n lekker klinkend slogan moet hebben, weet je wel! Het is echter duidelijk geworden dat we ze eerst hadden moeten vragen: “waakzaam en dienstbaar, voor wie, precies?” “To serve and proctect, who?” Wij dachten namelijk dat zij bedoelde: “dienstbaar aan het volk, de mensen, de gemeenschap, het recht, de wet”. Maar het blijkt dat het “dienstbaar aan de 1%” was.


Dus, zelfs al lijkt het erop dat Victoria, meer dan enig ander land in de wereld buiten Noord-Korea of de Chinese Volksrepubliek, in een slechte herhaling van 1984 lijkt klem te zitten, is dit niet iets dat zich enkel in Australië voltrekt: In Nederland hebben we relletjes gezien tussen betogers en de politie, zelfs tot op het punt waar de geheime politie, die een rotgewoonte hebben om demonstranten uit de menigte op te pikken en hun wachtende politiebusjes in te slepen, door een groep boze burgers van het veld af en in de beschutting van hun busje werden gejaagd.


Ondertussen sluipt in België de geheime politie door de steden, met als enige taak om boetes van 250 euro uit te delen aan iedereen die zij ervan verdenken dat zij hun masker niet correct dragen … In Duitsland hebben we gezien hoe een vrouw door een team zware jongens van de politie werd gearresteerd omdat zij zich éxact aan de regels hield, die op dat moment inhielden dat je enkel je masker moest dragen als je je niet aan de antisocial distancing kon houden. Het feit dat zij door de straat rondliep met een meetlint van 1,5 meter om andere mensen uit de weg te houden, hield de Polizei echter niet tegen om haar in een wachtende politieauto te slepen terwijl de toekijkende menigte “Wir sind das Volk” scandeerde. Wat, voor zij die dat niet weten, dezelfde leuze is die de Oostduitsers riepen toen ze door de Berlijnse Muur heen braken. Tegelijkertijd wordt er in Ierland al een “digitaal gezondheidspaspoort” uitgerold dat angstaanjagend veel op de sociale krediet-app lijkt dat in communistisch China wordt gebruikt, zonder welke app, zo heeft de Ierse overheid duidelijk laten weten, je simpelweg niets kan doen: Je kan niet naar school gaan, je kan geen benzine voor je auto kopen, je kan de bus niet nemen, je kan zelfs geen boodschappen doen in de buurtsuper. En natuurlijk vervalt je “groene status” zodra je ‘em hebt behaald, aangezien je “groene status” na een maand of twee automatisch in "oranje" verandert, zodat je jezelf aan constant doorgaand onderzoek moet onderwerpen als je je groene status wilt houden en wilt vermijden dat je in de situatie terecht komt waarin je uit alle publieke en privéruimtes buitengesloten wordt, zoals winkels en alle openbare faciliteiten waar jij als belastingbetaler elk jaar voor betaalt.


Natuurlijk zijn dit slechts een páár voorbeelden van het machtsmisbruik door de politie in de wereld. Deze mensen wier taak het is om de mensen van het land te beschermen, maar op de een of andere manier is het deze politieagenten gelukt om het ingewikkeld “dubbeldenken” voor elkaar te krijgen dat “mensen beschermen” gelijkstelt met “mensen een schop recht in het gezicht geven” en “je plicht voor je land doen” gelijkstelt met “kinderen in wachtende busjes slepen om gedwongen en invasieve medische procedures te ondergaan, waarbij een scherp object zo diep hun neus in wordt geschoven dat het praktische een hersensonde is”.


Maar het is niet enkel Victoria dat ondertussen in een slagveld is veranderd tussen de machten van het fascisme en de vrijheid. Je kan zien hoe dezelfde strijd over de hele wereld wordt uitgevochten. Maar toch voornámelijk in Australië en Europa, waar de overheden echt hun best doen om zulke basisburgerrechten te beperken als het recht om vrij te protesteren, het recht om vreedzaam samen te komen, het recht om te organiseren, het recht om je mening te geven, maakt niet uit hoe tegenstrijdig die met de officiële partijlijn is. Zelfs nu dat de zeer geanticipeerde, zeer gevreesde, zeer gehypede Europese Tweede Golf niet meer dan een hobbel bleek te zijn, hebben de verschillende Grote Leiders in spe al de tweede Tweede Golf aangekondigd, of is het de Derde Golf, of de oorspronkelijke Tweede Golf, maar met vertraging, misschien omdat zelfs het virus ondertussen verward is en niet meer weet wat er nu verdomme aan de hand is … Nu dat het virus duidelijk aan het aflopen is, duidelijk op de terugtocht is van zijn verovering van planeet Aarde door middel van een “pandemie” die uiteindelijk zo ernstig is gebleken als een uitzonderlijk zwaar griepseizoen, hebben de verschillende overheden van Europa al nieuwe maatregelen aangekondigd.


Maatregelen waarvoor? Om wat precies tegen te houden? En wat zijn deze maatregelen die wij kunnen verwachten? Wel, in de troonrede die hij vorige week heeft voorgelezen (die, zowel we allemaal weten, eigenlijk door de premier wordt geschreven, maar door de koning wordt voorgelezen, wat, om precies te zijn, het enige werk is dat hij moet doen voor zijn meer dan bovengemiddelde salaris) heeft onze Grote Leider al aangekondigd dat de Nederlandse regering in de krijgsmacht wil investeren, om “met een tweede pandemie of een externe shock” om te kunnen gaan ...


Geeft dat je niet bijna een hartaanval? Rutte (juist, diezelfde man die ons vertelde dat wij “gewoon onze bek moeten houden") die zegt dat hij meer soldaten nodig heeft voor een “tweede pandemie of externe schok” in 2021. Is dat wat de toekomst voor ons inhoudt? Zullen we volgend jaar soldaten op straat zien in Nederland, misschien wanneer onze Grote Leider Mark officieel bekend maakt dat de 2e Kamerverkiezingen tot nader order worden uitgesteld omdat “wij onze veiligheid met betrekking tot de coronapandemie niet kunnen garanderen tijdens een landelijke verkiezing”. Nu denk je misschien: Nee, dat kán toch niet in Nederland? Wij zijn, uiteindelijk, toch een vrij, democratisch land? Maar aan de andere kant: Alles wat tot nu toe is gebeurd in ons land en in de wereld, inclusief het politiegeweld, inclusief de leugens, de propaganda door de media en het continu aanwakkeren van paniek en angstgevoelens onder de bevolking, had je vorig jaar gedacht dat dat wél ooit in ons land zou kunnen voorkomen? Ik kan denk ik al raden wat je antwoord hierop is …


Het lijkt er dus op dat het nu al gepland is dat de dingen in 2021 alleen nog maar erger zullen worden, als de regering van een Europees land zijn bevolking officieel laat weten dat we kunnen verwachten dat het leger zal worden ingezet om met “een tweede pandemie of externe schok” om te gaan. Kunnen we in 2021 verwachten om soldaten op de straten van Europa te zien, die iedereen arresteren die het in zijn hoofd haalt om een stap buiten zijn huis te nemen, of ze gewoon afschieten natuurlijk, aangezien dat uiteindelijk het doel is waarvoor soldaten getraind worden … Vind je dit doemscenario toch nog ongelofelijk vinden? Vergeet dan niet dat de regering van Madrid ondertussen al “logistieke steun” heeft gevraagd van het Spaanse leger om de verspreiding van het virus te bestrijden.


Zo ziet het er toch naar uit dat het niet énkel de Australiërs zijn die niets van hun rottige geschiedenis hebben weten te leren.


EN | 17/09/2020 | by Schrama News

What the hell is wrong with Australia?


It seems that Australians just don’t ever learn, do they?

For your information: This article is not about racism and it is also not about making Australians feel bad about being Australian. I happen to like Australia, a lot. I spend some very good days there. This article is just about the country’s horrible legacy of disrespect for people's basic human rights. That’s all.


Because, if you’ve ever seen the movie Rabbit Proof Fence, than you know that between 1905 and 1967, that's some 6 decades, the Australian government abducted whole generations of aboriginal children, and subsequently gave them to white families or put them in state run “homes” or reservations, which were in fact just prisons for children, so they could be removed from their native aboriginal cultures and turned into little brown imitations of white Ozzie children. It was a massive crime against humanity, an organized, planned-out attempt to kill an entire culture, carried out by the government of what was supposed to be a democratic country with a healthy respect for freedom, human rights and the rights of the individual and so on. A country that, only some 60 years ago, fought in an epic war of good versus evil against a totalitarian, genocidal empire that wanted to rule the world, by the way.


You would think, wouldn’t you, that the experience of the Second World War, and also the First World War before that, and also the Cold War after that, would’ve driven the lesson home and would have made it clear in the minds of all why such things as mindless police brutality and state-sponsored terrorism are not a in fact a good thing, and why a healthy respect for the inherent rights of every human being, simply because we are all human beings, is. Clearly, that respect for human rights went only skin deep so many years ago.


You would however think that Australians would’ve learnt something in the intervening years. I mean, good lord, there have even been movies made about the Stolen Generation, like the one I mentioned at the beginning of this article, so you can’t claim ignorance. You would think that Australians would’ve learnt from their past mistakes and say: “Hell no, never again!”


Clearly, this is whishful thinking.


Because if we spool forward some 40 years into the future from when those little aboriginal children in that movie were stolen from their parents by a government who frankly didn’t give a damn, we see clear evidence that Australia’s government is just as mindlessly evil now as it was then.


You think I’m overstating the situation?


Well, consider this: Don’t you think it is frankly weird that in other Australian states, other than Victoria, which is the one that’s currently under martial law, there have been rallies and protest marches with people holding up banners and plackards proclaiming: “Free Victoria! We stand with you!” This is not something you would normally see in a democratic state, I mean: really democratic - where people feel they have to take to the street to protest the occupation of one of their own states by its own government, who are boldly and openly stripping people’s of their rights to, well, do anything really.


Because that is what it is: The state of Victoria is currently under martial law. It is occupied territory. It is in a very real sense a facist dictatorship. Don’t think I am overstating this.


People have been arrested for saying that they want to go protest. In fact, the police chief of the state of Victoria (as well as a lot of other politicians) has said that “protesting is illegal” in Victoria and that protesters (as he put it) “are b@tshit crazy” ...

Which is, presumably, why we have seen protesters being kicked in the face by police officers for protesting. Because police brutality is better than freedom of speech. At least according to the government of the People’s Republic of Australia.

The Democratic People's Republic of Australia - who would've thought it in 2019?


Of course, that’s not all. As we have also seen people being beaten to a pulp by the police for not wearing a mask, even if they have a certificate from a doctor which exempts them, because wearing a mask would be likely to kill them, or at least do significantly harm to their health. So yes, people’s health is being destroyed, both by being pummeled and by just ignoring doctor’s orders, in order to save their health. It is your government looking out for you, isn’t it?


We have also all seen the Australian girl who was choked by a police officer for refusing to wear a mask, even though, again, she had a note from her doctor that exempted her.


We have seen protest marches being charged and beaten down by police armed with nightsticks and shields and water cannons.


We have seen protesters being punched in the ribs and dragged off into vans by squads of police goons.


We have seen old ladies being arrested by a squad of police for the heinous crime of sitting on a park bench in the sun.


We have even seen little children, as young as 8 years old, being abducted from their parents by police hitsquads for being suspected of having covid and being dragged into a waiting police van to be subjected to forced testing. Screw the fact that the parents don’t want this, that the girl herself is struggling with the police to the point where they have to lift her bodily of the ground and drag her onto the street, because even a 8 year old knows that when the police show up at your doorstep and demanding that you come with them right now, or else, this is never a good thing, and also screw the fact that children are practically immune against this virus, which is a bit of knowledge we’ve known as early as last February, by the way. But who cares, right?


And then of course there are all the basic measures that have been put in place, such as the house arrest rule, which simply meanst that you are not allowed to move more than 500 meters from your own home, or else you’ll be picked up by the police. Which means that the entire population of these cities and towns in Victoria have been put under permanent house arrest. Because what is 500 meters? That is walking to the end of the street and back again. Now, combined with the police violence, combined with the mandatory contact tracing through personal ID-codes (such as they’ve alreadly rolled out across the world, see this really creepy video from the goverment of Ireland), combined with the fact that the police goes door-to-door to check that people are in fact staying home (which reminded me when I first heard it of the opening scene from the movie adaptation of 1984, where the Thought Police helicopter hovered in front of Winston’s window to check up on him) combined with the random arrests of protesters and black bagging of people, even children, on the basis of a fraudulent bit of pseudoscience, combined with the sudden appearance of Chinese “UN police” units on the streets of Melbourne (although you will also be able to find them on the streets of Italy, Serbia, South Africa, Ghana, Zambia, Paris and the list goes on …), combined with the sudden appearance of riot police troops who are so tooled up and heavily armoured that they look like they just stepped out of a B-rate science fiction movie, and who, by the way, we’ve noticed that they do not even carry any identifcation of being police (such as police badges, logos, name tags or even the image of a bloody kangaroo) other than the fact that they will beat you down and drag you off into one of their vans if you even dare talk to them.


Do you now understand why I call this martial law and why I say that Victoria is currently occupied territory and for all intents and purposes a facist dictatorship? You see, the Australian government clearly hasn’t learnt a thing.


And why? To contain a virus which has no real effect other than a runny nose and a couple of days in bed for 99,94 percent of the world’s population. A virus that is at the same time both as infectious and as deadly as the common cold. And that other 0,06 percent, by the way, could’ve been easily prevented if the government had, oh, I don’t know, used their brains and prepared a little, by for instance not taking recovering covid patients and putting them in amongst the old people in nursing homes to regain their strenght …Yeah, that was a brilliant idea: Let’s expose as many old people as we can, the ones that are already in care facilities, so we know those are the fragile ones to begin with, to people who are suspected of carrying a highly infectious virus that we've known for months now mainly targets old people. Fantastic idea. Actually, it is such a stupid idea, that it is tantamount to mass murder. And the politicians, the health ministers and prime ministers and all that ilk who were responsible for not preparing old people’s homes for the possibility of an epidemic (which happens every single year, don’t forget!), should be hauled in front of a judge and at the very least spent the next ten years behind bars for acts of criminal negligence.


So, this is what is happening today: People are being black bagged and dragged off into police vans to undergo forced medical procedures, ‘cause that’s what it is in the end, in order to fight the common cold. While at the same time, those people who are actually at risk have been purposefully exposed to this virus by a government (or actually: governments, plural) who would all in all not be too unhappy with a few fewer oldies around, as pension payments are such a drain on the national budget ... SO, in the space of a year, the Commonwealth of Australia has transformed itself into the Democratic People’s Republic of Australia. And just like all the other communist states, it is “democratic” and “for the people” in name only. Of course, it isn’t just Australia where this shit is happening. Everywhere around the world the facists have shown their faces; and the police, in most countries at least, have clearly shown who they are truly working for. Sad, isn’t it? The motto of the police, even outside the U.S., is generally something like “to serve and protect”; or something on those general lines. It is clear, however, that we should have been clever enough to ask them: Who are you serving and protecting exactly? We thought what they meant was: “the people, the community, the law and justice”. It turns out it was: “the 1%”.


So, even though Victoria is more than any other country outside of North-Korea or the PRC stuck inside a bad rerun of 1984, this isn’t just happening in Australia though: In the Netherlands, we’ve seen riots between protesters and the police, even to the point where secret police, who have a nasty habit of picking protesters out of crowds and dragging them into their waiting police vans, were chased off the field by angry citizens and back into the safety of their van, which subsequently sped off in a hurry. In Belgium, the cities are prowled by secret police whose only job it is to give 250 euro tickets to anyone they suspect isn’t wearing their masks correctly. So far, the Belgian state has made about 6 million euros in fines out of the pandemic. Good business, that ...


In Germany, earlier this year we saw a woman arrested by a squad of police goons for sticking precisely and exactly to the rules, which, at that time meant that you should only wear a mask if you couldn’t keep your antisocial distance. The fact that she walked around the streets with a 1.5 meter tape measure to keep people out of the way didn’t stop the Polizei from dragging her off into a waiting police car, while the watching crowd chanted “Wir sind das Volk!” Which, for those who don’t know, is the same chant the East-Germans used when they broke through the Berlin Wall. At the same time, in Ireland, they’re already rolling out a digital health passport app which looks earily like the social credit app used in communist China, without which, so the government ad cleary indicates, you simply can’t do anything, not go to school, not buy gas for your care, not use the bus, not even buy groceries at the store. And, of course, once you’ve submitted like a good little drone and got your “green status”, it expires after a month or two, so you have to submit yourself to continuous testing if you want to keep your green status and avoid being locked out of public and private spaces, shops and all the facilities that you as a taxpayer pay for.


Of course, those are only just a few examples of the abuse of power by the police and governments around the world. These are people who are supposed to be working to protect the people of the land, but somehow these police officers have succefully managed to achieve the complicated doublethink that equates “protecting people” with “kicking them squarely in the face” and “doing your duty for your country” with “draging children into waiting vans to undergo a forced and invasive medical procedure, which involves sticking a sharp object so deep up your nose that it’s practically a brain probe”.


But it isn’t just Victoria which has turned into a battlefront between the forces of facism and freedom, as you can see the same fight happen all over the world, but especially in Australia and Europe, where the governments are really clamping down hard on such basic civil liberties as the right to protest, the right to gather, the right to organize, the right to voice your opinion, no matter how contrary to the official party line it may be. Even now that the much anticipated, much dreaded, much-hyped up European Second Wave turned out to be at most a bump in the road, the various wannabe Supreme Leaders have already anounced the coming of the second Second Wave, or is it the Third Wave, or the original Second Wave, which was just delayed, probably because even the virus is thoroughly confused by now about what the hell is going on. Now that the virus is clearly petering out, clearly on the withdrawal from its conquest of planet Earth through a “pandemic” that has turned out to be about as bad as a bad flue season, the various governments of Europe have already announced new measures coming. New, draconian measures to stop what, exactly? In fact, in his national speech which he delivered yesterday (the “troonrede”, which is actually written by the Dutch PM, but read by the Dutch king, which is, in fact, his only job) he announced that the government wants, after 5 decades of leaning on the Americans for national defence, to invest into the armed forces to be able to deal with “a second pandemic or an external shock” as he put it.


And with that bombshell, I will leave you. As it turns out that things are already planned to get even worse in the year 2021: When you have the government of a European country officially telling its people that "we're investing in our military now, so it can be used to deal with a second pandemic or external shock somewhere next year". So, can we expect soldiers patrolling the streets of Europe in 2021, arresting (or shooting, because that is what soldiers are ultimately trained for) anyone who dares to step out of his house and onto the supposedly public street?


So, it turns out that it isn’t just the Australians that haven’t learnt their lessons since 1984.


31 augustus 2020 | Schrama Nieuws

General Panic Studios proudly presents: THE CORONA STRAIN.


Poster gemaakt op vrijdag 31 juli 2020, als sarcastische "ode" op de zelfbenoemde "hoofdviroloog"van België, wier voorspellingen van doem en ondergang er telkens weer ver naast hebben gezeten en die er duidelijk meer plezier in heeft om vóór de camera te staan dan in een laboratorium, maar om de een of andere reden nog steeds mensen heeft die naar hem luisteren ...


Dank je wel dat je deze poster even bekeken hebt. In tegenstelling tot de journaalrobots van de gevestigde orde zie ik het belang wél in van een tegengeluid, dus als je het eens bent met wat ik hier zeg, dan hoor ik graag van je, maar ook als je het óneens met mij bent, dan hoor ik óók graag van je. Zo ontdekken wij samen namelijk wat wél waar is en wat niet; en wat pure fantasie is, op een logische en objectieve manier, in plaats van ons over te geven aan het algemeen gevoel van paniek en doem dat volgens de officiële kanalen België in zijn grip heeft.


Als je net als ik kritisch bent over de paniek die door de media en de politici van dit land wordt verspreid en ook het soort persoon bent dat bereid is om zijn/haar eigen onderzoek te doen (en het feit dat je deze poster zojuist hebt bekeken die de draak steekt met de onzin in dit land wijst er sterk op dat je dat inderdaad bent!), kijk dan ook zeker eens op de pagina van Het Verzet & vergeet ook zeker niet om de petitie te ondertekenen om onze kinderen dit jaar weer naar school te laten gaan!13 augustus 2020 | door Erik Schrama

PETITIE: WAAROM ONZE KINDEREN WEER NAAR SCHOOL MOETEN GAAN


Dit is een probleem waarvan ik zéker weet dat ik niet de enige ben die hiermee worstelt: Als ouder van twee schoolgaande kinderen maak ik mij immers ernstige zorgen over het feit dat het er nu stérk naar uitziet dat de scholen na de vakantie niet weer open zullen gaan, of als ze dat wel doen, dan op een zéér beperkte manier, zoals we het afgelopen schooljaar al hebben meegemaakt, of zelfs nóg strenger: Waarbij kinderen slechts 1 of 2 dagen per week naar school zullen mogen gaan, maar enkel als ze bereid zijn om ook de paranoïde, ronduit ongezonde & onmenselijke maatregelen te volgen die hen worden opgelegd, zoals het hele dag dragen van maskers, geen sociaal contact (waardoor kinderen dus ook niet met elkaar mogen spelen), het constant gebruik van chemisch ontsmettingsmiddel (in plaats van gewoon je handen met warm water en zeep te wassen) en uiteindelijk zelfs het doembeeld van "geen vaccinatie, dan ook geen onderwijs".


De Belgische grondwet schrijft echter voor dat "het onderwijs vrij is; elke preventieve maatregel is verboden" (de exacte artikels & citaten heb ik in de petitie zelf verwerkt, maar je kunt ze ook hier vinden), wat deze opschorting van het recht op onderwijs duidelijk ongrondwettelijk maakt (naast het feit dat het ook gewoon niet slim is).


Er is echter een goede reden waarom het recht op vrij en onbelemmerd onderwijs zijn eigen artikel in de grondwet heeft, omdat onderwijs nu eenmaal belangrijk is voor kinderen. Zo simpel is het. Op dit moment ben ik echter bang dat mijn kinderen (en alle andere scholieren en studenten van België met hen) één heel jaar school zullen missen. Afstandleren is geen écht alternatief gebleken, ook omdat veel ouders (zij die ondertussen nog wél een baan hebben) hier de tijd en mogelijkheid gewoon niet echt voor hebben.


En het wrange is dat er geen echt goede reden bestaat om de scholen dicht te houden: Al helemaal aan het begin van deze epidemie werd er immers al opgemerkt dat kinderen vrijwel geen last hebben van dit virus, dat was één van de weinige dingen waarover iedereen het vanaf het eerste moment al eens was: Het mag dan een wereldwijde pandemie zijn, maar in ieder geval hebben onze kinderen er geen last van. Wat een geluk bij een ongeluk! In ieder geval hadden we daar iets waar we gerust over konden zijn ... Maar nu worden de kinderen en jongeren tóch nog betrokken in de onzin van hun ouders, aangezien zij volgens de media de superverspreiders zouden zijn: Tikkende tijdbommen die er zelf geen last van hebben, maar wel íédereen besmetten die ze tegenkomen, ook al bestaat er ondertussen in wetenschappelijke kringen ernstige twijfel of kinderen wel een grote rol spelen bij het verspreiden van covid19, omdat het erop lijkt dat verreweg de meeste infecties gewoon van volwassenen aan andere volwassenen worden overgedragen, zonder dat het virus de hulp van kinderen nodig heeft. Toch worden kinderen op dit moment behandeld alsof ze builenpest of ebola met zich meedragen ...


Is dat eerlijk? Moeten wij de toekomst van onze kinderen op het spel zetten voor een virus waar zij zelf immuun voor lijken te zijn?

Ik geloof van niet. Daarom ben ik een paar dagen geleden (terwijl ik toevallig de Belgische grondwet aan het lezen was om te kijken wat mijn rechten nu eigenlijk zijn ...) tot een aantal besluiten gekomen, onder andere om een petitie op poten te zetten, om de regering van dit land dringend te verzoeken om de scholen van België (zowel basisscholen, middelbare scholen, hogescholen, universiteiten als alle andere onderwijsinstellingen) weer zoals vanouds te openen; en om de leerlingen en studenten een normale schoolgang te bieden, zonder maskerplicht, zonder antisocial distancing, zonder constant ontsmettingsmiddel te moeten smeren, maar wel met gezond verstand en de normale hygiëne die bewezen heeft dat het infectieziektes effectief bestrijdt; en ook zonder gedwongen inentingen!


Onze regering heeft ondertussen immers duidelijk bewezen dat ze een makkelijke prooi zijn voor sensatiebeluste virologen, autocratische burgemeesters, omkoperij door buitenlandse farmabedrijven, Chinese "goede bedoelingen" en de constante paniekberichten die door alle media wereldwijd non-stop de ether in worden geslingerd, in plaats van gewoon te gaan zitten en goed na te denken over wat eigenlijk de beste manier is om deze crisis te bezweren, wat wél en níét werkt in de strijd tegen vergelijkbare infectieziektes (zoals griep en TBC) en ook wat de langetermijneffecten zullen zijn van het feit dat het hele land ondertussen al bijna een heel jaar op slot is. Wat dat betreft valt het ook op dat de nationale veiligheidsraad wél virologen raadpleegt, maar geen economen, pedagogen, psychologen of sociologen. In plaats van naar het hele plaatje te kijken, lijkt het aantal infecties (niet eens het aantal herstellingen, het aantal positieve vs. negatieve testen, of het aantal doden) een idéfix te zijn geworden: Niets anders telt meer, ook niet het aantal mensen die ondertussen hun eigen leven hebben genomen omdat ze het niet meer zien zitten, omdat hun winkel, restaurant of ander soort bedrijf net ten onder is gegaan, of omdat ze al 7 maanden lang gevangen zitten op een krap appartementje in Schaarbeek of Berchem (of waar dan ook) en aan acute depressie ten onder zijn gegaan. Ook telt het feit niet dat de "oorlog tegen corona" (en trouwens ook de uitkeringen voor het leger van 1,5 miljoen nieuwe "technisch werkelozen" die er ondertussen al bij zijn gekomen) volledig betaald wordt uit de schatkist; maar als de economie van België effectief en doelgericht vernietigd wordt door middel van nieuwe lockdowns, een avondklok, het bevel om met slechts 1 persoon per keer boodschappen te doen en een met geweld afgedwongen mondkapjesplicht en andere draconische en dictatoriale maatregelen, dan leidt dat allemaal samen ook naar de onvermijdelijke conclusie dat België hard op weg is naar een totale financiële meltdown, een nationaal failissement, waarbij de Belgische staat simpelweg niet meer in staat zal zijn om én de pandemie te bestrijden én alle nieuwe werkelozen van een bestaansminimum te voorzien, simpelweg omdat het geld op is ... Dat is nogal een doembeeld, maar wel een doembeeld dat eraan zit te komen. De Belgische economie is ondertussen al met een gigantische 15% verschrompeld! Dat betekent: één achtste! Hoe kunnen wij dit in vredesnaam volhouden? Hoe kunnen wij deze oorlog tegen corona in vredesnaam winnen als er geen BTW en personenbelasting meer binnenkomt? Hoe kunnen wij er in vredesnaam voor zorgen dat deze nieuwe werkelozen niet in de straten van Brussel en Antwerpen (en de rest van het land) komen te verhongeren omdat er gewoon geen geld meer is om hen een minimale levensstandaard te kunnen garanderen? Kun je mij hier een antwoord op geven, want zo simpel is het ...


Maar ik dwaal af, want iets dat óók niet lijkt te tellen, is de toekomst van onze kinderen, die op het spel wordt gezet door het gesloten houden van de scholen van dit land; en daar gaat het bij deze petitie specifiek over. Wat voor een toekomst hebben onze kinderen immers nog om naar uit te kijken? Geen geld, geen vrijheid, geen onderwijs, geen kennis, geen sociale contacten, geen vrienden en vriendinnen, geen sociale vaardigheden, geen uitzicht op een carrière na school, geen vertrouwen in de toekomst ... Geen wonder dat er in heel Nederland & België illegale feesten worden georganiseerd (want de hele dag op je mobieltje zitten verveelt ook stierlijk naar 7 maanden), geen wonder dat jongeren weigeren om gemuilkorft te worden door een maskerplicht die hen beschermt tegen iets waar zij helemaal geen bescherming voor nodig hebben, geen wonder dat het juist jongeren zijn die weigeren om in de ganzenpas te lopen. WAT VERWACHT JE DAN? Als wij onze kinderen hun toekomst afpakken, dan kun je een reactie verwachten. Dat is de menselijke aard. En het feit dat de zeer geleerde dames en heren van de Veiligheidsraad dit niet lijken te begrijpen en zelf zo vastgeroest lijken te zitten in hun oude dag dat ze zich niet meer herinneren hoe het was om een tiener te zijn, spreekt boekdelen.  


Daarom is het belangrijk om naar het héle plaatje te kijken, om een holistisch behandelplan voor het land op te tekenen, om zo onze samenleving weer de kans te geven om gezond te worden. En om dat voor elkaar te krijgen, moeten wij kiezen:

In plaats van angst, vrijheid & solidariteit. In plaats van dwang, eigen keuze & eigen verantwoordelijkheid. In plaats van paniek, samenwerken.


En in plaats van geen toekomst voor onze kinderen: Open de scholen!12 augustus 2020 | Schrama Nieuws

VOOR VLAANDEREN: EEN HARDE WAARHEID BEGINT HET VERZET


België werkt niet. Dat is een harde waarheid om mee geconfronteerd te worden, maar het is ook een objectieve waarheid.


De manier waarop de regering gefaald heeft om op een duidelijke, gecoördineerde en logische manier met de coronacrisis om te gaan (waardoor ze de crisis verergerd hebben door paniek onder de bevolking te verspreiden en onduidelijke, onlogische en autoritaire maatregelen in te stellen, in plaats van de kalmte proberen te bewaren) laat duidelijk zien dat dit waar is.


Ook de aanslagen op Zaventem en metrostation Maalbeek in Brussel hebben het feit onderstreept dat de Belgische staat niet meer werkt; en dat het niet meer in staat is om de mensen die in België wonen effectief te beschermen. Informatie over de daders en hun doelwit was al bekend bij de politie, maar de autoriteiten waren meer geïnteresseerd in het spelen van politieke spelletjes, in het doorschuiven van de verantwoordelijkheid en in het ruziemaken over taal, dan dat ze geïnteresseerd waren in het beschermen van het land.


En dat is het probleem waar België nu mee worstelt, niet noodzakelijk de officiële tweetaligheid van het land (aangezien er wel meer landen in de wereld zijn die meer dan één officiële taal hebben), maar onze opgezwollen bureaucratie, die gewoon té groot is voor zo'n klein landje. Even een korte herhaling: Zoals bekend is, heeft België niet minder dan 4,5 verschillende regeringen & overheden: De Federale, Vlaamse, Waalse, Brusselse (dat maakt 4) & Duitstalige (die minder bevoegdheden heeft, dus daarom tel ik die maar half), plus nog een Vlaamse Gemeenschapscommissie & de Fédération Wallonie-Bruxelles, die elk ook bepaalde overheidsbevoegdheden hebben ... Dat geeft ons 7 aparte overheden (die in meer of mindere mate machtig zijn) voor een land met een bevoling van maar 11 miljoen! Dat is gewoon té veel voor zo'n klein land als het onze en maakt dat de machtsstructuur van ons land nog ingewikkelder is dan die van reusachtige federale staten als de VS, Rusland, Duitsland of Brazilië.


Deze overdaad aan bureaucratie en veelvoud aan overheden en ministers zorgt ervoor dat alles traag gaat, dat elke beslissing eerst voorafgegaan wordt door een lange discussie over wiens verantwoordelijkheid iets eigenlijk is, dat elke belangrijke beslissing uiteindelijk uitmondt in een taalstrijd; en dat wanneer er iets misgaat er nauwelijks ministeriële verantwoordelijkheid bestaat, aangezien een minister of ambtenaar altijd de schuld door kan schuiven naar zijn collega's van een andere overheid ...


Wat dat betreft spreekt het boekdelen dat de hoofdstad van dit land meer verdeeld is dan voormalig Joegoslavië; en dat er van de officiële tweetaligheid in de praktijk maar weinig is terechtgekomen ...


De vraag is dus niet: "werkt de Belgische staat, ja of nee?" of "waarom werkt België eigenlijk niet?", nee. De vraag is: "Wat kunnen wij, als inwoners van België, eraan doen om de situatie op te lossen?" De vraag is niet: "Kunnen wij België redden?" Nee. De vraag is: "Wíllen wij België eigenlijk wel redden?"


Dat is de vraag. Want het is ondertussen duidelijk dat de huidige situatie, waarbij België officiëel één land is, hoewel de verdeeldheid heerst en Vlaanderen, Wallonië en Brussel steeds meer als semi-onafhankelijke republiekjes tegenover elkaar komen te staan; en niemand eigenlijk meer weet wie het land eigenlijk hoort te leiden, omdat er gewoon te veel regeringen, overheden en ministers zijn, zowel onhoudbaar als onwenselijk is. Wij hebben een gestroomlijnde regering nodig, niet een wollige wolk aan ministers.


Daarom is het belangrijk dat wij, als inwoners van dit land, nu eindelijk eens samenkomen om de keuze te maken: Wat willen wij nu eigenlijk? Hoe willen wij dat onze toekomst eruitziet? Willen wij een onafhankelijk Vlaanderen? Of willen wij een verenigd, tweetalig België dat daadwerkelijk functioneert?


Nu zijn beide van deze keuzes goede keuzes! Dat is belangrijk om in te zien. Geen van deze twee opties is in principe fout. Beide hebben immers zowel duidelijke voor- als nadelen en beide reiken ons een uitweg die uit het politieke moeras leidt waar België op dit moment stevig in vast zit. Het is dus belangrijk om te begrijpen dat beide van deze keuzes niet slecht zijn, omdat het in ieder geval een keuze is! (En daarom heeft het ook weinig zin om boos te worden als je een Vlaamse of Belgische vlag ziet hangen ...) De enige optie die wél slecht is, zonder twijfel slecht, is om de huidige situatie gewoon te behouden, waarin wij alles maar op zijn beloop laten en wel zien waar het schip strandt, terwijl de regering steeds logger en topzwaarder wordt en het land ondertussen steeds meer uitelkaar drijft, zónder ooit echter de knoop door te durven hakken om dan maar apart verder te gaan ...


Dus wat willen wij nu eigenlijk? Dat is de vraag.

Om het probleem dat België plaagt op te proberen te lossen en om een kalm en logisch tegengeluid te laten horen tegen de holle frasen en de paniek en de chaos die de dames en heren politici in dit land hebben aangericht, heb ik besloten om Het Verzet te creëren ... Maar wie ben ik? Zou je kunnen denken. Wel, ik ben een inwoner van dit land die ziet hoe het systeem niet meer functioneert en die door creatief en logisch na te denken een uitweg wilt proberen te vinden voor de problemen die dit land al sinds jaren teisteren, omdat het mij aan mijn hart gaat om te aanschouwen; en omdat het ondertussen duidelijk is gebleken dat je van de politici van dit land weinig mag verwachten ... Dat is natuurlijk geen garantie voor succes, dat betekent niet dat dit mij automatisch zal lukken. Maar ik ben in ieder geval bereid om het te proberen! Kan jij hetzelfde zeggen?


In volgende artikels zal ik nog dieper ingaan op zowel het moment dat ik zonder twijfel inzag dat de Belgische staat volstrekt niet meer werkt én ook wat wij exact moeten doen als wij het land willen redden. Ik heb een plan. Het is een plan dat véél mensen niet heel erg leuk zullen vinden (dat kan ik nu al voorspellen), omdat het inhoudt dat wij van beide zijden (zowel van Nederlands- als Franstalige zijde) een aantal offers zullen moeten doen, maar het is in ieder geval een plan; en ik geloof dat het de enige hoop is die wij hebben, als wij waarlijk bereid zijn om het land België te behouden! En dat is nog maar de vraag ...


Als je de behoefte voelt om mee te denken, of mee te helpen, of gewoon op de hoogte wilt blijven, of gewoon een opmerking, vraag of gedachte hebt om te delen, neem dan zeker contact met mij op via het formulier hieronder, of via erik@eschrama.com.


Eén beeld zegt meer dan duizend woorden ...


Dank je wel dat je dit artikel hebt gelezen. In tegenstelling tot de journaalrobots van de gevestigde orde zie ik het belang wél in van een tegengeluid. Dus als je het eens bent met wat ik hier zeg, dan hoor ik graag van je, maar ook als je het óneens met mij bent, dan hoor ik óók graag van je. Als je bijvoorbeeld vindt dat mijn berekeningen niet kloppen, stuur mij dan jouw eigen berekeningen; ik lees ze graag door. Zo ontdekken wij samen wat wel waar is en wat niet; en wat pure fantasie is, op een logische en objectieve manier, in plaats van ons over te even aan een algemeen gevoel van paniek en doem.


Als je net als ik kritisch bent over de paniek die door de media en de politici van dit land wordt verspreid en ook het soort persoon bent dat bereid is om zijn/haar eigen onderzoek te doen (en het feit dat je het einde van dit artikel hebt gehaald wijst er sterk op dat je dat inderdaad bent!), kijk dan ook zeker eens op de pagina van Het Verzet & vergeet ook zeker niet om de petitie te ondertekenen om onze kinderen weer naar school te laten gaan!28 juli 2020 | Schrama Nieuws

General Panic Studios proudly presents: ESCAPE FROM ANTWERP


In elkaar gezet op dinsdag 28 juli 2020, in reactie op het nieuws van het op slot gaan van Antwerpen, inclusief het instellen van de eerste nachtklok in de stad sinds de Tweede Wereldoorlog.


Mijn eerste gedachte toen ik het nieuws hoorde, was onmiddellijk dit idee: Het langverwachte deel 3 in Kurt Russell's Escape from (vul hier naam in)-trilogie. Het begon met Escape from NY, daarna kwam Escape from LA en nu is er eindelijk Escape from Antwerp. Laten we hopen dat dit voor eens en altijd de laatste aflevering in de serie is!


Dank je wel dat je deze poster effe bekeken hebt. In tegenstelling tot de journaalrobots van de gevestigde orde zie ik het belang wél in van een tegengeluid, dus als je het eens bent met wat ik hier zeg, dan hoor ik graag van je, maar ook als je het óneens met mij bent, dan hoor ik óók graag van je. Zo ontdekken wij samen namelijk wat wél waar is en wat niet; en wat pure fantasie is, op een logische en objectieve manier, in plaats van ons over te geven aan het algemeen gevoel van paniek en doem dat volgens de officiële kanalen België in zijn grip heeft.


Als je net als ik kritisch bent over de paniek die door de media en de politici van dit land wordt verspreid en ook het soort persoon bent dat bereid is om zijn/haar eigen onderzoek te doen (en het feit dat je deze poster zojuist hebt bekeken die de draak steekt met de onzin in dit land wijst er sterk op dat je dat inderdaad bent!), kijk dan ook zeker eens op de pagina van Het Verzet & vergeet ook zeker niet om de petitie te ondertekenen om onze kinderen dit jaar weer naar school te laten gaan!


26 juli 2020 | Schrama Nieuws

METEN IS WETEN: HET GEVAAR VAN DE COVID19-EPIDEMIE IN ABSOLUTE CIJFERS


Voor zij die daar behoefte aan hebben, valt er meer dan genoeg onzin te lezen over het coronavirus, zowel op sociale media als de traditionele (niet-sociale) media. Op zich is dat natuurlijk niet zo’n verrassing: Veel mensen zijn bang -of op zijn minst toch bezorgd - en gaan zelf op zoek naar antwoorden. Maar de situatie wordt er niet beter op door het feit dat de vertrouwde media een groot aandeel van deze mis- en disinformatie voor eigen rekening hebben genomen. Ook al zouden ze écht beter moeten weten wat betreft onafhankelijke berichtgeving ...  


Meten is echter weten, dat is wat ik geloof. Laten we daarom een paar eenvoudige rekensommetjes doen om uit te vinden wat de waarheid nu eigenlijk is, uitgedrukt in cijfers en gebaseerd op de feiten die we ondertussen hebben vastgesteld. Dit wordt niet moeilijk, aangezien de wiskunde die wie hiervoor zullen gebruiken van hetzelfde nivo is als het hoofrekenen dat wij allen ooit eens op de basisschool hebben moeten leren, lang geleden en zonder twijfel met veel tegenzin.


Volgens Wikipedia (want we moeten toch érgens beginnen) was het sterftecijfer in België op 25 juni 2020: 9726. In woorden uitgedrukt betekent dat dus er de afgelopen 6 maanden (van januari tot eind juni) precies 9726 mensen aan dit Chinese virus zijn overleden.


Het totale bevolkingsaantal van België is 11.500.000, oftewel: elf en een half miljoen.


Een eenvoudig rekensommetje (namelijk: 9726 gedeeld door 11.500.000 x 100, waardoor wij het procent van de Belgische bevolking krijgen dat volgens de officiële telling tot nu toe aan dit virus is overleden) laat zien dat tot op deze datum: 0,0869565217391304% van de Belgische bevolking hieraan overleden is. Dit is dus de feitelijke dodelijkheidsgraad van dit virus in België, afgerond op: 0,087%. Zoals je kunt zien, is dit iets wat je zelf uit kunt rekenen met de wiskunde die je zelf op de basisschool hebt geleerd, lang geleden.


Nu rijst de vraag: Is dit veel? 0,09 % (naar boven afgerond, niet naar onder.)

1% betekent immers “één honderste deel van het totaal”, wat betekent dat 0,1% “één duizendste deel” is en 0,01% “een honderdduizendste deel”. Toegepast op de Belgische bevolking, is dit dus:

1 % van 11,5 miljoen = 150.000. 0,1% van 11,5 miljoen = 15.000. 0,01% van 11,5 miljoen = 1.500.

Dit is natuurlijk elemetaire wiskunde. Maar dat is niet erg. Je kunt namelijk ver komen met elementaire kennis, dat is waarom de basisschool zo belangrijk is …


Maar als je even verder rekent, betekent dit tegelijk ook dat 99,91% van de Belgische bevolking hieraan de afgelopen 7 maanden níét is overleden (100% - 0,09% = immers 99,91%). En dat is óók belangrijk om te beseffen, hoewel dit een cijfer is dat je echter nooit op het journaal langs ziet komen. Waarom niet? Het is immers makkelijk om bang te worden en in paniek te raken als je constant overstelpt wordt door rampverhalen die eindeloos doorzagen over de hoeveelheid infecties die weer omhooggaan, dat er een tweede en een derde en een vierde golf aan staan te komen, en dat alle middelen geheiligd zijn om dit virus onder controle te krijgen. Maar als je ziet dat de overlevingsgraad van dit virus 99,91% is in België (wat nog redelijk laag is vergeleken met de ons omringende landen) , als je de cijfers op deze manier presenteert, in plaats van een massahysterie op te proberen te kloppen met emotionele nieuwskoppen als “Infecties stijgen - de situatie in Antwerpen is ernstig” (zoals een bericht op de VRT kopte), dan moet je je afvragen of er echt reden voor paniek is. Of zou het misschien beter zijn om gewoon een normale bezorgdheid aan de dag te leggen voor die delen van onze bevolking die een verhoogd risico lopen. Dit zijn natuurlijk mensen boven de 70 en mensen die al aan serieuze gezondheidsklachten leiden, zoals ongecontroleerde suikerziekte, longaandoeningen die al aanwezig waren voor corona zijn werelddebuut maakte en morbide overgewicht. Terwijl de rest van de bevolking, dus die 99,91% die geen of weinig risico loopt, weer aan de slag gaat en de mauwen opstroopt om onze toch al haperende economie weer aan de praat te krijgen, want ook dáár hangen immers levens van af. Verder vraag ik mij ook af: Hoeveel mensen hebben ondertussen al hun eigen leven genomen als gevolg van depressie? Omdat ze al 7 maanden lang op een appartementje vastzitten, of omdat hun winkeltje ondertussen failliet is gegaan? In mijn omgeving kan ik immers zien hoe de “te huur”-bordjes op winkelpanden als paddestoelen na een hoosbui uit de grond zijn geschoten. Dat was te verwachten en dat zal ook nog veel erger worden, nu dat “funshoppen” officiëel verboden is en je slechts met 1 persoon tegelijkertijd en voor niet meer dan 30 minuten in een winkel enkel je allernodigste boodschappen mag doen … Want stel je voor dat je je eigen kinderen, of ouders, of echtgenote, of vriend of vriendinnetje, met wie je ondertussen al 7 maanden onder een dak opgehokt woont, zou besmetten. Dat zou écht verschrikkelijk zijn.  

       

Toch is dat dé strategie die verreweg de meeste media enthousiast lijken te volgen: Door de lezer, kijker en luisteraar onophoudelijk te bombarderen met het doembericht dat de infecties weer oplopen, dus het wordt weer tijd voor paniek! Maar even goed nadenken laat zien dat het aantal infecties op zich echter weinig betekent. Het is immers het aantal dodelijke slachtoffers dat echt van belang is! Ter illustratie: Iedereen heeft in zijn leven wel eens de griep gehad, maar niet iedereen gaat eraan onderdoor. Gelukkig niet, anders zou nog nauwelijks één mens op Aarde aanwezig zijn en zouden onze steden verlaten en uitgebrande ruïnes zijn … Op dezelfde manier is 90 procent van de bevolking drager van een herpesvirus, specifiek herpes simplex (dus u zeer waarschijnlijk ook; en ik weet dat ik het zelf ook heb), maar ontwikkelt de overgrote meerderheid daaruit geen waterpokken, gordelroos of neuralgie, laat staan encefalitis … Het punt van dit voorbeeld is dat het niet noodzakelijk belangrijk is om obsessief bezig te zijn met hoeveel mensen geïnfecteerd zijn, maar wél belangrijk is hoeveel mensen eraan zijn overleden en hoeveel mensen daadwerkelijk dríngende medische hulp nodig hebben. En dat zijn er een stúk minder. Op dit moment liggen er immers slechts 230 mensen in het ziekenuis, waarvan 43 op de IC, in een land met een bevolking van 11,5 miljoen! Uiteindelijk kan (hypothetisch gesproken) 100% van de bevolking geïnfecteerd zijn, maar als iedereen slechts een week of twee ziek is, zich een paar dagen op sterven na dood voelt en daarna weer opklaart, dan betekent dat niet dat die hoge infectiegraad een daadwerkelijk probleem vormt.


En daar zit ‘em de kneep. Er zijn in de wereld immers genoeg doodsoorzaken te vinden die ernstiger zijn dan dit virus dat nu de wereld in rep en roer houdt - in getallen bekeken, hoewel waarschijnlijk niet vanuit het optiek van een patiënt. COVID19 is zelfs nog niet eens de meest dodelijke infectieziekte ter wereld. Dat record wordt immers nog steeds gehouden door TBC, dat elke jaar anderhalf miljoen (dat is dus 1.500.000) dodelijke slachtoffers achterlaat. Daarmee vergeleken heeft het coronavirus op dit moment zo’n 600.000 slachtoffers gemaakt, wat betekent dat het Chinese virus dit jaar méér dan het dubbele aantal slachtoffers moet maken dan het de afgelopen 7 maanden heeft gemaakt, om de wereldtitel van Tuberculose over te nemen; en dat klinkt onwaarschijnlijk, aangezien de hele wereld tot nu toe immers specifiek de “flatten the curve”-strategie heeft gevolgd met het doel om het aantal infecties over een langere periode uit te spreiden, om te voorkomen dat ziekenhuizen en klinieken niet overspoeld worden door patiënten. Dit is trouwens wat er in Italië is gebeurd, omdat die, als eerste Europese land dat geraakt werd, geen tijd hadden om zich voor te bereiden. TBC zal zich weinig zorgen hoeven te maken dat het aan het einde van 2020 de titel af zal moeten staan van “’s werelds dodelijkste infectieziekte” aan het coronavirus, omdat er ondertussen immers nog maar zo’n 4 maanden in het jaar overzijn, dus Corona zal echt op moeten schieten! En daar wordt het raar, want al deze eeuwen dat tuberculose al heeft huisgehouden op onze planeet, waarbij er elk jaar zo’n 1.500.000 miljoen mensen omkomen aan deze grotendeels te voorkomen ziekte, is er echter nóóit een wereldwijde lockdown afgekondigd om TBC te beperken, noch een noodmaatregel dat je enkel in je eentje boodschappen mag doen, en zelfs in ’s werelds ergste infectiehaarden lopen we niet constant met maskers op …


Dichter bij huis lijkt er ook een steekje los te zijn gevallen. Doodsoorzaak nr 1 in België is en blijft immers kanker, ook in 2020. Maar desondanks kun je nog altijd in de supermarkt gewoon een pakje sigaretten of zelfs een emmer tabak kopen, als je daar zin in hebt. Het is immers jouw gezondheid en jouw verantwoordelijkheid; zelfs al wordt jouw chemotherapie of chirurgische ingreep straks grotendeels uit publieke middelen betaald. Maar dat is de vrijheid die wij in dit land hebben: Je bent volwassen, dus is het je eigen keuze. Maar wat betreft het coronavirus lijkt deze logica ineens niet meer op te gaan. Is dat niet vreemd?


Maar goed. Als we collectief regeltjes gaan opleggen om mensen te behoeden voor een mogelijke infectie met corona, moeten wij ook consequent zijn en onze bevolking vanaf nu ook als een goed kindermeisje gaan beschermen tegen ziektes en aandoeningen waarvan vastgesteld is dat ze elke jaar meer of ongeveer evenveel slachtoffers maken als COVID19. Om te beginnen moeten wij de verkoop en gebruik van tabak dus stréng gaan verbieden. Hier gaan mensen immers dood aan. Dat staat zelfs op de verpakking. Weg keuzevrijheid, want die is duidelijk niet meer van toepassing in 2020. In plaats daarvan moeten wij echt álles doen om de bevolking te beschermen, of ze nu willen of niet. Dus: Geen verkoop van tabak meer. Als je rookt, is het nu tijd om af te kicken! En hetzelfde geldt natuurlijk voor alcohol, waarvan het praktisch onmogelijk is om te berekenen hoeveel doden ’t op zijn geweten heeft, omdat dronkenschap en alcoholmisbruik op zo veel verschillende manieren dodelijk is: Verkeersongevallen, dronken vechtpartijen en geweld, aandoeningen zoals acute leverschade, enzovoort. Als we dan toch iedereen voor zichzelf gaan beschermen, wordt het ook tijd voor een lockdown op alcholol!


Verder sterven er elk jaar ook zo’n 600 mensen aan verkeersongevallen, met nog zo’n 5000 verkeersslachtoffers die niet aan hun verwondingen onderdoor gaan, omdat hun verwondingen zo zwaar zijn dat ze in het ziekenhuis moeten worden opgenomen, waar ze kunnen herstellen. Het verkeer is duidelijk levensgevaarlijk. Daarom moeten we ook een lockdown doen op het verkeer: Tot nader order mag niemand meer autorijden, niet meer fietsen en het liefst ook niet meer buiten op straat lopen. Blijf eigenlijk maar gewoon de hele dag binnen, dat is immers toch al het idee, toch?


 


Het officiële advies van de WHO & voetbalbond Fifa … Diepe zucht

(copryright WHO & Fifa 2020)

 

Zullen wij dit doen? Is dit een goed idee? Als je vindt dat dit te ver gaat, waarom wel dan die paniek om een ziekte met een 99,09 procent kans om het te overleven?      


Goed, maar terug naar onze berekeningen: En laten we nu niet afgaan op wat Wikipedia zegt, omdat er een goede reden is waarom Wikipedia door geen enkele universiteit ter wereld als een academische bron wordt aanvaard, ook al komt de bron voor dit cijfer uiteindelijk uit het betrouwbaar-geachte tijdschrift Nature. Laten we in plaats daarvan afgaan op wat StatBel zegt. StatBel is trouwens het officiële statistiekburo van de Belgische overheid, te vergelijken met het CBS in Nederland. Dit zijn cijfers die we in principe dus moeten kunnen vertrouwen; en dat doe ik (in principe) ook. Volgens de lijst met officiële Belgische sterftecijfers (https://statbel.fgov.be/nl/open-data/aantal-sterfgevallen-dag-geslacht-arrondissement-leeftijd) met het aantal sterfgevallen per dag, geslacht, leeftijd, gewest, provincie en arrondissement (maar niet oorzaak) zien we de volgende cijfers per jaar: 2020: 64977 | 2019: 108745 | 2018: 110545 | 2017: 109629 | 2016: 108056 | 2015: 110506 | 2014: 104722 | 2013: 109295 | 2012: 109034 | 2011: 104247 | 2010: 105094 | 2009: 104509


Laten we 2020 even buiten beschouwing laten in onze berekening. Dit doe ik omdat we kunnen verwachten dat 2020 een uitzonderlijk jaar is (of is het dat wel?), maar voornamelijk ook omdat we immers nog maar halverwege het jaar zitten, waardoor onze uitkomst uiteindelijk scheef zal zijn als we 2020 in onze eerste berekening meetellen.


Dus, als we 2020 even buiten beschouwing laten, zien we dat er de afgelopen 11 jaar 1.184.382 mensen zijn overleden in België, oftewel ongeveer 10% van de bevolking. Ook zien we dat het gemiddelde van de afgelopen 11 jaar 107.671,09 sterfgevallen per jaar is. Gemiddeld overlijden er elk jaar dus zo’n 107.671 mensen in België.


Nu wordt het tijd om 2020 er weer bij te halen: Volgens StatBel zijn er tot nu toe (deze cijfers zijn trouwens onder voorbehoud, volgens StatBel) 64.977 mensen overleden. Laten we echter in onze glazen bol kijken en een voorspelling maken voor het totale aantal sterfgevallen dit jaar. Dit doen we op een lekker simpele manier: We zijn ondertussen al in maand 7 van 2020, dus we nemen het cijfer voor de helft van 2020 (van januari tot en met juni) en doen dat keer twee. Simpel.


Volgens de spreadsheet van StatBel (die trouwens vrij te downloaden is) zijn er in de eerste 6 maanden van 2020 in totaal 63.751 mensen overleden. Dus doen we: dit getal x 2 = 127.502; en dan hebben wij een projectie voor heel 2020. Vergeleken met het gemiddelde dat wij zojuist uitgerekend hebben (dus: 127.502 – 118.438 = 19.830 ) zien we dat er over het hele jaar 2020 dus slechts 19830 mensen méér dan gemiddeld zullen zijn overleden. Let er trouwens wél op dat dit te wijten is aan allerhande oorzaken, niet enkel de gevolgen van het communistisch virus. Nu klopt dat inderdaad met het officiële dodental dat door Wikipedia/Nature wordt gegeven. We zitten nu immers net over de helft van het jaar en worden geconfronteerd met een officieel body count van net onder de 10.000. Dit getal van 19.830 is echter een projectie voor het hele jaar 2020, dus 19.830 gedeeld door 2 = 9915,5. En dat zit dicht genoeg in de buurt van de huidige realiteit.


Het is altijd een goed idee om andermans cijfers zelf even na te rekenen. Want nu we deze cijfers zelf, met ons eigen brein hebben bevestigd, weten we dus ook met zekerheid dat het sterftecijfer van het coronavirus in België 0,087 is (omhoog afgerond). Laten we voor het gemak zeggen: 0,09 % (nóg meer omhoog afgerond). Het is echter belangrijk om te beseffen dat deze 0,09% specifiek is voor België – aangezien België een van de zwaarst getroffen landen ter wereld schijnt te zijn (hoe een klein land groot kan zijn …), samen met Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en China, is deze dodelijkheidsgraad in andere landen ook lager. Dit is logisch: We hebben zojuist berekend hoe dodelijk dit virus eigenlijk is, absoluut uitgedrukt. Landen die minder last van het virus hebben gehad, omdat zij bijvoorbeeld beter voorbereid waren (zoals Taiwan), of effectievere maatregelen hebben genomen, zoals het daadwerkelijk beschermen van risicogroepen, zoals mensen ouder dan 70 jaar, in plaats van ruzie te maken over welke minister of autoriteit eigenlijk de verantwoordelijkheid moet dragen, hebben dus automatisch ook een lager percentage. Reken maar na.  


Een concreet voorbeeld hiervan:

Volgens het Nederlandse CBS zijn er tot op 29 juni 6107 mensen aan het virus overleden, hoewel het CBS ook een vinger in de pap heeft gehouden door te stellen dat het daadwerkelijke cijfer van mensen wier overlijden “een relatie met COVID-19 had” op de 8600 ligt. Als we het hoge cijfer gebruiken, betekent dat dus dat op een bevolking van 17.418.808 het percentage 0,0493719202829493% is, oftewel: 0,049% (afgerond). Wat dus ongeveer de helft van het Belgische percentage van 0,09% (afgerond) is, wat nog steeds niet heel erg hoog lijkt.


Oké, laten we eens een écht rampgebied bekijken: Het Verenigd Koninkrijk.


Met 45.554 sterfgevallen op een bevolking van 67.883.004 krijgen we een percentage van 0,0671066354105366%, oftewel, afgerond: 0,067% van de Britse bevolking is dus aan dit virus overleden. Dat is dus één zes-duizendste deel van 1 procent van de bevolking.


Als je dit virus in getallen uitdrukt, wordt het ineens al een stuk moeilijker om er echt góéd bang voor te zijn. Hoewel je het niet zou geloven als je het journaal aanzet of naar de regering luistert, blijkt dat dit toch niet echt de builenpest of ebola is. Toch zijn we allemaal in paniek, tot op het punt dat we ondertussen in verschillende Vlaamse steden niet meer op de stoep mogen lopen zonder verplicht een masker op te hebben en dat er in Antwerpen de eerste avondklok sinds de 2e Wereldoorlog is afgekondigd …

De eerste avondklok in Antwerpen sinds 1941


Nu rijst de vraag: Is een virus met een sterftecijfer van slecht 0,09 % (omhoog afgerond) een goed excuus om ons hele land van de buitenwereld af te zonderen, om steden op slot te doen, om persoonlijke vrijheden in te perken, om politie in te zetten om mensen te dwingen om een masker om te doen, ook als ze gewoon op straat lopen, om te verbieden dat mensen zich met hun eigen familie de boodschappen doen, om ons land in een politiestaat te veranderen waarin een volwassenen ineens niet meer het recht heeft om zelf beslissingen over zijn of haar eigen lijf en gezondheid te nemen?


Is deze paniek gerechtvaardigd? Of is het doel soms om meer paniek en onzekerheid te zaaien? Hoe ver zijn wij ook bereid om te gaan om de economie van ons land nog verder kapot te maken? Wat zal de economische en ook psychologische nasleep zijn van deze maatregelen? Hoeveel mensen hebben ondertussen al zelfmoord gepleegd omdat hun restaurantje of winkel failliet is gegaan, of gewoon uit pure depressie omdat ze 7 maanden lang opgesloten zitten op een flatje 6 hoog in Brussel of Antwerpen of waar dan ook.


Is het niet zinvoller om juist méér geld en moeite te investeren in het beschermen van mensen die tot de al láng geïdentificeerde risicogroepen behoren, en dat zijn mensen over de 70 die óók al aan een ernstige aandoening lijden, zoals al bestaande longaandoening, onbeheersde suikerziekte of morbide obesitas? Dat zijn (volgens de officiële richtlijnen van het Nederlandse Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, uit dat landje ten noorden van België dat, je weet wel, een grotere bevolking heeft maar toch een lager aantal dodelijke slachtoffers: https://lci.rivm.nl/richtlijnen/covid-19#index_Risicogroepen ) immers de al lang vastgestelde condities die kunnen leiden tot een “ernstig beloop”, in plaats van gewoon de verschijnselen van een stevige griep en een vakantie die nog meer naar de klote is dan die toch al was …

Voor de duidelijkheid, hier is trouwens het citaat van de richtlijnen voor zorgmedewerkers van het RIVM:
 

Bron: RIVM - https://lci.rivm.nl/richtlijnen/covid-19#index_Risicogroepen


Kortom, wat leren we hieruit? Dat je een minimaal risico loopt als je jonger dan 70 jaar bent, en zelfs nog minder risico als je jonger dan 18 jaar bent. Maar het belangrijkste is nog: Dat je minder risico loopt als je middelmatig gezond bent. Je hoeft niet eens súpergezond te zijn, een superman (of -vrouw), maar als je gewoon gezond genoeg bent, fit genoeg bent, en vitaal genoeg bent, dan loop je al een stuk minder risico, zelfs als je over de 70 bent …


En dat is de waarheid achter COVID19, uitgedruk in cijfers, in plaats van in hysterische paniekberichten.


Dank je wel dat je dit artikel hebt gelezen. In tegenstelling tot de journaalrobots van de gevestigde orde zie ik het belang wél in van een tegengeluid. Dus als je het eens bent met wat ik hier zeg, dan hoor ik graag van je, maar ook als je het óneens met mij bent, dan hoor ik óók graag van je. Als je bijvoorbeeld vindt dat mijn berekeningen niet kloppen, stuur mij dan jouw eigen berekeningen; ik lees ze graag door. Zo ontdekken wij samen wat wel waar is en wat niet; en wat pure fantasie is, op een logische en objectieve manier, in plaats van ons over te even aan een algemeen gevoel van paniek en doem.


Als je net als ik kritisch bent over de paniek die door de media en de politici van dit land wordt verspreid en ook het soort persoon bent dat bereid is om zijn/haar eigen onderzoek te doen (en het feit dat je het einde van dit artikel hebt gehaald wijst er sterk op dat je dat inderdaad bent!), kijk dan ook zeker eens op de pagina van Het Verzet & vergeet ook zeker niet om de petitie te ondertekenen om onze kinderen weer naar school te laten gaan!


ESCHRAMA.com