oosteuropeanen_in_de_euNL | 04/03/2021 by ERIK

OOST-EUROPEANEN NOG ALTIJD ONDERVERTEGENWOORDIGD IN EUROPESE LEIDING

Uit een recent onderzoek door European Democracy blijkt dat West-Europeanen nog altijd dominant aanwezig zijn in leiderschapsposities binnen de E.U.. Denk hierbij aan mensen als Michel (een Belg), Von der Leyen (een Duitse) en meer. Dit is een ontwikkeling die niet merkbaar is veranderd sinds de “Big Bang” in 2004, waarbij de E.U. met 10 nieuwe leden werd uitgebreid en betekent dat Centraal- en Oost-Europeanen nog altijd ondervertegenwoordigd zijn in het bestuur van de E.U.. Dit leidt er onder andere toe dat het vertrouwen van mensen in de instellingen, waarden en besluiten van de E.U. danig wordt aangetast.


Dit is een serieus probleem! Aangezien deze chronische ondervertegenwoordiging één van de belangrijkste factoren is waarom nationalistische politici, zoals Orbán in Hongarije en Kaczyński in Polen, op brede steun kunnen rekenen van de plaatselijke bevolking.


Kunnen wij de Oost-Europeanen hiervan zelf de schuld geven? Nee. Aangezien de meeste politici uit Centraal en Oost Europa zelf geen deel uitmaken van de Europese elite, omdat zij buiten de boot gehouden worden en voelen dat ze “niet goed genoeg zijn” om het Europese project te leiden. Dat zorgt ervoor dat hun burgers voelen en geloven dat de E.U. een ver van mijn bed-show is die irrelevant voor hen is; wat een neerwaartse spiraal creëert.


“Maar wat dan met Donald Tusk?” kun je dan vragen. Wel, hij was het enige voorbeeld van een Oost-Europeaan aan wie een leiderschapsrol werd toevertrouwd, maar tot nu toe is hij ook de eerste en laatste van zijn soort.  


Als wij écht een verenigd Europa willen zijn, dan moeten wij ook meer Centraal- en Oost-Europeanen aan het roer van ons gemeenschappelijk Europees project zien staan! Wij hebben mensen van over HEEL Europa nodig om hun verantwoordelijkheid te nemen voor onze Toekomst Gemaakt in Europa! 


Hoe kunnen wij dit doen? Door directe democratie te eisen! Door ervoor te zorgen dat niet alleen het Europees Parlement gekozen wordt, maar ook de leden van de Europese Commissie en de Europese Raad. Op deze manier geven wij aan ALLE Europese burgers een gelijke kans om de hoogste politieke posities in Europa te bereiken, door middel van democratische verkiezingen, in plaats van buiten te worden gesloten door de oligarchische elite die Europa nu regeert.Als jij ook gelooft dat Europa meer democratie nodig heeft, als jij ook gelooft dat wij allemaal samen Europeanen zijn, sluit je dan aan bij mijn campagne voor gelijke politieke rechten voor alle Europeanen! Vandaag nog! Wil je precies weten hoe? Vraag het mij direct!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ESCHRAMA.com