internet_is_niet_het_antwoord_op_de_problemen_van_europa


NL | 21/04/2021 | door ERIK

DIGITALISATIE IS NIET HET ANTWOORD OP DE PROBLEMEN VAN DE E.U., MAAR JUIST EEN PROBLEEM OP ZICH!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


De EU is ervan overtuigd dat al haar problemen kunnen worden opgelost door er digitale technologie tegenaan te gooien. Helaas leidt deze obsessie met het internet tot verregaande en verreikende psychologische en maatschappelijke problemen, zoals:


-> internetverslaving (o.a. onder kinderen & jongeren, maar niet alleen) neemt ondertussen epidemische afmetingen aan. Vaak lijkt het alsof iedereen altijd op zijn/haar mobieltje zit. Waarom? Omdat dit ook zo is! En waarom is dat? Omdat digitale elektronica (zoals smartphones) nu eenmaal verslavend zijn.


-> de verregaande digitalisering van het lager & middelbaar onderwijs leidt tot een tweedeling in de maatschappij, met aan de ene kant kinderen die het geld hebben om laptops en smartphones te kopen en aan de andere kant gezinnen die niet de financiën hebben en dus steeds meer buitengesloten zijn van regulier onderwijs. Als je niet digitaal bent, kun je nu niet of nauwelijks nog naar school toe!


Het zou daarom goed zijn als Europa initiatieven kan ontwikkelen om de psychologische afhankelijkheid van Europeanen aan hun gadgets te bestrijden, zodat mensen weer in staat zijn om in de realiteit te functioneren, in plaats van een generatie internetjunkies te creëren. In plaats van te denken dat wij onze maatschappelijke problemen op kunnen lossen door iedereen beter mobiel internet te geven, is het belangrijk om aandacht te geven aan de fysieke, tastbare fundamenten van onze maatschappij.


Internet = immers niet hetzelfde als democratie!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


PSQE

ESCHRAMA.com