conferentie_over_europa_begint_al_slechtNL | 15/03/2021 | door ERIK

CONFERENTIE OVER DE TOEKOMST VAN EUROPA: BEGINT AL SLECHT ...

De E.U. moet worden hervormd. Het is de basisreden waarom deze website bestaat, waarom ik deze teksten schrijf, waarom ik doe wat ik doe! Nu echter lijkt de E.U. zelf ook in te zien dat hervorming nodig is als wij de Europese Droom willen redden. Dat is waarom het Europees Parlement, samen met de Europese Commissie, het voorstel heeft gedaan om “een Conferentie over de Toekomst van Europa” te organiseren. 


Het basisidee achter deze conferentie is dat Europese burgers hun zegje moeten kunnen doen over hoe zij denken dat de E.U. hervormd moet worden tot iets dat daadwerkelijk werkt. Het is een leuk idee. Om precies te zijn, is directe invloed van de Europeanen op de toekomst van Europa ZEER noodzakelijk. Dat is het basisprincipe van de visie die ik zelf heb op het toekomstig Europa.


Niettemin is deze Conferentie alvast slecht begonnen, zelfs voordat het van start is gegaan. 


Op de gebruikelijke bureaucratische E.U.-manier wordt deze conferentie ten uitvoer gebracht via een kronkelig bureaucratisch proces, dat ergens aan het einde van 2019 is begonnen, maar geen praktisch resultaat zal opleveren tot 2022, wanneer de Conferentie ten einde zou moeten lopen. Drie jaar om een conferentie te organiseren dat bedoeld is om een oplossing te vinden voor de vertrouwenscrisis waar de Europese Unie vandaag mee te maken heeft, da’s dus HEDEN VANDAAG, is simpelweg té ver in de toekomst. Wij, als Europeanen, kunnen het ons niet veroorloven om een rustig tempo wat betreft Europese hervorming, niet terwijl het vertrouwen in de E.U. nog nooit zo laag is geweest; en niet terwijl Europa van alle kanten bedreigd wordt door rampen, machtshongerige vreemde regeringen, economische instorting, politieke besluiteloosheid en gebrek aan de wil om te handelen, complete afhankelijkheid van buitenlandse technologie, buitenlandse inlichtingendiensten die op Europese bodem opereren; en meer … allemaal redenen waarom Europeanen samen moeten werken om een gemeenschappelijk front te vormen tegen deze existentiële dreigingen; en niet volgend jaar, maar nu! 


Zoals gezegd is deze conferentie ook bedoeld om de Europese burgers een kans te geven om gehoord te worden in Brussel. Niemand, echter, weet hoe dit in de praktijk zal worden ingericht. Tot nu toe bestaat de beste oplossing die door de E.C. is aangedragen uit het uitvoeren van opiniepeilingen door Eurobarometer, naast het opzetten “van een speciale website”. Op dit moment ziet het eruit dat de enige stemmen die daadwerkelijk op deze conferentie gehoord zullen worden die van de Raad en de Commissie zullen zijn.


Maar het wordt nog erger: In een bijzonder E.U.-achtige zooitje heeft het E.P. in eerste instantie Guy Verhofstadt voorgesteld als de voorzitter van de conferentie. De Raad, echter, vond dit niet zo’n leuk idee, aangezien hij uitgesproken is in zijn mening over méér Europese eenheid, niet minder. Dus wat is de oplossing die door de Raad & de E.C. wordt voorgesteld? - Laten we ZES voorzitters hebben: De voorzitter van de Commissie, de voorzitter van de Raad, de voorzitter van het E.P., plus een “organiserend comité” met daarin nog drie (nog onbekende) Europese hoge omes.    


Comités zullen de dood van Europa zijn. Wij moeten de toekomst van Europa bespreken, JAZEKER! Maar niet door middel van een bureaucratische conferentie die enkel op uitnodiging is. Niet door middel van een elitair evenement dat nú al een schoolvoorbeeld is van Europese bureaucratie en van-boven-naar-beneden-denken. In plaats daarvan hebben wij een grassroots-beweging nodig in Europa: Vanaf de wortels naar boven! Een kans voor de Europeanen op de grond om in een gemeenschappelijk forum te spreken over wat zij van Europa nodig hebben. Wat wij niet nodig hebben is meer bureaucratie.   


Geloof jij dat Europa hervormd moet worden? Dat is namelijk waar ik zelf ook geloof! In plaats van te vertrouwen op Brussel om de E.U. voor ons te veranderen, moeten wij het zelf doen. Dus sluit je vandaag nog bij mij aan op mijn kruistocht om de E.U. te repareren, of om het te breken en overnieuw te beginnen...

En als je dat al hebt gedaan: Zeg het voort!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ESCHRAMA.com