LijstE

Lijst E.

ESchrama.com

In Nederland is er niet één politicus of partij die serieus werk maakt van democratie.

                   Tot nu toe.

                        #democnl | #LijstE

Na de lockdowns, de maatregels en de hypocritie van de politici op het Binnenhof vind ik dat het hoog tijd is voor een nieuw begin voor ons land!


Samen kunnen wij onze versleten democratie een nieuwe kans geven.


Een nieuw begin voor Nederland?!


Één wet voor iedereen en iedereen gelijk voor de wet? Of regels die op iedereen van toepassing zijn, behalve politici?

Een open economie waarin iedereen vrij kan leven en werken? Of de grootste depressie sinds de Grote Depressie?

Vrijheid om te kiezen? Of onsamenhangende bevelen van bovenaf?

Kans op onderwijs als een grondrecht voor ieder kind? Of verder met apartheidsonderwijs?

Échte democratie? Of een kabinet dat regeert per decreet?

Een koning met een privévilla in Griekenland, Zwitserland, Mozambique en Wassenaar? Of een gekozen president?

Een verenigd Europa dat wél werkt? Of een nieuwe Europese gemeenschap van onafhankelijke, samenwerkende staten?

Ook een nieuwe Nederlandse staat die wél werkt? Of verder met de corruptie, incompetentie, leugens en hypocritie?

Wij hebben nog veel keuzes om te maken ...


Wat wil JIJ eigenlijk? Dat vraag ik mij af ...

Wil jij ook wat echte inspraak op het Binnenhof? Maar heb jij (net zoals ik) geen vertrouwen meer in de Nederlandse partijen? Help mij daarom om verkozen te worden tot jouw volksvertegenwoordiger!


DE KLOK TIKT! Ik heb tot 1 februari 2021 de tijd om mijzelf klaar te stomen. En daar heb ik jouw hulp hard bij nodig. Help jij mee?!

IK BEN ERIK SCHRAMA

En ik heb maar weinig vertrouwen in de politieke partijen van Nederland 

Daarom ben ik ben een onafhankelijk kandidaat

voor de 2e Kamer!


Een politieke partij is gezichtsloos. Weet jij op wie je precies stemt?


Zodra de verkiezingstijd weer aanbreekt, komen de nieuwe one-issue-partijtjes weer als paddestoelen uit de grond tevoorschijn.


Er is echter geen enkele partij in Nederland die staat voor de waarden waar ik zelf in geloof: Échte democratie (zowel thuis in Nederland als in Europa), bereikbaar & betaalbaar onderwijs, vrijheid & zelfbeschikking over je eigen lichaam, een nieuwe écht democratische republiek met een gekozen staatshoofd, veilige medicatie en weg met Big Pharma!, een sterke en effectieve defensie, een Europees georiënteerde samenleving (oftewel: Nederland als het hart van Europa!) waarin de Nederlandse taal de toon aanvoert! En nog veel meer!


Zoals je ziet, ben ik niet one-issue ... Ik ben niet een man die het slechts over één onderwerp kan hebben. Nee, ik doe mijn best om ál onze problemen te fixen!


Dat kan ik natuurlijk niet alleen. Daarom vraag ik jou om jouw hulp!


Help mij om in de Tweede Kamer te komen, zodat ik het programma dat ik zelf (en niemand anders) heb ontwikkeld kan gebruiken om de problemen van Nederland en Europa op te lossen! Help mij om in de Tweede Kamer te komen, zodat je precies weet op wie je kiest en precies weet wie jou vertegenwoordigt in onze "volksvertegenwoordiging". Help mij om in de Tweede Kamer te komen, zodat je je stem kunt geven aan iemand waarvan je weet dat die écht onafhankelijk is. 
 
 
 

HELP MIJ OM GEKOZEN TE WORDEN!

Ik ben geen fan van de bestaande politieke partijen van Nederland; en al helemaal niet van dhr. Rutte ...

Niet alleen de Covid19-crisis (die een stuk erger gemaakt is door de jarenlange bezuinigingen op de zorg door het kabinet en die aangewakkerd is door de duidelijke partijdigheid en onprofessionaliteit van de gevestigde media), maar ook het slappe antwoord van Rutte op het neerschieten van MH17 & de oorlog in Oekraïne, ons lidmaatschap van de onsamenhangende, ondemocratische en falende E.U. (zonder dat de politic van Nederland de Unie willen proberen te repareren, maar ook zonder eruit te willen stappen), maar ook het schandaal rond de belastingdienst, het straal negeren van de uitkomst van het Oekraïnereferendum door dhr. Rutte, de STASI-prakijken van de IND en de eindeloze discussies rond Bed, Bad & Brood, de bajesboten, ons falende apartheidsonderwijsstelsel, de aankoop van de zinloze en peperdure JSF, het niet ontslaan van de minister van Justigite & Veiligheid die zijn eigen regels niet volgt, de Griekse zonvakantie van de koning, terwijl heel Nederland thuis zit en zelfs de verbouwing van zijn villa in Wassenaar ter waarde van 64 miljoen, op kosten van de staat, terwij hij er niet eens meer woont, hoewel hij er wél 100.000 euro per maand huur voor vangt ; en nog véél meer ... hebben aangetoond hoe onvolmaakt en fragiel onze Nederlandse democratische rechtstaat toch écht is.


Daarom heb ik besloten om mijzelf kandidaat te stellen voor de Tweede Kamer, als een nieuwe, onafhankelijke, ongesubsidieerde stem op het Binnenhof. Een stem die níét in de zakken van big business zit, maar een man met een plan: Om Nederland weer opnieuw op te starten, maar ditmaal beter: Met méér en échte democratie! Met gegarandeerde vrijheden! Met krachtigere bescherming! Met een Europese democratie die wél werkt! Met een intelligente groeieconomie zonder uitverkoop van onze nutsbedrijven! Met onderwijskansen voor élk kind! Met een veilig en krachtig Nederland midden in de wereld!


Dit kan het begin worden van een nieuw tijdperk voor ons landje. Maar dat lukt alleen met jouw hulp!

DUS HELP MIJ!

Stem tegen de dictatuur van Rutte. Stem Erik op Lijst E!

Voor

België: Klik hier ...

Voor

Europa: Klik hier ...

Erik's Programma :


Voor

Nederland:

Samengevat in steekwoorden:

-> Directe democratie! met een Nederlandse Republiek! -> Pro-Europa maar wél met Europese hervorming met een EU-referendum! -> Baas over eigen lijf! (Nooit gedwongen vaccinaties!) -> Vrije meningsuiting, anti-censuur & recht op vrij protesteren! -> Bereikbaar & betaalbaar onderwijs! (en weg met het apartheidsondewijs!) -> Gezondheidszorg & veilige medicatie voor iedereen (inclusief vaccinaties ontwikkeld in Nederland en niet door Big Pharma!) -> Een sterke krijgsmacht -> Onze taal centraal (in Nederland, Europa & de wereld)! -> Een eerlijke, gevarieerde en verenigde samenleving! -> Terug naar normaal! -> Een onafhankelijke en verstandige groeieconomie! -> Effectieve, humane en glasheldere immigratie! -> Hervorming van politie en justitie (inclusief een échte grondwet)! -> Krachtige én ethische diplomatie! -> Een eigen woning voor elk gezin! -> De Lage Landen één geheel (dus meer samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen)! -> Schone lucht, veilig voedsel en betrouwbare medicatie! -> Nederland in de ruimte! -> Wereldmacht Nederland!

Directe democratie!

Ik geloof dat kiezers zélf moeten kunnen kiezen. Daarom ga ik directe democratie invoeren, inclusief bindende referenda en een rechtstreeks gekozen staatshoofd.

De nieuwe Nederlandse republiek!

Ik draai er niet omheen: Ik geloof dat Nederland weer een republiek moet zijn! Ik ben nu eenmaal een door de wol geverfde republikein en er ook trots op!


Dit omdat ik mij evan bewust ben dat Nederland niet alleen de éérste moderne republiek in Europa was (waardoor wij dus een superlánge democratische traditie hebben), maar ook omdat een koninkrijk gewoon duur (64 miljoen voor de verbouwing van de koninklijke privévilla in Wassenaar alleen al!), ondoorzichtig, corrupt (herinner je je Prins Berhard nog? Of wat dacht je van de koninklijke vakantievilla's in Griekenland, Zwitserland en Mozambique?) en gewoon niet eerlijk is!


Waarom wordt ons staatshoofd in vredesnaam geselecteerd op basis van wie met wie naar bed is gegaan en wie er als eerste geboren wordt? Dát is immers het fundamentele principe van een monarchie!


Omdat dit allemaal geen steek houdt, ga ik Nederland met jouw hulp omvormen tot een democratische, parlementaire republiek! Voor het bestuur van Nederland wil ik terug naar de basis - en onze basis is altijd al democratisch en republikeins geweest!


Bereikbaar & betaalbaar onderwijs! (weg met het apartheidsonderwijs!)

De Mammoetwet van 1963 is de grootste ramp die het Nederlandse onderwijs ooit is overkomen. Onderwijs is immers een fundamenteel recht, behalve in Nederland...


Terwijl in andere landen de kosten voor onderwijs zakken, wordt onderwijs in NL alleen maar duurder! Daarom ga ik onderwijs & kinderopvang betaalbaar maken, de hogescholen met universiteiten fuseren, een einde maken aan de CITO-toets en het daaruit voortvloeiende apartheidsonderwijs, onze universiteiten hun toppositie teruggeven, en meer!


Hier hoort o.a. mijn voorstel voor een (Europese) universitaire vertaaldienst bij, die Nederlandse studenten in staat zal stellen om proefschriften in het Nederlands te schrijven en tóch internationaal te publiceren (en zo de verengelsing van het Nederlandse hoger onderwijs tegen te gaan).


Verder wil ik ook een oplossing vinden voor het rampzalige lerarentekort dat Nederland nu teistert, maar waar geen enkele politicus nu een prioriteit van maakt!


Een sterke krijgsmacht!

Nederland heeft de afgelopen 50 jaar zijn krijgsmacht grondig verwaarloosd. Helaas kunnen wij de goede bedoelingen van landen als China, Rusland en de V.S. niet vertrouwen. Daarom hebben wij een goede, professionele defensie nodig om onze bevolking te kunnen beschermen.


Dit betekent o.a. ook dat wij niet meer volledig afhankelijk moeten zijn voor onze defensie op de V.S. Als wij materieel nodig hebben is het strategisch belangrijk dat dit in Europa geproduceerd wordt (en bij voorkeur in Nederland zelf!). De aanschaf van de JSF heeft ervoor gezorgd dat wij nóg afhankelijker zijn van de V.S. Het kabinet had kunnen kiezen voor de Eurofighter, Saab of Rafale (die allemaal uit Europa komen) of had zelfs Fokker uit de dood kunnen laten herrijzen om ons eigen jachtvliegtuig te bouwen, maar heeft toch voor de Amerikaanse optie gekozen. Zoals altijd gedraagt het kabinet zich alsof ons land de 51ste Amerikaanse staat is...


Het komt waarschijnlijk niet als een verrassing dat ik een groot voorstander ben van een gemeenschappelijke Europese Defensie, die in staat is om Europa te verdedigen zonder dat wij daarvoor op de NAVO en de  "goede bedoelingen" van de V.S. hoeven te vertrouwen.


Onze taal centraal

(in Nederland, Europa & de Wereld)!

Van alle landen in Europa geeft Nederland het minste geld uit aan de eigen taal! Wist je dat?


Hoeveel hulp krijgt het Nederlands eigenlijk? In tegenstelling tot het kabinet, geloof ik dat de Nederlandse taal het middelpunt van onze Nederlandse samenleving is, maar óók dat het ook over de grenzen verspreid en aangemoedigd moet worden! Als gevolg van de desinteresse van het kabinet is de positie van de Nederlandse taal in Europa en de wereld nog nooit zo zwak geweest! Daar wil ik iets aan gaan doen!


Daarom ga ik stérk in taal & cultuur investeren, o.a. door een Nederlands taalinstituut op te zetten om onze taal wereldwijd te promoten (vergelijkbaar met de Alliance Française, het Goethe-Institut, het Instituto Cervantes en het Vlaamse Huis van het Nederlands), maar ook door meer geld vrij te maken voor Nederlandse films, muziek, literatuur enz.


Niemand anders in de wereld zal immers voor onze taal zorgen als wij het zelf niet willen doen!


Een onafhankelijk en verstandige groeieconomie!

Door de globalistisch georiënteerde en op constante privatisering gefixeerde economische politiek van het Binnenhof is ons land de afgelopen jaren té afhankelijk van het buitenland geworden: Nederlandse bedrijven (zoals DAF, Fokker, de nutsbedrijven zoals onze energiecentrales, de haven van Rotterdam, en nog veel meer) zijn in de aanbieding gegooid en als HEMA-worsten verkocht aan buitenlandse concerns die níét eerlijk concurreren, omdat zij wél staatssteun krijgen.


Het kabinet heeft onze economie al jaren geleden in de uitverkoop gedaan, waardoor vrijwel geen enkel groot Nederlands bedrijf nog daadwerkelijk in Nederlandse handen is! Daarom sta ik voor een antiglobalistische economische politiek om Nederland weer economisch zelfstandig te maken! Dat wil ik o.a. doen door zowel in het MKB en ZZP'ers te investeren, door Nederlandse hoogtechnologische innovatie te stimuleren (zie ook "Nederland in de ruimte") en door ervoor te zorgen dat strategische Nederlandse nutsbedrijven weer daadwerkelijk in Nederlandse handen komen!


Dit is trouwens niet tegenstrijdig met mijn geloof in Europese samenwerking! In tegenstelling: Ik wil van Nederland juist het onbetwiste economische centrum van Europa maken! Maar dan moeten wij wél eerst onze eigen economie weer in eigen handen zien te krijgen...

Krachtige én ethische diplomatie!

Niet zo lang geleden was Nederland nog het meest progressieve, meest bevrijde land ter wereld!


Wat is er sindsdien met ons gebeurd?


Ondertussen doen we vriendelijk met autoritaire dictators, omdat wij bang zijn dat onze handel anders krimpt ...


Ik geloof echter dat ons land een voorbeeldfunctie moet nemen, als een lichtpunt van democratie en vrijheid in de wereld, om te laten zien hoe het wél moet!


Daarom moeten wij niet langer geld zwaarder laten wegen dan mensenlevens, anders krijgen we straks nóg een MH17, omdat de hele wereld nu begrijpt dat Nederland niets zal doen wanneer je ons aanvalt!

De Lage Landen één geheel! (meer samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland!)

Of Vlaanderen nu een semi-onafhankelijk gewest van België blijft of er uiteindelijk tóch voor kiest om een onafhankelijke republiek te worden, ik wil na al deze jaren van afzondering een sterkere band tussen Noord en Zuid Nederland smeden.

Schone lucht, veilig voedsel en betrouwbare medicatie!

De afgelopen jaren hebben wij gezien hoe de kwaliteit van ons voedsel, van de medicijnen die wij gebruiken en zelfs van onze leefomgeving. achteruit is gegaan. Wij hebben gezien hoe rot paardenvlees bij ons op tafel is gekomen, wij hebben gezien hoe dit kabinet een miljoen doses heeft besteld van een ongetest en nog onontwikkeld vaccin, waarbij is gebleken dat het érnstige bijwerkingen heeft ... Het is echter de taak van de overheid om over de kwaliteit van ons voedsel, onze medicijnen en onze omgeving te waken. Dit kan duidelijk beter.


Europese hervorming!

Ik geloof in het ideaal van Europese eenheid. Ik zie dat Europese samenwerking & solidariteit nú meer dan ooit nodig is, nu wij geconfronteerd worden met de agressieve bemoeienis en concurrentie van de V.S. aan de ene kant en Rusland en China aan de andere.


Europa moet meer zijn dan alleen een afzetmarkt of een doelwit voor de rest van de wereld. Om onze Europese vrijheid en onze Europese talen en culturen en welvaart effectief te kunnen beschermen tegen bemoeienis van buitenaf, moeten wij ook effectief samen kunnen werken. Ook omdat nationale leiders (zoals Rutte) de afgelopen 10 jaar hebben laten zien dat zij niet in staat zijn (of geïnteresseerd zijn) om Nederlandse burgers tegen buitenlandse agressie te beschermen. Een verenigd Europa stelt ons echter in staat om een vuist te maken.


Helaas schiet de E.U. daarin tekort. De afgelopen 10 jaar heeft de Unie immers bewezen dat het niet werkt, dat het volstrekt niet in staat is om oplossingen te vinden voor de crises waarmee wij worden geconfronteerd: De Grote Recessie, de Griekse staatsschuldencrisis (met een gastrol voor Italië, Spanje en Ierland), de bootvluchtelingen, de Syrische vluchtelingen, de oorlog in Oekraïne (waarin de E.U. zijn rug keerde naar de met Europese vlaggen zwaaiende betogers op de Maidan), het schaamtelijke vluchtelingenverdrag met Turkije, het gebrek aan solidariteit met Italië toen het door corona werd geteisterd ....


De Unie werkt niet. Dat is de waarheid. Een belangrijke reden voor dit falen van de E.U. is het feit dat het bestuur van de Unie zelf grotendeels níét democratisch is: Terwijl de EU doet alsof het een voorvechter is van democratie en mensenrechten wordt de Europese Commissie echter niet gekozen, is de Europese Raad een geheimzinnig rotzooitje en zijn de verschillende presidenten van de E.U. óók nooit gekozen: Zowel Von der Leyen als Charles Michel zijn presidenten van Europa, zonder dat iemand ooit een stem op hen heeft uitgebracht ...


Een ander probleem is het unanimiteitsprincipe (wat betekent dat elke lidstaat een veto kan uitbrengen en zo dus de besluitvorming van de héle Unie tegen kan houden) en het twee-snelhedenprincipe (ook bekend als de "optouts" - wat betekent dat niet alle Europese regels in gelijke mate op iedereen van toepassing zijn. In andere woorden: Sommige Europeanen zijn meer gelijk voor de wet dan anderen ...)


Daarom moet de Europese Unie hervormd worden. En dat wil ik (met jouw hulp!) doen. Hoe?


De E.U. in zijn huidige vorm werkt niet en is ook ondemocratisch, bureaucratisch, corrupt en duur. Hoewel het in principe een fantastisch idee is, is het echter ook een project dat ons van boven is opgelegd, in plaats van dat wij zelf de keuze hebben gekregen of wij hier deel van willen uitmaken.


Daarom stel ik voor dat wij zélf moeten kunnen kiezen of wij met de E.U. verder willen gaan of niet, door middel van een nationaal referendum over de E.U.


Zelf hoop ik dat het antwoord JA zal zijn ... En is het antwoord JA? Dan gebruik ik dat mandaat om echt álles te doen wat nodig is om van de E.U. een échte verenigde en functionerende democratie te maken.


Maar wordt het tóch NEE? Dan vertrekken we onmiddellijk, geen gezeur! En geen vier jaar uitstellen en dan op het laatste moment in paniek raken, zoals Brexit.


Ik ben PRO-EUROPA (hoe kan ik ook anders, als Nederlander ben ik immers óók een Europeaan) maar ook EU-SCEPTISCH. Ik geloof immers dat als wij zeggen dat wij écht in democratie geloven, dat wij dan onze principes ook écht in de praktijkk moeten toepassen. Ik heb zelf natuurlijk mijn voorkeur, maar wat ik écht belangrijk vind, is dat WIJ DE KEUZE KRIJGEN!


Europeanen moeten het immers voor Europa doen. Wij kunnen niet langer op de V.S. (laat staan China en Rusland) vertrouwen. Daarom is het de hoogste tijd om ons eigen huis op orde te krijgen en te kiezen wat wij nu eigenlijk echt willen van Europa:


Een verenigd Europees machtsblok dat sterk genoeg is om met de rest van de wereld te kunnen concurreren? Of een Europese alliantie van onafhankelijke, maar onderling samenwerkende staten? Welke wordt het?


Beide opties zijn beter dan de disfunctionele "Unie" die wij nu hebben.


Maar wij moeten wél kunnen kiezen.

Niet morgen of volgend jaar. Maar NU!

Een eerlijke, gevarieerde & verenigde samenleving!

De Nederlandse samenleving is traditioneel gebouwd op een fundament van individualisme, gelijkheid voor de wet, democratische inspraak en kansen voor iedereen, dat is de Nederlandse levensstijl!


Ik geloof dat iedereen die van goede wil is een bijdrage moet kunnen leveren aan onze samenleving. In de praktijk betekent dat ook dat ik gigantische vraagtekens zet bij de officiële gewoonte van de regering om onze samenleving in alloctonen en autochtonen op te delen. Vergelijk onze zuiderburen: In Vlaanderen worden nieuwkomers "Nieuwe Vlamingen" genoemd, in Nederland zijn het "allochtonen" (zelfs al zijn ze hier geboren ...). De impact van woorden en labels doet er echter wel degelijk toe, maar de manier waarop onze regering mensen in hokjes wegstopt en daarna niet meer naar ze omkijkt helpt niet om een positief "nationaal gevoel" te creëren!


Daarom vind ik dat het ook best oké is om vragen de stellen over de impact van Zwarte Piet. Wij zijn immers allemaal Nederlanders en moeten in staat zijn om de dingen die wij belangrijk vinden samen met elkaar te bespreken en om oplossingen te vinden voor de dingen die wij vervelend of lastig vinden. Persoolijk vind ik het bijvoorbeeld níét oké dat de overheid Zwarte Piet in stand houdt als zoveel Nederlanders hier een hekel aan hebben, hoewel ik mensen ook níét ga verbieden om zich als Zwarte Piet te verkleden. Ik geloof immers dat mensen de vrijheid moeten krijgen om zélf beslissingen te nemen, ook als ik het er zelf niet mee eens ben. Daar is dat vrijheid- & democratie-dingetje weer ...


Wat ik ook een prioriteit vind, is dat wij ervoor moeten zorgen dat de Nederlandse taal de standaardtaal in heel Nederland blijft! Dit betekent ook dat wij ons land niet op moeten laten delen in verschillende streektalen, zoals door verschillende delen van de E.U. gepusht wordt (door middel van het Europees Handvest voor Regionale Talen en Talen van Minderheden) en dat door dit kabinet zonder slag of stoot aanvaard is!


Dit zijn enkele van de grootste problemen die ik op moet lossen om een écht verenigd Nederland te bouwen! En dat kan ik alleen met jouw hulp!


Effectieve, humane en glasheldere immigratie!

Laat ik hier absoluut duidelijk in zijn: Ik ben níét anti-immigratie. Immigratie is immers belangrijk voor Nederland, míts (en dit is belangrijk!) met verstand uitgevoerd!


Daar schort het echter aan: De Nederlandse immigratiepolitiek raakt immers kant noch wal, maar lijkt te bestaan uit het wegpesten van potentiële nieuwe Nederlanders, tenzij ze alvast genoeg geld hebben om gewoon een visum, de MVV en vervolgens zelf het Nederlanderschap te kopen. Dit kabinet heeft van immigratie en de Nederlandse nationaliteit een handeltje gemaakt. Dat moet veranderen!


Daarom stel ik o.a. immigratie op basis van een puntensysteem voor, zodat iedereen (inclusief de aanvrager én de overheid) vanaf dag 1 al duidelijk begrijpt wat de voorwaarden, de regels en de kansen zijn.


Ook is het jammer voor ongedocumenteerde nieuwkomers ... maar er is geen excuus om zonder identificatie of zonder papieren in Nederland te wonen. Iedereen wordt verwacht zich aan de wet te houden, maar als je op een illegale manier naar Nederland immigreert, dan breek je de wet. Het zou oneerlijk zijn tegenover de rest van het land (laat staan alle legale immigranten die over de jaren met veel verdriet zijn uitgewezen) als het getolereerd wordt dat ongedocumenteerde immigranten in Nederland blijven wonen.


Verder is het ook zéér belangrijk dat de visumprocedure wordt omgegooid, zodat mensen niet meer naar een Nederlandse ambassade in het volgende land (waarmee men in oorlog is ...) hoeven te reizen, zodat mensen geen telefoonexamen hoeven af te leggen over een telefoonverbinding waar niets dan ruis op te horen is, waar mensen niet de vragen van het inburgeringsexamen gewoon kunnen kopen; en meer ...

Wereldmacht Nederland!

Op het gebied van democratie, vrijheid, handel & industrie, mensenrechten, persvrijheid, innovatie & wetenschap; en eigenlijk alles dat belangrijk is, moeten wij ernaar streven om altijd en overal de toon aan te geven!


Heb ik je overtuigd? Steun mij dan!

Baas over eigen lijf!

Overal in de wereld, maar ook in Nederland, hebben wij de afgelopen tijd aan de lijven kunnen ondervinden dat autocratische ingestelde regeringen (zoals die van Nederland, Vlaanderen/België, de Europese Unie en de nogal cynisch genoemde "Wereldgezondheids-organisatie" - WHO) allemaal geloven dat zij het recht hebben om jou te vertellen wat er precies met jouw lichaam moet gebeuren! Veel mensen maken zich diep zorgen over dit dreigende verlies aan zelfbeschikkingsrecht over hun eigen lichaam. Ik ben daar een van.


Ik geloof immers dat níémand het recht heeft om ons te vertellen wat wij in ons lichaam moeten stoppen. Ook de staat niet! Daarom houd ik sterk vast aan ons zelfbeschikkingsrecht, wat in de praktijk dus ook geen gedwongen vaccinaties inhoudt. Ik vindt dat intentingen altijd een vrije keuze moeten zijn!

Vrije meningsuiting, anti-censuur & recht op protesteren!

In ons land moet je eerst een vergunning bij de gemeente aanvragen om te mogen protesteren. Dat is het nivo van vrijheid van meningsuiting dat er in ons land bestaat: Niet geweldig. En als je toch protesteert, kun je verwachten dat je door een "burgeragent" wordt gearresteerd of met een gummiknuppel of waakhond wordt bewerkt!


Tegelijkertijd wordt er jaarlijks zo'n 750 miljoen euro aan de NPO overgemaakt zonder dat we daar echte kwaliteit of journalistiek voor terugkrijgen.


Ik, echter, ga ervoor zorgen dat onze fundamentele democratische rechten sterk in de politiek verankerd worden (en tegelijk ga ik ook het budget van de NPO beter en doelmatiger verdelen!)


Want ik geloof in onze vrijheid!


Gezondheidszorg & veilige medicatie voor iedereen!

Waarom heeft dit kabinet onmiddellijk een miljoen doses bestelt van een vaccin voordat het daadwerkelijk ontwikkeld en getest was? En waarvan later is gebleken dat het verlamming veroorzaakt in zijn menselijke proefkonijnen?


Waarom mogen buitenlandse farma-bedrijven "vrijwilligers" voor medisch onderzoek ronselen voor geld?


Waarom is Nederland zo afhankelijk van Amerikaanse, Britse en Duitse big pharma-bedrijven? Waarom produceren wij onze eigen vaccinaties niet op Nederlandse bodem?


Waarom kan het kabinet wél miljoenen euro's uitgeven aan ongeteste inentingen (of zelfs miljarden aan een nutteloze JSF-straaljager) maar heeft elke Nederlander tegelijkertijd ook nog een eigen risico van zo'n 300 euro?


Waarom heeft de regering de afgelopen tientallen jaren aangemoedigd dat rusthuizen, wooncentra en bejaardenhuizen in gigantische ouwe-mensen-fabrieken werden veranderd, waar te weinig slechtbetaalde maar toegeweidde personeelsleden voor te veel hulpbehoevende mensen moeten zorgen, terwijl directieleden van zorgcentra wel bonussen en gouden parachutes op mogen strijken?


Waarom heeft het kabinet de afgelopen decennia zo sterk in de gezondheidszorg gesneden dat ziekenhuizen compleet onvoorbereid waren op een pandemie?


De door de regering uitgevoerde commercialisering en "opschaling" van de Nederlandse gezondheidszorg is niets minder dan een misdaad waar verantwoording voor afgelegd zal moeten worden  ...


Eén van de manieren waarop ik de commercialisering van de Nederlandse gezondheidszorg wil oplossen, is door ervoor te zorgen dat alle in Nederland gebruikte vaccinaties ook ín Nederland zelf en in een Nederlands laboratorium geproduceerd worden. Dat is de enige manier om de kwaliteit, veiligheid en effectiviteit van deze medicatie te kunnen garanderen. Weg met de afhankelijkheid op Big Pharma!

Terug naar normaal!

Ik ben geen corona-ontkenner. Het virus bestaat wel degelijk en het komt uit China.


Echter, ik kan niet blind zijn voor het feit dat zowel in Nederland als wereldwijd de draconische en onverantwoorde (én onwetenschappelijke!) lockdowns een gigantische hoeveelheid materiële, psychologische en fysieke schade hebben aangericht... Ook al heeft zélfs de WHO aangegeven dat lockdowns gigantische armoede veroorzaken en zo veel mogelijk vermeden moeten worden!


Ik kan ook níét blind zijn voor het feit wereldwijd (en dus ook in ons land!) de democratie en burgerrechten meer dan ooit bedreigd worden door autocratische politici (zoals Rutte & De Jonge) die misbruik maken van deze crisis om hun eigen macht te vergroten.


Het is dieptriest om te beseffen dat er op aarde nu zo'n 18 miljoen mensen rondlopen die het risico lopen om dit jaar aan honger en ondervoeding te overlijden, waarvan 9 miljoen als een direct gevolg van lockdowns! Wereldwijd is er immers sterk de rem gezet op de productie en distributie van voedsel, water, medicijnen, kleding en andere noodzakelijkheden om te overleven. Tegelijk  worden er zo'n 500 miljoen mensen de armoede ingeduwd door de grootste economische depressie sinds de Grote Depressie, waarvan nog zo'n 120 miljoen mensen het risico lopen om in 2021 ronduit te verhongeren!


Maar ook in Nederland en Vlaanderen en de rest van Europa zien we massa's failliete winkels, nieuwe werklozen, nieuwe armoede, en natuurlijk ook stress, depressie, een golf aan zelfmoorden, hopeloosheid, huiselijk geweld en politiek geweld. Ondertussen staat ons onderwijssysteem op instorteren en bleek de zorgsector (als direct gevolg van de jaren bezuinigen door Rutte en zijn voorgangers) compleet onvoorbereid op de nieuwe pandemie.


Dit alles (de hongersnood, de faillissementen, de angst) wordt door sommige "het nieuwe normaal" genoemd.


Ik verwerpen deze nieuwe realiteit echter! Ik wil Nederland weer opnieuw opstarten en open doen, terwijl wij op een logische, effectieve en wetenschappelijk (!) verantwoorde manier met het coronavirus omgaan, in plaats van als een kip zonder kop in paniek te raken!

Hervorming van politie en justitie!

De nationalisering en militarisering van de Nederlandse politiedienst als gevolg van Europese "stroomlijning" en eenwording heeft ertoe geleid dat de politie nu vooral wordt ingezet om protesten hardhandig de kop in te drukken, met ME-ers die ook vrouwen en ouderen niet sparen en een geheime politie (de Arrestatie Eenheid) die voornamelijk wordt gebruikt om mensen uit het midden van de menigte te plukken en in een politiebusje te sleuren en met waakhonden die op toevallige voorbijgangers af worden gestuurd.


De politie is een belangrijke dienst en moet weer terug naar de basis gebracht worden: Een civiele dienst, niet een paramilitaire!


Ook moet ons juridisch stelsel hervormd worden, met speciale aandacht voor onze grondwet, die té nietszeggend en onafdwingbaar is. De grondwet moet uitgebreid worden met een "bill of rights" - een duidelijke lijst met alle onaantastbare grondrechten van iedere inwoner van Nederland, die vervolgens ook afgedwongen moeten kunnen worden voor een Grondwettelijk Hof (dat dus óók nog opgericht moet worden, omdat wij dat nu nog niet hebben).

Een eigen woning voor elk gezin!

Ik geloof dat elk kind in Nederland het recht moet hebben om in een eigen woning op te groeien! Helaas is dat in Nederland verre van de norm, aangezien het percentage gezinnen die hun eigen woning bezitten nog altijd onder het Europees gemiddelde ligt. Daar willen wij wat aan doen!

Nederland in de ruimte!

Waarom moeten alleen de Amerikanen, Russen en Chinesen toegang tot de ruimte hebben? Ik geloof dat Nederland een voorrangspositie in de wereld moet nemen wat betreft innovatie in de ruimtevaart, door in te zetten op eeuwenoude Nederlandse traditie in wetenschap en innovatie, die rust op de schouders van Nederlandse astronomische reuzen als Kuyper, Oort, Huygens, Van Allen en meer.


Om te beginnen gaan wij het Netherlands Space Office (met zijn verschrikkelijk modieuze Engelse acronym) opwaarderen naar een volwaardig Nederlands Ruimteagentschap - van de Netherlands Space Office naar de Nederlandse Ruimte Organisatie!


Dit is niet alleen omdat wij een voorrangspositie moeten proberen te nemen nu het nog kan in deze groei-industrie, maar ook omdat een volk naar meer moet kunnen aspireren dan de uitdagingen van het dagelijks leven; en dat is een uitdaging die ons op het lijf gesneden is!

DIT IS HOE NEDERLAND AL MEER DAN 10 JAAR LANG HEEFT GEFAALD:

Totalitaire vrijheidsbeperking door onlogische, onwetenschappelijke Corona-maatregelen, geen consequenties voor het neerschieten van NH17 en de brute moord op zijn passagiers, politiegeweld tegen vreedzaam protesterende ouderen, de totale privatisering van de Nederlandse economie (= Nederlandse nutsbedrijven in buitenlandse handen), de totale afhankelijkheid op buitenlandse big pharmabedrijven voor onze medicijnen (inclusief inentingen), de bajesboten voor buitenlanders en het fiasco rond Bed, Bad & Brood, Russische bommenwerpers ongestraft over de Noordzee, het negeren van de uitkomst van het Oekraïne-referendum, de vluchtelingenopvang en het falen van de IND en het falen van de Belastingdienst, de stelselmatige verengelsing van het hoger onderwijs & de wetenschap, ons lidmaatschap van een ondemocratische & ineffectieve E.U., de verdrukking van vrije meningsuiting en het recht om vrij te protesteren, de uitverkoop van Nederlandse bedrijven, inc. Fokker & DAF, de instandhouding van een ondemocratische staatsvorm met een corrupt koningshuis, 0% investering in de Nederlandse taal in binnen- én buitenland, complete politieke & economische afhankelijkheid van de V.S., Brussel en China, geen ruggegraat wat betreft de Zwarte Piet-discussie, een kritiekloze houding wat betreft de farmaceutische industrie, maar gewoon in blijven kopen van ongeteste vaccinaties, handelsrelaties met dictatoriale regimes die belangrijker zijn dan mensenlevens; en nog veel meer ...